Ekološka akcija čišćenja cestovnog pojasa u Vojnićima

ljubuski.info

U Vojnićima je u subotu održana druga po redu ekološka akcija “Clean Up Vojnići” i po prvi put “Trimer party”. Oko 30 sudionika očistilo je više kilometara putnog pojasa – od Banjskog mosta na granici sa Šipovačom pa sve do lokaliteta Grgića kuće u Klobuku. Uz to, očišćen je putni pojas prema raskrižju za Vodice i dionica prema Lekinim kućama. Ovaj put, uz prikupljanje otpada, sudionici akcije izvršili su i košenja raslinja.

– Ove godine je 30-ak sudionika podržalo akciju, a na opću radost, skoro polovica sudionika bila su djeca. Prikupljeno je oko 40 vreća smeća. Grane i drveće koje su smanjivale vidljivost i ugrožavale sigurnost na cesti su uklonjene, trava je ošišana pa se cesta sad doima barem po metar šira s obje strane – kazao je organizator akcije Tihomir Bebek.

Mještani Vojnića odlučni su u namjeri da njihovo selo bude čisto i uredno, međutim, kao i svugdje, problem prave ekološki neosviješteni pojedinci koji svoje smeće, od plastičnih boca i limenki piva pa do krupnijeg otpada u vrećama bacaju na cestu i pred tuđa dvorišta. Veliki problem su i putnici koji u prolazu odbacuju smeće.

– Smeća je manje nego lani, ali opet previše. U neke vrećice koje su bile odbačene smo zavirili i pronašli imena i adrese tako da apeliram na te iste ljude koji su u prolazu da ne izbacuju svoj otpad nama, već da ga odlože tamo gdje mu je mjesto.

Gradska inspekcija je izašla na teren, napravila zapisnik i ubrzo će biti postavljene kamere na kritična mjesta – izjavio je Bebek te zahvalio svim sudionicima akcije koji su se potrudili uljepšati selo kao i onima koji su događaj podržali, a to su: Ministarstvo financija ŽZH, Grad Ljubuški, J.P. Parkovi, Alba – podružnica Ljubuški, Džajić Commerce, FIN namještaj, Pršutana Bura, Caffe Leko i S.T.R. Niko.

Šipovača portal

Glas naroda

Sizifov posao sve dok primitivne glave ne počistite

Šta ima ljepše za čuti osim da se vojnićani ekološki uzdižu? Svaka čast, samo je ljepše čuti zvuk napaćenog motora 508-ce natovarene mladim krompirom, toliko natovaren da se ne čuje ni klopot feder plate. Kad se već tako ekološki osvješćuju onda neka im ta svijest radi cijelim putem do pijace pa da i ostala mjesta kroz koja prođu ne osjete njihov prolazak.

Oni bacili oni počistili,trebali su se ukljućiti Gređani,Doljančani i Mijačani

Da se posebno mora smece skupljat to dokazuje kako je narod kulturan.

Jel i Mijo čistio svoje Vojniće

I brat Marijan sa Perišićima kupio boce

Znači još su zatucani dok smeće bacaju po selu, sad će krompiri zaboravit će na smeće, i dan danas sanjaju da će od krompira postat milijunaši . A samo crnji i crnji.

Hvale vrijedno, bravo

Dragi građani evo pokazatelja odakle PLASTIKA u Krtoli Ljubuski Rani. !!!

Pa vi Vojnićani itd bacate smeće iza Grgića kuće na ulaz prema vlasniku a pravite se pametni ima kamera i vidi se ko baca sramota

Nisu Vojnićani, (osim jednoga) vec ovi u prolazu sto ne žive tu nikako,
Dodju u posjetu svojima, i donesu svoje smeće pa ga tu ostave.
Sve velika gospoda a nece da plate 17km za kantu!
Zna se tko su!

Valjda fali kulture da se ne baca na mjesto gdje je smecu mjesto,pa se onda mora posebno skupljati.
To je jadno i zalosno da se narod tako ponasa u danasnje doba.
Mozda bi trebalo ici po pojedinim kucama i cistit smece?

Uvik su bili poznati po kumpirima i cipelama na špic,evo sada i po smeću. Lipo ,napreduju

Koliko kanta za smeće ima u Vojnićima i da li se uopće sakuplja taj podatak sve govori?????

Ekološka akcija čišćenja cestovnog pojasa u Vojnićima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari