Žene u poslovnom svijetu

Istraživanje 'Žene u poslovnom svijetu' uradilo je revizorsko društvo Deloitte d.o.o. Sarajevo krajem 2012., a ankete su provedene među direktoricama i direktorima najvećih tvrtki na području BiH. Među istaknutim ženama u istraživanju je sudjelovala i ljubušanka Ivana Bunoza, izvršni direktor za ekonomske poslove u JP Elektroprivreda HZ HB

Doprinos žena poslovnom svijetu se vidljivo povećava. U zadnjih nekoliko godina žene sve više dobivaju bitne uloge u poslovnom okruženju. Nikad u istoriji žene nisu imale veću ekonomsku snagu kao uposlenici, ali i kao potrošači. Stoga državne institucije ali i realni sektor, moraju da shvate važnost investiranja u evoluciju poslovnih žena, kao i njihovu integraciju u procese donošenja odluka.

"Svaki posao nosi svoj rizik, svatko tko je spreman raditi odgovoran posao unaprijed bi trebao biti spreman na rizik, međutim rizik se vrlo brzo pretvara u izazov i daje dodatnu motivaciju u poslu" istakla je Ivana Bunoza.

U istraživanju su sudjelovale i Sanela Pašić, član Uprave Raiffeisen Bank d.d. BiH; Lada Buševac, Senior Country Oficer IFC; Jelica Grujić, direktorica FIPA; Zehra Obralija, izvršna direktorica za finansijska i ekonomska pitanja Tvornica cementa Kakanj d.d., Berina Durmišević, direktorica fnansija Al Jazeera Balkans; Ivana Bunoza, izvršna direktorica JP Elektroprivreda HZ HB; Lejla Zukić Krivdić, direktorica Microsoft BH; Ankica Kolobarić, viceguverner Centralne banke Bosne i Hercegovine; Senada Spahić, pomoćnica direktora za fnansije Energoinvesta d.d.; Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica Bingo d.o.o.; Aida Štajnbauer, izvršni direktor Izvršne direkcije za ekonomsko-fnansijske poslove BH Telecom d.d.; Amela Omerašević, članica uprave Uniqa osiguranje d.d.

"Ovo istraživanje prikazuje stavove i razmišljanja naših ispitanika i sugovornika iz svih oblasti poslovnog svijeta u BiH o tome koji su to ključni elementi koji su potrebni ili pomažu ženama za ostvarenje uspjeha u poslovnom svijetu. Svjedoci smo porasta važnosti žena u poslovnom svijetu, koji se pojavio zbog njihovog stila upravljanja, dosljednosti, mogućnosti obavljanja više zadataka istovremeno i dobrih komunikacijskih sposobnosti, što u konačnici može dovesti do boljih dugoročnih financijskih i poslovnih rezultata. Svaki dan srećemo izvanredne žene koje dokazuju da su pouzdani poslovni i životni partneri. Pozoran promatrač doći će do zaključka da većinu uspješnih žena odlikuju sljedeće kvalitete: inspirativna snaga, konzistentnost, mogućnost obavljanja više aktivnosti u isto vrijeme, suosjećajnost, jasno izražene moralne vrijednosti, komunikacijske sposobnosti, vizija, timski duh, feksibilnost, ustrajnost i sklonost mentorstvu. Jednom riječju, predanost", kazala je Sabina Softić, direktorica u reviziji Deloitte d.o.o. Sarajevo.

Izvješće je, kako je istaknula poslužiti kao "osnivačka deklaracija" za Deloitte SheXO Klub - klub poslovnih žena.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari