Amerikanci kritizirali bh. lidere i označili krivce za krizu

ljubuski.info

Američko veleposlanstvo u Sarajevu reagiralo je na aktualnu političku krizu u Bosni i Hercegovini kazavši kako je nije proizvela međunarodna zajednica, nego domaći političari, a prije svih Milorad Dodik.

-Svakome tko pomno prati dešavanja u BiH sasvim je jasno tko je uzrok trenutne političke krize u BiH i tko zaoštrava tenzije u zemlji. To nije međunarodna zajednica. Domaći politički lideri su ti, a naročito gospodin Dodik, koji posvećuje mnogo vremena i energije prebacujući krivicu za vlastite neuspjehe na druge. Sumnjamo da bi iko tko je posljednjih 15 godina pažljivo pratio politiku ove zemlje bio toliko naivan da mu povjeruje, stoji u priopćenju Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Reagirajući na nove provokacije političkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika, iz Veleposlanstva su poručili:

-Sjedinjene Američke Države više od 30 godina rade u ime naroda Bosne i Hercegovine, te smo dosljedno i snažno pozivali političke lidere da usvoje reforme koje su potrebne za napredak zemlje ka NATO i EU. Čvrsto smo se držali tih standarda, a kada su stranački lideri predložili rješenja koja nisu u skladu s njima, izrazili smo svoju zabrinutost i privatno i javno.

Nismo snizili standarde niti očekivanja da bismo usrećili čelnika bilo koje stranke. Znamo da neki ljudi nisu sretni zbog toga, pa tako i neki stranački lideri, ali mi nismo tu da njima udovoljavamo. Ovdje smo da promoviramo, štitimo i branimo interese Amerike i bili smo sasvim jasni po tom pitanju: podržavamo suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i podržavamo njenu integraciju u euroatlantske institucije. Ti su ciljevi zajednički nama i građanima Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju Veleposlanstva SAD.

Glas naroda

Svi mi znamo kako prolaze zemlje za koje se SA brine oni su napravili sranje i prije 35 gidina.

Preko 100 godina je isti krivac tj ista velikosrpska politika uz podršku [ * neprimjereno * ]ka većinom u hrvatskom i dijelom u bošnjačkom narodu

Eee moji Ameri . . .u svemu u svitu imate prste. U svakom neredu i propasti

Samo na crnu listu..

Imate vi Ukrajinu i Palestinu brinite se za njh a BiHostavite više na miru dosta je vaši"Dejtonski sporazuma" i vragu i Bogu!

Da vam nije Amerike i njenog Dejtona i dan danas bi bili u rovu i vricu brasna bi u Sarajevu placali 1 000markica? Amerika nije savrsena,a ko je, ali da bi sudili ili govorili nesto o Ameriki tribate onda argumente podstrit. Amerika vam je bila u zapadnij Njemackoj a Rusi u Istocnoj? Amerika vam je bila sa Juznom Korejom a drugovi komunisti sa Sjevernom? Amerika vam je bila sa Japanom a drugovi komunist sa Kinom? I opet je Amerika digla Kinu nisu drugovi komunisti? Amerika vam je bila sa Arapskim poluotokom a drugovi komunisti sa Kubom i Venecuelom? I na kraju Amerika je uvik bila sa Hrvackom i Hrvatim.

Šta napriča ti ljudino. Pročitaj zadnje rečenice di se kaže da amerikanci samo štite američke interese, a NE naše i još su dodali, da bi svi u bih trebali bit taki kao TI, volit amerikance više nego svoj narod. Ovog Murphyja, njihovog veleposlanika, inače izlobiranog od strane Sarajeva, je smjenila ‘tiha diplomacija’ Republike Hrvatske preko svojih kanala. 0va mu priopćenja se pišu u sda centrali.

A jel ti citas ikad ,ali sa razumjevanjem, to sto napises? Cije bi to interese tribali stitit ako ne svoje? Navedi mi nekog ko stiti tudje interese,ti mozda? I navedi mi samo jedan nas interes koji bi mi a eto i oni mogli nami stitit?

Po svemu sudeći imaš završena 2 razreda i knjige od trećeg.

Koliko je tribalo da "tiha diplomacija" poništi ono što je pisalo stnim slovima u ugovoru kad je Tramp proda Saudijskoj Arabiji oružja za 300 milijardi dolara .

Da ih nije šta bi nam ove naše vođe radile sreća što su tu bili bi gori od pola afričkih država.

Hvala Bogu pa ih zanima BiH šta bi tek radili ovi krimosi

Zašto BiH Hrvati hoće ostati u BiH? Niti itko se identificira s njom, niti ju stvarno vole, osjećaju je kao nametnutom, u sportu navijaju za Hrvatsku, u inozemstvu se predstavljaju kao Hrvati ili da su iz Hrvatske, a nikad kao Bosanci.
Sad ti pobro meni reci čemu smo mi u ovoj tamnici naroda?
Muslimani preskočite ovaj komentar, znam vaš odgovor i znam da je na određenim člancima više od pola vaših komentara.

Nije nama nitko kriv nego mi sami. Nas su naši političari oduvijek prodavali, a tako je i sad. Naši političari samo gledaju vlastiti interes i nikom nije stalo do naroda.

Amerikanci kritizirali bh. lidere i označili krivce za krizu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari