Čović otkrio što je uistinu 'plan B'

ljubuski.info

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Vitezu kako je njegova stranka "već godinu, dvije" spremna za izbore u listopadu i u situaciji u kojoj nisu provedene izmjene izbornog zakona, tako što će nastojati da što veći broj hrvatskih stranaka na izbore ide zajedno, dok je koaliciju s liderom bosanskohercegovačkih Srba Miloradom Dodikom nazvao "nagađanjima".

Izborit ćemo se do kraja da legitimno predstavljanje hrvatskog naroda bude osnov za funkcioniranje svih institucija u BiH, kazao je Čović odgovarajući na pitanje što je točno "plan B" koji je spomenuo dan ranije nakon što se u Mostaru sastao s predsjednikom Republike Srpske Dodikom.

Javnost i mediji u BiH to su protumačili kao potvrdu ranijih nagađanja kako će HDZ BiH i Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koalirati nakon izbora.

No, Čović je takve ocjene nazvao nagađanjima. Plan B, plan C ili D svatko tumači na svoj način. Bez ikakvog ste mu osnova dali neku dimenziju, izjavio je hrvatski član predsjedništva BiH.

Kazao je kako je jedna od opcija s kojom su računali u HDZ-u bila izmjena izbornog zakona prije raspisivanja izbora nakon čega bi se išlo "u snažan nastup" u kojemu bi šansu imali pluralnost i višestranačje.

Kako se to nije dogodilo, sada se ide na "plan B" a to, kako tumači Čović, znači okupiti što više hrvatskih stranaka radi zajedničkog izbornog nastupa. "Ništa više od toga", ustvrdio je dodajući kako je uvjeren u uspjeh tog plana na izborima.

Čović smatra kako je nedemokratski i neprimereno dogovarati izmjene izbornog zakona nakon što su izbori raspisani i odbacuje kritike koje su mu zbog odbijanja sudjelovanja u nastavaku tih razgovora uputilo veleposlanstvo SAD-a.
Čini se da gospodin Čović nije bio ni ranije zainteresiran za postizanje kompromisa, a nije zainteresiran za kompromis ni sada, objavilo je veleposlanstvo.

Američki diplomati dodaju kako je i zakašnjelo rješenje je bolje od nikakvog ako to znači da će se moći formirati vlast nakon izbora.

Čović je kazao kako će s dužnosnicima veleposlanstva u svakom slučaju razgovarati no polazna i kranja točka je ista, a to je da "ravnopravnost Hrvata nema cijenu".
Ustvrdio je kako bez obzira na sve BiH neće upasti u krizu nakon listopadskih izbora.
Pobjednici izbora će sastaviti vlast, možda brže nego ikada, istaknuo je Čović.

Glas naroda

... svi tvoji planovi Covicu su imali cijenu ... cijenu po kojoj si prodao zauvjek hrvatske interes u BiH ... to nije uspjelo ni komunistima ni velikosrbima ni turcima .... nego tebi najvecem hrvatskom izdajnku ikada ...

to je to samo bi ja još nadoda
njegoovom uspijehu je dobro pomogla
kleromagija i veliki broj domaći i-zdajnika
jel tak ik ne tak dluge hafezeove

Što nisi osta ovdje i borio se protiv ovakvih nego si pobiga i sad drżiš predavanja. Dosta nam je bilo takvih i u ratu.

njegov plan B je bijeg u Beograd ali stići će ga naša ruka i u srrbijiii

Plan B! Odlazak u Beograd u kuću cvjeća!

Plan B je ,kako nema plana A!

Propo plan A ko i hercegovačka banka i hercegovina osiguranje

Isto ima hrabrosti ne otići Amerima lizati .Kaze Hrvate i ravnopravnost nizašto.
Izbjeglice nije imao onu stvar ni odtati kod kuće.
Velika je to razlika.Jos mu ovaj pobjegli to spocitava.

Izbjeglica se izvještio na tečaju.
Kaźe značajno da je pomogla " kleromagija ".
Fascinantan izraz.Savršen.Hvala ti na doprinosu hrvatskom jeziku.

Čović otkrio što je uistinu 'plan B'
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari