Predstavljen nacrt Strategije razvoja Sveučilišta u Mostaru

ljubuski.info

U amfiteatru Građevinskog fakulteta održano je predstavljanje i javna rasprava o Strategiji razvoja Sveučilišta u Mostaru za razdoblje od 2018. do 2023. godine. U izradi Strategije sudjelovali su rektor prof. dr. Zoran Tomić, prorektori SUM-a, dekani fakulteta, predstavnici Studentskog zbora i drugi važni pojedinci i institucije koji su na bilo koji način mogli doprinijeti kvaliteti ovog dokumenta.

Izradi konačnog nacrta Strategije prethodili su brojni sastanci, stručne i strateške radionice, analize i istraživanja, a prorektor prof. dr. Vlado Majstorović, član povjerenstva za izradu Strategije, naglašava kako Svaka institucija, a posebice visokoobrazovna, bez svoje strategije i dugoročno postavljenih ciljeva koje želi ostvariti nema temeljni dokument koji usmjerava resurse, cijeli rad i nastojanja prema onome što želi postići. Mi gradimo Sveučilište budućnosti i nacrt naše Strategije koju predstavljamo na ovoj javnoj raspravi naš je plan kako to možemo postići.

Cilj javne rasprave je doprinos svih zainteresiranih sudionika kvaliteti konačne Strategije razvoja Sveučilišta u Mostaru u narednom petogodišnjem razdoblju. Ključni sadržaj Strategije su misija i vizija SUM-a. Sveučilište u Mostaru ustrojava i provodi preddiplomsko, diplomsko, poslijediplomsko i cjeloživotno obrazovanje utemeljeno na istraživanjima te razvojem znanstveno-istraživačkog, umjetničko-stvaralačkog i stručnog rada doprinosi društvenom i gospodarskom razvitku. Sveučilište osigurava i provodi mobilnost studenata i nastavnika, racionalno korištenje ljudskih i materijalnih potencijala uz stalni nadzor kvalitete, konkurentnosti i međunarodne kompetitivnosti znanstvenoistraživačkog, nastavnog, umjetničkog i stručnog rada.

Vizija Sveučilišta u Mostaru je razvijanje u visoko organiziranu, integriranu i funkcionalnu visokoškolsku ustanovu uključenu u Europski prostor visokog obrazovanja i Europski istraživački prostor, koja će kroz jaku povezanost znanstveno-istraživačkog i obrazovnog procesa provoditi kvalitetno i učinkovito obrazovanje utemeljeno na ishodima učenja i koncepciji cjeloživotnog učenja. Znanstveno-istraživački rad temeljiti će na znanstvenoj izvrsnosti definiranoj međunarodnim pokazateljima i jačoj integriranosti s obrazovnim procesom na svim razinama, a posebice na razini poslijediplomskih studija. Sveučilište će kroz stvaranje novih ideja i tehnoloških rješenja, kritičko promišljanje i kreativnost postati jedan od ključnih pokretača gospodarstva i ekološki prihvatljivog održivoga razvoja te promicatelj kulturnoga i povijesnog nasljeđa zajednice u kojoj je nastalo.

U okviru Strategije napravljena je i analiza unutarnjeg i vanjskog okruženja kao podloga definiranja strateških ciljeva razvoja. Odabrano je pet stručnih strateških područja - obrazovanje, znanstvenoistraživački rad i razvoj, organizacija i resursi, međunarodna i međusveučilišna suradnja, te Sveučilište i okruženje. Nakon usvojene i završene Strategije za razvoj Sveučilišta u Mostaru 2018. - 2023. izradit će se akcijski plan provedbe i stupiti u preciziranje prioriteta i ključnih zadaća za uspješnu provedbu.

Glas naroda

Sveučilište u Mostaru služi samo za uhljebljivanje HDZ kadrova, ne poštuju se nikakva pravila, da ima zakona i inspekcije kako treba pola bi vas završilo u zatvoru.

Predstavljen nacrt Strategije razvoja Sveučilišta u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari