Uskoro otvaranje zajedničkog ureda više županija u Bruxellesu?

ljubuski.info

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je otvaranje zajedničkog predstavništva nekoliko županija iz BiH u Bruxellesu pri Europskoj udruzi regija, u okrilju Vijeća Europe.

U Bruxellesu već egzistira više predstavništava iz BiH i ono što nam nedostaje je ovo predstavništvo koje bi na dostojan način oslikavalo područje gdje žive Hrvati. Upravo sukladno ustavima županija, gdje je omogućeno uvezivanje njihovog zajedničkog djelovanja u sklopu nadležnosti koje im ustavno pripadaju, mi smo završili jedan posao priprema i uskoro će taj ured biti otvoren, izjavio je Čović.

On posebno ističe zahvalnost premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i županijama iz RH, koji su preko svojih ureda u Bruxellesu pomogli riješiti sve administrativne probleme za otvaranje zajedničkog županijskog ureda iz BiH u sjedištu Europske unije.
Osigurali smo prostor, a definiramo sad način kako ćemo to uraditi i mislim da ćemo vrlo brzo otvoriti ured u Bruxellesu koji će nam omogućiti, prije svega, da možemo predstaviti svoju europsku politiku, komunicirati s tamošnjom administracijom te omogućiti vezivanje za sve one institucije koje omogućavaju da se priključimo velikim projektima – kazao je Čović, dodajući kako i Hrvatska, iako punopravna članica EU, ima veći broj županijskih predstavništava u Bruxellesu.

Čović je potvrdio i da će 30. lipnja u Zagrebu nazočiti svečanosti povodom pet godina članstva Hrvatske u EU, kao i privatnoj večeri na kojoj će, između ostalih, biti i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.
Na tim sastancima i večeri još jednom ću zamoliti i vrlo jasno lobirati za našu BiH, za moju domovinu BiH na njenom europskom putu, na razumijevanju ovih naših međufaza kada imamo i nesnalaženja i problema oko izbornog zakonodavstva. Vrlo jasno ću kazati da ćemo mi drugim metodama, ovakvim zbijanjem redova, osigurati da legitimni predstavnici naroda budu u vlasti, te da ćemo izbjeći bilo kakvu krizu, a da europski put i kandidacijski status bude otvoren odmah nakon izbora i uspostave vlasti – zaključio je Čović.

FENA

Glas naroda

Tko ce bit predstavnik žzh.

možete onda i ukini i rusiji otvoriti urede, lijepo razmišljate samo da još koju poziciju izmislite, pa da netko ima plaću od 5000eura , netko vaš, a narod bježi svaki dan što dalje, bilo bi vam bolje da odstupite časno a ne se igrati do zadnjeg trenutka pa da vas netko skine silom s vlasti, jer povjest je pokazala da se to tako na ovim prostorima rješava

još jedna podvala i li bolje rečeno prodaja
dodigova politika rastakanja države
ovo će se jako svidit muslimanima

Lopine jedne otvaraju navrime da imadu di utec al necete ako bog da narod ce vas zive uvatit

Jedina prava investicija bi bila pravljenje strogo čuvanog zatvora za političare banana države bih. Banana država je zato jer je svaki mamun guli.

To HIJENE nemate ih više gdje Uhljebljavat po Opstinama i Kantonima sad ih Uhljebite dvadesetak u Briselu pa niste svjesni da sami sebi koate Grob Dozlogrdili ste Narodu

Mora Uvenulog negdi smistit u Ljubuškom mu nema više života ta sve je pokra.

Ljudi moji treba ih vacat zive kazem vam dok nisu utekli

ŠTA kaže Covic. Zbiojmo redove (drugovi) i glasajte svi za HDZ, valjda je to prevod ove zadnje rečenice.

Vidite kako se to radi i kopira RS.Oni Srbi imaju svoj ured vec duze vrime u Briselu .Koga poslati tamo.Veliki broj kandidata ima.Samo im mana neznaju srane jezike .No povest ljubavnicu ona zna.E moj narode Hrvatski kad ces progledati??

Osigurali su prostor ali nisu plaće,valjda misle to sa državnog budžeta jer u tim županijama nema ni marke sve pokradeno.

Uskoro otvaranje zajedničkog ureda više županija u Bruxellesu?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari