Kravica, Koćuša i Čeveljuša - rajske oaze na rijeci Trebižat

ljubuski.info

Kada vam netko spomene zapadnu Hercegovinu, vjerojatno su u ljetnom vremenu prve asocijacije: kamen, suša i zrikavci koji se čuju gotovo cjelodnevno. Međutim, postoji i nešto sasvim drugačije. Tu je i ona "druga" Hercegovina bogata vodom, navodnjenim plodnim poljima te uopće ugodnijom klimom. Naravno, riječ je o zemlji koja je imala sreću da se smjestila u blizini Trebižata, rijeke ponornice s devet imena, tijekom njezina 50-ak km duga puta od izvora u Peć-Mlinima kod Drinovaca do ušća u Neretvu u Strugama...

Ovaj put posjetili smo Kravicu, mjesto tri kilometra nizvodno od Vitaljine u Studencima blizu Ljubuškog, na kojem se voda rijeke Trebižat dijeli i pada s visine od skoro 30 metara tvoreći za uvjete krškog kraja veličanstveni slap.

Osim Kravice posjetili smo i njezine manje poznate "sestre" Koćušu i Čeveljušu...

Katolički tjednik

Komentari

Tko god da je snimao mogao je izabrati sunčan dan! Snimka bi bila ljepša, a i više bi do izražaja došao kontrast između žege i utjehe koju voda pruža! Pogledajte snimke i slike koje se koriste u turističkoj promidžbi Jadrana - niti jedna nije snimana po oblačnom vremenu! Pa valjda bar kod nas ima sunčanih dana!

Kravica, Koćuša i Čeveljuša - rajske oaze na rijeci Trebižat

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari