Kupališta na Kravici i Čeveljuši zadovoljavaju standarde za kupanje

ljubuski.info

Tijekom ljetnih mjeseci aktualizira se tema zdravstvene ispravnosti voda za kupanje, a Agencija za vodno područje Jadranskog mora već godinama organizira ispitivanje kvalitete voda za kupanje na tzv. „tradicionalnim kupalištima“.

Ispitivanja na Čeveljuši i Kravici

Ispitivanja na rijeci Trebižat se provode na dvije lokacije - Kravica i, od 2017. godine, na Čeveljuši.

Od lipnja do kolovoza se dva puta mjesečno, putem ovlaštenih laboratorija, uzimaju uzorci i rade ispitivanja parametara, od kojih su za kvalitetu voda za kupanje najbitniji mikrobiološki parametri (ukupne koloformne bakterije, Escherichia coli, crijevni enterokoki). Rezultati analiza su dostupni javno i na web stranici Agencije, navode iz ove ustanove.

Rezultati trenutnih ispitivanja mikrobioloških parametarana na kupalištima Kravice i Čeveljuša zadovoljavaju standarde za kupanje, kazali su iz Agencija za vodno područje Jadranskog mora.

Kupanje na vlastitu odgovornost

Unatoč tome što su dosadašnje analize pokazale kako se sigurno kupati na rijeci Trebižat, navode kako je svako kupanje građana na tradicionalnim kupalištima na vlastitu odgovornost.

Potrebno je naglasiti da je uz vodno tijelo prisutan određeni broj izravnih kanalizacionih ispusta i divljih deponija koje mogu imati negativan utjecaj na kvalitetu voda za kupanje, kao i to da još uvijek nisu definirani podzakonski akti na osnovu kojih bi Općine mogle proglasiti kupališne zone koje bi onda bile propisno obilježene, ograđene i sustavno nadgledane. Do tada, svako kupanje građana na tradicionalnim kupalištima je na vlastitu odgovornost, objašnjavaju iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora.

Idealan za rashlađivanje

Veliki broj kupača iz Hercegovine u vrijeme velikih vrućina je upravo na rijeci Trebižat potražio rashlađenje. Rijeku smatraju čistom, te dovoljno hladnom za osvježenje.

Smatraju kako vrijeme koje bi potrošili u čekanju na prelazak granice, mogu potrošiti na kupanje i uživanje u prirodi. U blizini većih kupališta se nalaze mjesta na kojima je moguće kupiti hranu i piće. Također, mogu uživati u vožnji kanuima i drugim atrakcijama.

bljesak.info

Komentari

Koliko im je placeno za ovakvu analizu na kravici

Platija im urednik pun je ko brod. Vidi se ko je navika potplacivat agencije. Urednikeee samo pravo i pravdaaaaaa.
Tooooooo uredniceee

Kako da ne,na ceveljusu svu nadnicu sa rostilj i deterdzente od pranja pustaju u vodu jer nemaju septicku,koja je to stoka pod hitno zatvorut

Ej vi stručnjaci iz te agencije di ste jeste još tu kod nas da vas ja odvedem na jedno kupalište tu blizu čeveljuše koje se zove "matinjevac"pa da zaplivamo pa da vas umurim malo pa će te vidit boga jokina.....

vi sa humca samo s...... ako je ispitivanje pokazalo tako onda je tako i amen

isto tako i na Bucinama,sva kanalizacija dolazi do tamo,pa nek dodu tamo da provjere vodu.

hahahahahah jake agencije da su im rekli da izmjetre ispravnost septičke jame za kupanje prošlo bi, je*ala vas ta agencija, još će se čuti o tome, uostalom ako se itko o[ * neprimjereno * ]a možete tužiti baš tu politički HDZekanovsku agenciju zbog izdavanja takve dozvole.
Pogledajte i prosudite je li tome tako i može li to biti istina što kaže spomenuta agencija na linku ispod.

http://bljesak.info/rubrika/business/clanak/presusio-trebizat/208245

Kakve veze ima ovaj link. Kad se dogode ekstremno sušne godine dogodi se ovako nizak vodostaj na djelu između peć mlina i klokuna.Inače voda u rijeci nikad nike bila čistija ko ovog ljeta.

pogledajte vodu iznad vodopada koćuša,pa pogledajte ispod đanovog mosta....

je,je ahaha je li ti to uvenko rekao da malo pohvališ praonicu love u kravici, a da prošetaš na izlaz ljubuškog prečistača u rijeku trebižat i da vidiš spaljenu zemlju od ljubuškog sr*nja, pogotovo što spomenu netko u komentaru kupalište matinjevac, povedi uvenulog pa se ispozirajte i fotografijom ovjekovječite vaše likove i izlaz ljubuške s*rare jer ste tu svoj na svome ne odudarate nego pripadate takvom okolišu, druže uvlačipodrepašu.

pozz. sa matinjevca!

Lazu li lazu, kako ce bit dobro kupaliste 800 metara ispod ptecistaca kako? ali ko voli nek izvoli

šta je ovima na čeveljuši dat dnevnu zaradu za pozitivnu analizu vode i pozitivan članak.Ovi to ne zarade za pet godina

Tko se provoza camcem priko Matinjevca taj se nikad vise nece okupat na Ceveljusi , a ovi kao sto rece jedan gori mogu dobit potvrdu da je septicka jama pitka

Ljubomorni ljudi samo jedite sami sebe od svoje zlobe!

od restorana most nizvodno ne bi ni palac potopija a šta je sa ovim što prazni wc na kravici i prazni cisternu iznad tikiruše,to smrdi do babovca

A di se nalazi taj Matinjevac?

druze pokazat cu ti ja ako os di je,neces vise noge onda u trebizat potopit jer to je boze sacuvaj

Kupališta na Kravici i Čeveljuši zadovoljavaju standarde za kupanje

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto