Čović: Federalizacija BiH je nužna

ljubuski.info

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović u intervjuu za BHRT izjavio je da je federalizacija Bosne i Hercegovine nužna, jer je postojeće stanje neodrživo. Čović napominje da više nije potrebno da nam dolaze stranci i upozoravaju nas kako je BiH trenutno nefunkcionalna, neupravljiva, neracionalna.

Zalaganje za federalizaciju, kaže Čović, ne znači razbijanje Bosne i Hercegovine kako to neki shvataju.

"Mi u HDZ-u i HNS-u snažno zagovaramo Bosnu i Hercegovinu, stalno napominjemo da je to naša domovina. Ali, želimo je urediti po mjeri čovjeka i konstitutivnih naroda, želimo joj dati jednu demokratičnost, slobodu za svakog pojedinca koji tu želi živjeti. Naravno, želimo europski put za Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se živjeti, a ne iz nje odlaziti."

Razbijači Bosne i Hercegovine su, prema Čovićevim tvrdnjama, oni koji su željeli uništiti Hrvate kao politički narod. Pri tome napominje da su oni bili najjači u protekle četiri godine, jer su se pokušali poigravati s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda.

Objašnjavajući prijedlog o tzv. hrvatskoj izbornoj jedinici u Federaciji, Čović je rekao da je to virtualni projekat koji nema granica i traje samo jedan dan - vrijedi 24 sata, onoliko koliko traje prebrojavanje glasova za članove Predsjedništva. Čović kaže da ne vidi zašto bi neko tko voli Bosnu i Hercegovinu imao nešto protiv toga.
"Svaka je izborna jedinica multietnička, pa će biti i ta" - rekao je, između ostalog, Čović u intervjuu za BHRT.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari