Baščina, Čeveljuša, Tegaševac ... Ljubušacima more ne fali

kupalište Baščina

Pravo ljeto nam je, čini nam se, teka sada došlo. Posljednjih dana živa u termometru bez puno muke se penje i iznad trideset stupnjeva, i dok jedni spas od vrućina traže uglavnom na Jadranskom moru, drugi, na žalost, zbog nedostatka novca, prijevoza ili nekog trećeg razloga spas traže na nekom od kupališta diljem Hercegovine. Jučer, nešto malo iza podne obišli smo kupališta na području Ljubuškog da vidimo koliko se Ljubušaci kupaju u rijeci Trebižat, te može li riječna voda biti dobra alternativa onoj morskoj.

Dolaze svaki dan

Kupalište Baščina, omiljeno odredište Humčana, jedno je od najposjećenijih kupališta, barem prema onome što smo mi jučer vidjeli, a iz razgovora s nekoliko mladića koje smo zatekli u pripremi za ulazak u vodu, doznajemo kako ovdje dolaze svaki dan, i to najčešće u poslijepodnevnim satima, kada je temperatura vode znatno veća nego u jutarnjim, odnosno prijepodnevnim satima.

Kupalište Tegaševac u Lisicama idealno je mjesto za one koji osim rashlađenja u vodi traže hlad za odmor. Naime, pored vode čija temperatura, vjerujemo, ne prelazi 20 stupnjeva, nekolicinu smo zatekli u obližnjem kafiću, a uz hladno pivo i hlad voda im, kažu, nije ni potrebna. Mnogi od njih preko tjedna, odnosno radnim danima, dolaze kupati se na rijeku, a vikend je rezerviran za odlazak na more. Jedna od hrabrih kupačica, osmogodišnja Marija Granić, kaže kako ne zna koliko je već puta ovoga ljeta došla na Tegaševac, ali zna da joj svaki put bude lijepo.

More nam ne fali

"Ovoga ljeta nisam puno puta otišla na more, ali lijepo mi je i ovdje, tako da mi more i ne fali", kazala nam je Marija, koja se sa svojim prijateljima kasnije rashladila u rijeci.

Kupalište Čeveljuša kojemu vas najprije privuče miris hrane, inače je mjesto kojega posjećuju brojni kupači, ali jučer tijekom našeg posjeta zatekli smo tek troje mladih u sunčanju. Je li razlog izbjegavanja vode hladnoća ili nedostatak hrabrosti, ne znamo, ali ono što smo mogli zaključiti jest to da su oni najmlađi zapravo i najhrabriji.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari