Imovinska kartica pokazuje štedljivost i skroman život načelnika Barbarića

ljubuski.info

Dugogodišnji načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić je rođen 1962. godine. Oženjen je sa Stanislavom i ima četvero djece. Osnovnu i srednju školu je završio u Ljubuškom, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Mostaru 1989. godine.

Osnivač je i član Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) od 1990. godine. U ovoj stranci je bio član Predsjedništva Županijskog odbora, zatim predsjednik Općinskog odbora, a od prošle godine je predsjednik Županijskog odbora.

Karijera

Nakon što je diplomirao, počeo je raditi u Građevinskom poduzeću "Naprijed" koje je kasnije promijenilo naziv u KONS. Karijeru je nastavio kao direktor Javnog komunalnog poduzeća "Ljubuški" i kao šef Službe graditeljstva i prostornog uređenja Općine Ljubuški. Nakon toga do prvog izbora za načelnika Općine Ljubuški radio je u privatnom sektoru.

Za načelnika ove općine biran je četiri puta. Prvi put je izabran 2004. godine.

"(…) drugi mandat je već bio nekakvo dugovanje prema stranci koja me kandidirala, treći mandat su me svi nagovarali jer je stvorena takva klima da će HDZ izgubiti izbore ako se ja ne kandidiram", kazao je tada Barbarić.

Na Lokalnim izborima 2016. godine po četvrti put je izabran za načelnika.

Imovina

Barbarić ima kuću u Vitini, za koju je naveo kako vrijedi 170.000 KM, naslijeđeno poljoprivredno zemljište u vrijednosti od 40.000 KM, poslovni prostor u vrijednosti od 70.000 KM, i 7 godina star Mercedes, vrijednosti od 20.000 KM. Od ušteđevine je naveo kako ima 5.000 KM, uz kredit od 10.000 KM kod UniCredit banke.
Njegova djeca, kćerka i sin, navedeni su kao vlasnici garsonjere (36 m2, vrijedne 30 tisuća KM. Sva djeca (4), sudeći po prijavi, na bankovnim računima, imaju iznose od 6. - 8.500 KM.

Načelnička plaća mu je oko 2.100 KM.
"Uz beneficije koje imam kao predsjednik općine - od mobitela od službenog auta - to i nije loše za okruženje" - kazao je Barbarić.

Barbarić je u prijavi naveo i plaću koju mu prima supruga, u iznosu od 750 KM, te mirovinu (320 KM), i stipendiju (250 KM), koju prima kćerka.

Drugu imovinu i prihode Barbarić nije naveo, iako se u Ljubuškom već duže vrijeme špekulira kako u Hrvatskoj ima najmanje jednu nekretninu (stan), a spominje se i kuća na jednom Jadranskom otoku. Pojedini Ljubušaci će reći kako Barbarić navedeni iznos plaće mjesečno potroši samo u dva ljubuška restorana. Znamo kako se Barbarić nekoliko puta javno žalio kako mu je plaća mala, protekle je godine pokušao izboriti saborski mandat u Hrvatskom Saboru, a, s obzirom na najavljeni porast cijena, za nadati se kako neće poći stopama brojnih Ljubušaka i potražiti sreću u iseljeništvu.

Štednja je mudrost trošenja

Sudeći po navedenim prihodima, ova šestočlana obitelj živi vrlo skromno, ali ipak uspjeva ne zaduživati se, čak i uštedjeti i povećavati svoju imovinu. Možda je istraga točnosti ovih navoda Nevenka Barbarića jedan od zadataka kojega će obaviti općinske službe u skladu s novousvojenim akcijskom planom za borbu protiv korupcije Općine Ljubuški 2017. - 2021.

Pregledajte imovinski karton kojega je objavio Centar za istraživačko novinarstvo.

CIN

Glas naroda

Ma ima on puno vise
Dobro mu je ko pticici na grani sto se njise
Nista neradi dobro zaradi i sve svoje miseve u avantgardu vecerom nagradi
A jbg bar su zasluzili jer za njeg su krali i novac prali nazalost na vlast nikad nece doci oni pravi
Treba nam neko da nas izvuce iz ovog stanja ([ * neprimjereno * ]) da mladi netraze srecu u kocki veca manja jer nemaju para place ni stana idu na dnevnice u smilje svako tri dana i za kraj barbaricu hvala za ove naplate parkinga od kojoh samo ti profitiras ta neces napravit trotoara da se ima kuda hodat nemas od tog zarade treba jos koju firmu prodat nemoj mi samo rec vidis da pravim magistralu po cjelom putu bosanci u radu a semafor u kvaru tako je to u mom gradu.

Ha ha ha ha

Nevezano za Nevenka, al generalno govoreć je mala načelnička plaća. Šišaju ga u svim boljim firmama .

Pa Vedrana Markotić ima duplo veću plaću od načelnika.
Viktor Grbavac ima 3000
Tiša ima 2300

Pa to je samo maska coviceeee

ljubusaci su prave bu.da.le i zaslužuju da ih barbarić takvima pravi

Jeftin mu mercedes bi li ga proda nrznam

nema ni čović više na kartonu

Mercedes 2010 godina 20 tisuca km, uzeo bih i ja jednog za te pare, je al 20 tisuca eur. A gasonjera 30 tisuca al eura.

Da ista zna bio bi privatnik ali zna se

Ja mu nudim 50 tisuca km u kesu za gasonjeru od 36 kvadrata.

I sanader je imao slicnu imovinsku karticu

Jadan nebio zar ti kcerki treba stipendija stidi se gubo jedan

Koja mu je ono mirovina 320 km ....treba čovjeku vidite i stipendija može on sta hoće samo neće dokle hoće

Ko još iz kr HDZa živi od plaće?

Po onom sta je na imovinskoj kartici nikad nijedan nebi zavrsio u ćuzi

lupi petama prljavo kazalište kaže
bože čuvaj golubove i sirotinju
bogati se i onako za sebe pobrinu
velačani barbina ćerka studira
i uzgoji tri tone krompira
prodaja zagarantirana
da nije vaši glasova nebi mogla
jel tak il ne tak grabljani i velačani

Malo i ima koliko je unaprijedio njegov Ljubuški

Koje stedise on i njegova stasa

Ma nece stasa tamburasa nece becara ona hoce gospodina puni dzepova...

dok nije doša u kradeze nije ima ništa a i u srednjoj nije se pretrgo nije bio među prvih pet

kradeze daje ti krila a općina ode u k.

Pa kad ovo sve pročitaš,barba rasteže od prvog do prvog,njemu treba pomoć!

Baš , hahaha

Nism poklonik niti ljubitelj lika i djela Nevenka Barbarića ali ponešto znam o nekim ovim stvarima. Istine radi garsonjeru koju spominjete je dobola pok.žena koja je radila u Naprijedu. Penziju koju ima njegova kčer je također od pokojne joj majke.Ove stvari sam rekao samo istine radi. Bar djecu ostavite na miru.

Objavio si njegovu imovinu ako mislis da ima nezakonitosti i ako si u to siguran ja bi na tvom mjestu tužio načelnika no kako znas da je sve legalno onda mozes ovako blebetat nemas o cemu vise pisat pa daj sta god ovo se zove magla tj.mlaćenje prazne slame

Zašto je bio postanar ispod Croacije kad je živijo sa pokojnom ženom

uskok će saznat šta on i ostali kradezeovci imaju u rvackoj i vani a ovaj je siročić treba u njemačku na bauštelu a ja neću sovat biće vremena nego velim dabogda im djeci trebalo za karcinom ako su nas krali za dom branitelj a vi što psujete uskoro će vam bit ko tuti pišaće vam psi noge

niko nema ništa protiv hadezeovaca da su provodili politiku koja nam je obećana na babovcu bićemo svicarska neće bit granica na svaki kilometar od babovca biće posla no oni opuhaše sve sa rodbinom i kupuju pelješac a narod u njemačku a većina ima kodna imena udbe

Oni kradeze i jesu svicarska a vecina naroda je angola

Čista laž di je imovina u Hrvatskoj koju je kupio kriminalnim radnjam .

Kako te barbaricu nije stid toliko lagati bojis li se BOGA.ako ne za sebe jeli te strah za djecu. A i stipendiju trazis za djete pored toliko novaca.e pa vidis da ti nije sa blagoslovom koliko god da imao uvijek ti malo.Ali sve ce doci na naplatu.Polako.Kako god lazes narod tako lazes i petljas u svom poslu.Jadan ti je covjek koji nema dusevnog mira i kojeg ljudi pljuju kad produ pored njega.

Istine radi: Stipendija o kojoj govoriš je stipendija koju dobivaju izvrsni studenti na osnovu zalaganja i ocijena i nemaju veze sa socijalnim statusom i za nju se ne podnose nikakvi zahtjevi.

Kada si tako dobro upućen pa pišeš laži po portalu, navedi koja je to imovina u Hrvatskoj poštenjačino moralna.

zar nije čudno da su hadezeovci uspješni a ostali narod nije a prije devedesete je bilo obrnuto daj malo ukljušči gornju glavu ima tu logična poveznica tito

on nema navedene imovine u rvackoj dali je kartica imovinska točna

Sto se tice stipendija za svaku pa i za izvrsne ztudente treba podnijeti zahtjev aplikaciju ili trece da bi se dobila.Niko ti je nece dodijeliti na osnovu nicega ako je po redu svaka stipendija treba imati pokrice.Ali kod izuzetaka osdnosno kod mocnika to netreba samo kazu ime i prezime i prolazi.Svi znamo kako to ide.

Stipendije koje se daju za najbolje studente se nemogu dobiti na zahtjev one su isključivo stvar ocjena. One se eventualno mogu odbiti. Ono što znam da mnogi trebaju alibije pa izmišljaju i vjeruju u takve priče. Ko će o čemu vojnik o skraćenju a .................................

Tko daje te stipendije koje se samo mogu odbiti? I koliko mjesecno? Da i ostali studenti znaju i potrude se biti "izvrsni".

Bog vas ne ubio dica imaju prava od pok. matere ,kako vas nije stid i sram

Kad već svi pametni 750 km je plaća a koliki je prevoz i topli obrok za našu prvu damu i kada joj počima radno vrijeme ono se stalno voza od dućana do dućana a vi kopajte

Ima li ista u HR kao i Vice Majic tek sada promjenio krov na kuci he he,hvala narodu sto su ih izabrali bujrum i dalje, vi u polje kopajte kumpire i klececi cupajte kapulu kao posljednja sirotinja,pokazite ruke jedni drugima,prije nisi smio reci protiv Tita sada protiv HDZ jer te rijeci kostaju i nevaIjas medju drustvom bez obzira na nepostene neke ljude.

Sve mi je jasno da ste puni ko brod,ali dali je tebi potrebno da ti oduzimas stependiju i dajes svojoj kćeri a djeci kojoj je tolka potreba, gdje oba roditelja,ne rade,koja imaju motivaciju da uce,a nemaju novaca a nemogu dobit stependiju,radi takvi kao sto ste vi,osvrnite se malo oko sebe i u vitini ,pa pogledaj te studente,koliko ih je a nemaju stependiju..Svaka vam cast

Moja sestra morala zamrznut faks,jer je nekoliko puta pisala molbu za stependiju,a odličan je student..A kad procitam kako ovi bogati sve zivotu pokupise..Daj pustite malo i nas sirotinju da zivimo.. Dabogda vam uvik malo bilo

ma ima ih primaju po 3 stipendije i zajmove, a nikom nista, Bog sve to vidi

barbarić nikad nije bio predsjednik razreda a eto na krilima kradezea je predsjednik općine sve je jasno

Trebao bi samo jedan dan ,da zivis zivot kakvim zivi većina tvoji sugrađana i tvojih susjeda,da se mislis STA CES kuvat i kako CES dicu spremiti u skolu..Pa da vidis kako zive ljudi sto su glasali za tebe..Sto su imali nade da CES im dati vjetra u ledja,ali im ti zabio noz u ledja..I sto je najjadnije od tebe je to da si svom ditetu stependiju da,a susjedi muku muče s molbama za stependiju i samo dobivaju odbijenice.. Stvarno dno dna

[ * neprimjereno * ] iz kradezea vase su pareproklete od sirotinje koju ste ogulili i iselili dzaba sve Bog ce vam vratit na onima koji nisu to zasluzili nebi vam bija u kozi. Pozdrav iz Njemacke [ * neprimjereno * ].

Pece li te savjesti ....Kad pogledas koliko nas ima na burzi rada sa završenim fakultetom...A ti na NASA mista zenu svoju zaposli...Sa SSS-zavrsenom....Ali ujednom si napredan ...Ti si nacelnik koji je najviše nas mladi Istra iz Ljubuškog. Ako tako nastavite nece se tribat Niko kandidirat za gradonačelnika ,.. Upropastili ste mladez....Svaka cas

Evo najnovije citam od Barbarica kcer dobila stipendiju iz Hrvatske koju daje za Hrvate u BiH slabijeg imovinskog stanja.Danas objavljeni rezultati.pa stvarno kako ga nije sramota.A za ovu stipendiju je trebala hrpa papira a kljucni bodovi se dobivaju ako su roditelji nezaposleni ili bez stalnih primanja.Evo izgleda da ob.Barbaric nema primanja.

Imovinska kartica pokazuje štedljivost i skroman život načelnika Barbarića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari