U BiH blokirana 103.884 računa tvrtki, 630 više u odnosu na mjesec prije

ljubuski.info

Središnja banka Bosne i Hercegovine (SBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa tvrtki u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa SBBiH navedeno je da su u BiH početkom prosinca bila blokirana 103.884 računa tvrtki te da 56.568 tvrtki ima blokiran bar jedan račun.

Ukupan broj blokiranih računa tvrtki u odnosu na mjesec ranije uvećan je za 630, a broj tvrtki koje imaju blokiran bar jedan račun povećan je za 161.

U novom izvješću, koji sadrži 4.186 stranice (27 više nego prošlo izvješće) pobrojane su tvrtke iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvješću Središnje banke BiH, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa tvrtki u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale bar jedan blokiran bankarski račun.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari