Dodik: Podržati ćemo Hrvate da imaju svoj entitet

ljubuski.info

"Mi ćemo podržati Hrvate da imaju svoj entitet, a u našem političkom dogovoru koji ja imam s predstavnicima političkog života hrvatskog naroda jasno je da nitko, u toj kombinaciji entiteta za Hrvate, ne dodiruje Republiku Srpsku, i to je nama važno, ništa drugo nije važno", izjavio je Milorad Dodik za RTRS.

Istaknuo je kako se moglo o tome čuti nekoliko puta kad je predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović javno davao izjave.
"Svaki pomak koji bi zadirao i milimetar u teritoriju Republike Srpske kao neki navodni zahtjev da bismo mi prihvatili neku drugu organizaciju Bosne i Hercegovina ne dolazi u obzir" rekao je Dodik istaknuvši kako on i predsjednik HDZ BiH imaju jasan dogovor da pritom "nitko ne dodiruje ni za milimetar RS" te da bilo kakav drugi preustroj BiH ne dolazi u obzir.

Podsjećamo, Dragan Čović nedavno izjavio kako u Dodiku vidi pouzdanog saveznika.
"Netko će kazati mi smo jako dobri s Dodikom. Pa naravno da sam dobar, pa sve što sam dogovorio s čovjekom, a uvijek je bilo sve što smo dogovarali časno, moralno i korektno, bez obzira što tko ima još osobno ponuditi javnosti i uhu bh građana, mi smo to ispoštovali", rekao je Čović.

Inače, moguća uspostava trećeg entiteta kao jednu od preporuka u svom posljednjem izvješću o stanju u toj zemlji navela je i Međunarodna krizna skupina (ICG).

"Nema ničeg nužno pogrešnoga u vezi s hrvatskim entitetom u BiH. On bi mogao riješiti brojne probleme", stoji u posljednjem izvješću ICG-a o BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari