Čović HDZ-u darovao 1.500 KM, Dodik SNSD-u ni marku

ljubuski.info

Koalicijski partneri na državnoj razini, SNSD Milorada Dodika i HDZBiH Dragana Čovića, kao i većina stranaka, podnijeli su Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH financijska izvješća za 2023. godinu.

Kada je u pitanju SNSD, zanimljivo je da je to učinila i ova stranka, iako je njen lider više puta javno osporavao legitimitet SIP-a, a sve zbog sadašnjeg sastava ove institucije u kojem nema članova njegove stranke, piše Fokus.ba.

Prihodi SNSD-a

Ukupni prihodi SNSD-a u 2023. godini iznosili su 2.554.728 KM, od čega su iz proračuna 2.003.703 KM. Po osnovu članarina prikupljeno je 507.725 KM, a od novčanih priloga fizičkih osoba 270 KM. Prihodi od imovine iznosili su 3.600 KM, a prihodi od poklona 495 KM. Ostali prihodi iznosili su 38.944 KM.

Kada je riječ o prilozima fizičkih osoba, navedene su samo dvije uplate i to Petra Bilčara od po 135 KM. Bilčar je aktualni zamjenik ravnatelja Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine. Kada su u pitanju troškovi, iz službe SNSD-a su naveli da je prošle godine za troškove reklame i propagande isplaćeno 106.709 KM.

Prihodi HDZ-a

Ukupni prihodi HDZ-a BiH u izvještajnom razdoblju iznosili su 2.552.980 KM, od čega je iz proračuna 2.250.060 KM. Prilozi pravnih osoba iznosili su 30.400 KM, a darovi 2.008 KM.

Kada su u pitanju prilozi fizičkih osoba, u dokumentaciji je vidljivo da je prilog od 1.500 KM uplatio sam predsjednik stranke Dragan Čović. Navedeni su i drugi stranački dužnosnici koji su donirali, poput Bariše Čolaka (4.000 KM), Jelke Miličević (4.000 KM), Marine Pendeš (1.200 KM), Tomislava Marinovića (3.000 KM) i drugih.

Kad je riječ o tvrtkama koje su pridonijele HDZ-u, spominju se dvije. Riječ je o poduzećima “Perčinović” iz Tomislava grada (ulozi 10.000 i 15.000 KM) kao i “Thermoflux” Jajce (3.000 KM).

Fokus

Glas naroda

Undan svaki kradeze ministar mora dati 4000KM

Svijetski mezioničari samo što je ovaj lijevo još i plemenitog roda.

Ja s plaćom od 800 eura toliko podilim potrebitim u godinu dana, baš su velikodušne ove naše vođe.

Bariša Čolak darovao HDZ-u 4 tisuće maraka! Nitko u povijesti Herceg Bosne nije izmuzao hrvatski narod kao što ga je izmuzao Bariša Čolak, a ništa nije dao hrvatskom narodu. On je 30 godina visoki HDZ-ov dužnosnik, iako nije sudjelovao u stvaranju HDZ-a BiH i Domovinskom ratu. Prvo je 1994.g. postao ministar pravosuđa u Vladi Herceg Bosne pa nakon rata Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke. U vrijeme vladavine oficira JNA Ante Jelavića 1998.g.učlanjuje se u HDZ BiH i nakon 2000. godine odlazi u Sarajevo kao HDZ-ov dužnosnik na mjesto ministra pravde ili pravosuđa, ministra sigurnosti, predsjednika HDZ-a BiH i tako sve do danas. Stalno je muzao visoke plaće, a pravosuđe u BiH ili ŽZH u raspadu, a sigurnost mu se zasniva na zaštiti HDZ-ovih lopova, kriminalaca, [ * neprimjereno * ]ka i na progonu branitelja i politički nepodobnog stanovništva. Bariša Čolak je samo jedan od mnogih HDZ-ovih visokih dužnosnika koji nije došao iz baze, već je ubačen s boka. Tako je Bariša Čolak nakon 30 godina shvatio da bi i on trebao nešto uraditi, pa je HDZ-u vratio jednu plaću.

Štalimu dođe onaj udbaš u Beogradu Čolak

Dobar komentar

Ajme majko

Čović je veći muljator,bolje bi bilo da nije ništa jer ovako se sanmo sramoti.Šta oni imaju darivat kad je sve njihovo a Čović je darovao sam sebi

Čuli darovao a koliko je darovan od stranke, ima li kraja darovima koje je primio

Da je ovu dvojicu u zatvor a njihovo bogatstvo podijelit, taman bi mogao bit taj u rep srpskoj i Hercegovini

Čović HDZ-u darovao 1.500 KM, Dodik SNSD-u ni marku
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari