U Vitini svečano proslavljen sv. Paškal

ljubuski.info

Središnja proslava zaštitnika župe Vitina, svetog Paškala, započela je procesijom s kipom svetog Paškala oko župne crkve. Pjevajući litanije današnjem svecu procesija je prošla pored škole, glavnom prometnicom i vratila se pred crkvu.

Na čelu procesije išle su zastave, ministranti i školska djeca, potom kip, svećenici i vjernički puk.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Valentin Vukoja, veljački župnik u koncelebraciji sedam svećenika, uglavnom iz domaće i Vitini susjednih župa Klobuka, Šipovače, Grljevića i Humca.

U prigodnoj propovijedi na sebi svojstven i slikovit način fra Valentin je govorio o današnjem čovjeku u kojega su se uvukli strah, bolest i smrt, te "lijeku" u obliku Euharistije kojoj je i današnji svetac bio vjeran.

Na svetoj misi bili su nazočni i općinski čelnici i županijski dužnosnici, a pjevao je župni zbor iz Vitine koji je i u procesiji pjevao "litanije" s ostalim vjerničkim pukom.

Na kraju mise župnik fra Željko Grubišić je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da današnja proslava bude dostojanstvena, a posebno predvoditelju misnog slavlja na riječima upućenim s Oltara svim vjernicima.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Operacija katanac Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nosite to odavde! Slobodan Milas
ljubuski.info
Povratak otpisanih Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto