Tko politički pokriva narko-mafiju?

ljubuski.info

Policija u Federaciji dilerski priljepak narko kartela? Skay aplikacija otkrila da su stotine policajaca upletene u kriminal

Bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je nedavno ustvrdio kako će dokazi iz Sky aplikacije 'očistiti' bh. društvo, te kako će javnost biti zaprepaštena kada dozna koji politički krugovi i pojedinci sponzoriraju narko-kartele.

Policija je već uhitila tada predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i arhiviranog šefa OSA-e Osmana Mehmedagića Osmicu za koje sumnja da su počinili teška kriminalna djela.

Nešto ranije policajci su pokucali na vrata i bivše zamjenice Glavne tužiteljice Diane Kajmaković i to upravo na temelju pouzdanih dokaza iz Sky aplikacije, a dovode je u vezu s okorjelim domaćim kriminalcima.

Sramota za policiju

Domaće pravosuđe i OSA su dobili brutalnu pljusku, a u ponedjeljak je 'pala' i groznu sramotu doživjela i Federalna policija. Uhićeni su ravnatelj Uprave te policijske agencije Vahidin Munjić i šef Specijalne policije Selmanović.

Munjić je vršitelj dužnosti s dugogodišnjim stažom na toj funkciji koja po Ustavu i zakonu inače pripada Hrvatima.

Bošnjački dužnosnici su tako drugom kopali jamu, a, eto, i neki su i sami u nju upali. Podsjećamo, Vahidina Munjića su ustoličili, prvo, nekadašnji ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, a rukovodeći policijski vijek mu je produžio sadašnji ministar Ramo Isak.

Bradati policajac iz Zenice sa skupocjenim satom na ruci je u ponedjeljak izgledao i djelovao totalno pogubljeno i jadno. Očevidno izoliran od strane tužitelja, agenata SIPA-e i županijskih snaga,

Isak je na ulici davao nekakva pojašnjenja o akciji sarajevske policije i SIPA-e pokušavajući nevješto ostaviti 'patriotski' dojam kako on kao ministar vlada situacijom i kako se zapravo ništa dramatično ne događa.

-Federalna policija je najbitnija policijska agencija u državi, bulaznio je 'razvlašćeni' Ramo Isak dok mu vjerojatno SIPA nije dala da uđe u svoj ured.

A u zgradi Uprave federalne policije je uhićen prvi čovjek Vahidin Munjić.

U šta je 'umočen' i što je eventualno prikrivao rasvijetlit će se u istrazi. Gorak je okus i javnost mora dobiti odgovor na pitanje tko je i zašto imenovao Munjića i odgovarati za taj možebitni previd ili svjesno ustoličenje osobe za izvršenje nekog specijalnog zadatka.

-Ovo će pasti gdje se nagelo, ovo više ne može stati. Trebaju odgovarati oni koji su ove ljude postavljali. Taj koji je postavio Munjića i tri puta mu mandat produžava, treba odgovarati. Munjić je imao vremena da skloni sve predmete koji su se vodili protiv određenih političara i kartela.

Svi znaju da postoji neumski kartel, sarajevski kartel, zenički kartel. U ovoj grupi fali Korman (bivši ravnatelj Uprave), koji treba odgovarat. Šmekao je akcije koje smo radili, otvoreno je radio s narko kartelom, sipao je optužbe suspendirani federalni policijski inspektor Zoran Čegar, protiv kojeg se također vode neke istrage.

Sky aplikacija

-U predmetu Sky radi deset tužitelja Tužiteljstva BiH. U 2022. godini smo lišili slobode više od 100 pripadnika raznih organiziranih kriminalnih grupa. Uhitili smo i 15 policijskih službenika svih policijskih agencija u BiH. Na taj način čistimo redove tih agencija, rekao je nedavno Glavni državni tužitelj Milanko Kajganić.

Dodao je da svi ti ljudi više ne rade u tim policijskim agencijama i nisu više u mogućnosti davati podršku i dojavljivati informacije organiziranim kriminalnim grupama.

Simptomatično je da su znatno ojačali policijski udari na kriminalno podzemlje u FBiH uspostavom točke Interpola u zemlji. Dešifriranjem zaštićenih telefonskih aplikacija, koje su policijske agencije u Bosni i Hercegovini i pravosuđe dobile u suradnji s EUROPOL-om i drugim međunarodnim institucijama, rezultiralo je uhićenjem desetak službenika policije i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja i suradnju s pripadnicima kriminalnih grupa na području Balkana. Bez podataka dobijenih na takav način teško da bi pojedini suradnici, koje kriminalci imaju u policijskim i sigurnosnim strukturama, ikada bili otkriveni.

Policijske akcije Transporter, Storage, pa potom policijske akcije Staza, Ira i Golub rezultirale su uhićenjem kriminalnih grupa koje su otkrivene nakon dešifriranja kriptovanih telefonskih aplikacija Sky i Anom.

Podatke o tome policijske agencije u Bosni i Hercegovini i pravosuđe dobili su u suradnji s međunarodnim policijskim institucijama.

Uhićenja

Podsjećamo, u ponedjeljak su po nalogu Tužiteljstva BiH uhićeni šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija. Priveden je nakon izdavanja naloga Tužiteljstva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a. Među uhićenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Policijske lisice su dobili i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović. Ukupno je uhićeno više od 20 osoba. Fahrudin Radončić je također otkrio frapantan podatak kako se na području Sarajeva oko dilanja droga zavrti i nekoliko stotina milijuna maraka pa možda i eura.

Tko stoji i politički pokriva narko-mafiju za vjerovati je da će raskrinkati istražitelji i policija. U javnosti se odavno spominju imena Elmedina Konakovića, Asima Sarajlića, ali i neizbježnog Bakira Izetbegovića i njegovog špijuna Osmice. Baš je Konaković uzvratio na optužbe porukom da mu sve pakuje pravosudna mafija, pojedini novinari i obavještajci.

Nakon pravosuđa sunovrat proživljava i Federalna policija. To je dobro jer se puno šljama nakotilo i ukorijenilo u toj korumpiranoj policijskoj mreži. Djeluje doista zvučno, u FBiH žive sarajevski, zenički, neumski, a izgleda i policijski narko-kartel.

Dnevni list

Glas naroda

Bez milicisko-policiski snaga nema ni organiziranog kriminala,oni to po 4-5 i više godina studiraju što bi trebali sa strane stajat i gledat pasivno dok se njihovi predpostavljeni iz političko-kriminalnog miljeja enormno bogate?
Ma dajte molim vas gdje je tu pravda???
Živio globalizmus !?

Kako mislite politički pokriva,pa sama politika je mafija

Sprega

Ka će hercegovački dileri u bajbuk?

S gdje se Brkic krije..

Politika,sudstvo,tužiteljstvo i milicija svakako ne svi,ali dolazi kraj,vidjet ćemo ko će u kavez..

imam pitanjce za gradonačelnika Vedrana Markotića
tko ima biznis na slapu Kravica a povezan je s drogom?
tko je vlasnik najboljih nekretnina u središtu grada?
tko je vlasnik tržnice u Ljubuškom?
prodaju li se na tržnici banane?

Svi oni kupuju stanove po moru i Zagrebu,da imaju gdje bježat .Odnosno Ševo ce im dati po stan za razne ustupke i namještene eko takse ,itd za sredjenu certifikaciju i homologaciju.Jel tako Toni?

Pa Ševu je spasila politika od progona i hapšenja ..Zato je G tadic ,kažnjena a Oleg mudro miruje

U zzh i hnz svi sefofi u policiji,tuziteljstvu u sprezi su s narko-kartelom.Zamislite koja se vrti tu crna lova,samo sto sute i ne vrse istrage nap. uvoz banana kolko se samo tu ustedilo da se nista ne trazi,nitko ne prisluskuje,nitko ne ispituje,koji vozac kamion ide po kontejner u luku Ploce,da li uvjek isti ide ili se mjenjaju,da li je taj vozac kum s gazdamo itd.Nazalost mladi stradaju a jadni roditelji zadnji saznaju da im se dica drogiraju,kome ce prvom puknit film da uzme kalas pa da slozi 20 [ * neprimjereno * ]a na plocnik i glavne kriminalce ukloni samo je pitanje dana.

Živila trava... Krepaj gubo

Samo 1.9 tdi bajo moj...

Ušo je crnogorski kapital u ljubuški dali su vodeći čelnici stoju da udju u kolo a davat će tisuće da izidju. Nek se malo zamisle .

Tko politički pokriva medijsku mafiju koja truje i zaglupljuje našu mladež? Droga je najmanje zlo u ovoj državi ako je i uopće.Droga je 0,0001% od svih problema koje imamo osim ako pod drogom ne podrazumjevate kocku

Podpis vam kaže

Tačno

U nekom normalnom, očito paralelnom svijetu, članak bi bio naslovljen "Tko narkotički pokriva političku mafiju?"

Cika zanimljivo izgleda tvoj Iskaz

Di je babo trpko narkoboss. Spava u pržunu u sloveniji

Tko politički pokriva narko-mafiju?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari