Počela saslušanja federalnih institucija zbog zloporabe javnog novca

ljubuski.info

Parlamentarno povjerenstvo za reviziju federalnih institucija počela je saslušanja, nakon što je Ured za reviziju Federacije BiH izvršio reviziju i ukazao na nepravilnosti.

Jučer su saslušani predstavnici ureda predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH. Povjerenstvo je zaključila da su, kada je riječ o ovoj instituciji, nepravilna unutarnja organizacija i nedostatak financijske kontrole doveli do zloporabe javnog novca.

 

Povjerenstvo je ukazala da su dvije stvari zabrinjavajuće: prva - pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta koja nije u skladu s pravnim normama i proizvodi štetu. Druga - sustav interne financijske kontrole čija je posljedica neopravdani transfer novca i javne nabavke.

Ured predsjednika i potpredsjednika imaju na raspolaganju proračunski novac koji se dodjeljuje trećim osobama i to bez javnih poziva koristeći široko diskrecijsko pravo dijeliti javni novac bez kontrole.

Analiza Ureda za reviziju FBiH ukazuje na problem postojanja jedinstvenog financijskog godišnjeg izvješća dok postoje tri potpuno odvojena sustava upravljanja i novcem i ljudima. Iz ureda to opravdavaju.

Zbog negativnog mišljenja ili mišljenja s rezervom u federalnom parlamentu pred povjerenstvom će biti saslušani predstavnici 15 od 19 institucija iz "obveznog godišnjeg paketa" financijskih revizija koje provodi Ured za reviziju institucija u FBiH - Parlament, Predsjednik i 2 potpredsjednika, Glavni tajnuik Vlade i 12 od ukupno 16 ministarstava.

BHRT

Glas naroda

Dva podpredsjednika, pa ba čemu dva, mogli ste ih stavit i tri, četiri, malo je to dva

kad ovaj sa čovićev potrčko sa slike bude iza rešetaka skupa sa šefom onda će ovake vijesti imati smisla

Ne valja ga vidit brate. Čović je barem faca ali ovaj..

Sve uhititi ko u Zagrebu

Čekaj ....e dok trava nareste

svi oni u istu frulu sviraju trideset godina kada do sada nema reda ni države dokle je treba čekati ovde je tko će više zagrabiti isti i naši njihovi i stranci koji dolaze go do golog lop...

Počela saslušanja federalnih institucija zbog zloporabe javnog novca
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari