U Vitini svečano proslavljen sv. Paškal

ljubuski.info

Središnja proslava zaštitnika župe Vitina, svetog Paškala, započela je procesijom s kipom svetog Paškala oko župne crkve. Pjevajući litanije današnjem svecu procesija je prošla pored škole, glavnom prometnicom i vratila se pred crkvu.

Na čelu procesije išle su zastave, ministranti i školska djeca, potom kip, svećenici i vjernički puk.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Valentin Vukoja, veljački župnik u koncelebraciji sedam svećenika, uglavnom iz domaće i Vitini susjednih župa Klobuka, Šipovače, Grljevića i Humca.

U prigodnoj propovijedi na sebi svojstven i slikovit način fra Valentin je govorio o današnjem čovjeku u kojega su se uvukli strah, bolest i smrt, te "lijeku" u obliku Euharistije kojoj je i današnji svetac bio vjeran.

Na svetoj misi bili su nazočni i općinski čelnici i županijski dužnosnici, a pjevao je župni zbor iz Vitine koji je i u procesiji pjevao "litanije" s ostalim vjerničkim pukom.

Na kraju mise župnik fra Željko Grubišić je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da današnja proslava bude dostojanstvena, a posebno predvoditelju misnog slavlja na riječima upućenim s Oltara svim vjernicima.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari