Dodaj komentar

Imovinska kartica pokazuje štedljivost i skroman život načelnika Barbarića

ljubuski.info

Dugogodišnji načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić je rođen 1962. godine. Oženjen je sa Stanislavom i ima četvero djece. Osnovnu i srednju školu je završio u Ljubuškom, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Mostaru 1989. godine.

Osnivač je i član Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) od 1990. godine. U ovoj stranci je bio član Predsjedništva Županijskog odbora, zatim predsjednik Općinskog odbora, a od prošle godine je predsjednik Županijskog odbora.

Karijera

Nakon što je diplomirao, počeo je raditi u Građevinskom poduzeću "Naprijed" koje je kasnije promijenilo naziv u KONS. Karijeru je nastavio kao direktor Javnog komunalnog poduzeća "Ljubuški" i kao šef Službe graditeljstva i prostornog uređenja Općine Ljubuški. Nakon toga do prvog izbora za načelnika Općine Ljubuški radio je u privatnom sektoru.

Za načelnika ove općine biran je četiri puta. Prvi put je izabran 2004. godine.

"(…) drugi mandat je već bio nekakvo dugovanje prema stranci koja me kandidirala, treći mandat su me svi nagovarali jer je stvorena takva klima da će HDZ izgubiti izbore ako se ja ne kandidiram", kazao je tada Barbarić.

Na Lokalnim izborima 2016. godine po četvrti put je izabran za načelnika.

Imovina

Barbarić ima kuću u Vitini, za koju je naveo kako vrijedi 170.000 KM, naslijeđeno poljoprivredno zemljište u vrijednosti od 40.000 KM, poslovni prostor u vrijednosti od 70.000 KM, i 7 godina star Mercedes, vrijednosti od 20.000 KM. Od ušteđevine je naveo kako ima 5.000 KM, uz kredit od 10.000 KM kod UniCredit banke.
Njegova djeca, kćerka i sin, navedeni su kao vlasnici garsonjere (36 m2, vrijedne 30 tisuća KM. Sva djeca (4), sudeći po prijavi, na bankovnim računima, imaju iznose od 6. - 8.500 KM.

Načelnička plaća mu je oko 2.100 KM.
"Uz beneficije koje imam kao predsjednik općine - od mobitela od službenog auta - to i nije loše za okruženje" - kazao je Barbarić.

Barbarić je u prijavi naveo i plaću koju mu prima supruga, u iznosu od 750 KM, te mirovinu (320 KM), i stipendiju (250 KM), koju prima kćerka.

Drugu imovinu i prihode Barbarić nije naveo, iako se u Ljubuškom već duže vrijeme špekulira kako u Hrvatskoj ima najmanje jednu nekretninu (stan), a spominje se i kuća na jednom Jadranskom otoku. Pojedini Ljubušaci će reći kako Barbarić navedeni iznos plaće mjesečno potroši samo u dva ljubuška restorana. Znamo kako se Barbarić nekoliko puta javno žalio kako mu je plaća mala, protekle je godine pokušao izboriti saborski mandat u Hrvatskom Saboru, a, s obzirom na najavljeni porast cijena, za nadati se kako neće poći stopama brojnih Ljubušaka i potražiti sreću u iseljeništvu.

Štednja je mudrost trošenja

Sudeći po navedenim prihodima, ova šestočlana obitelj živi vrlo skromno, ali ipak uspjeva ne zaduživati se, čak i uštedjeti i povećavati svoju imovinu. Možda je istraga točnosti ovih navoda Nevenka Barbarića jedan od zadataka kojega će obaviti općinske službe u skladu s novousvojenim akcijskom planom za borbu protiv korupcije Općine Ljubuški 2017. - 2021.

Pregledajte imovinski karton kojega je objavio Centar za istraživačko novinarstvo.

CIN
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
1
8
7

FB

Ljudi

Politika

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto