Maloljetnik s povredama glave završio u hitnoj pomoći

ljubuski.info

Tijekom vikenda na području Zapadnohercegovačke županije zabilježeno je nekoliko kaznenih dijela i prometnih nesreća, a najviše pažnje je izazvao događaj u Ljubuškom u kojem je maloljetnik zadobio povrede glave.

Dana 12.2.2021. godine u 12:46 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u Hitnu pomoć Doma zdravlja Ljubuški dovezeno dijete mlađe od 14 godina, koje je dobilo udarac u glavu od strane drugog djeteta mlađeg od 14 godina.

Policijski službenici poduzeli su sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Utvrđeno je kkao događaj ima obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira, ali je počinitelj osoba koja nije prekršajno odgovorna, što je propisano odredbama Zakona o prekršajima F BiH - navodi se u jutrošnjoj informaciji MUP-a ZHŽ.

Glas naroda

Za maloljetnika moraju odgovarat njegovi roditelji.

Ako je prvog maloljetnika udario drugi maloljetnik i ovaj prvi zavrsi u D.Z.,
Kako moraju odgovarati roditelji ovog prvog?

Maloljetan a već dobio značku udarnu...

Ljubuški je katastrofa,samo se o drugom priča,di je ko koga heba,di je ko spava,di se napija,koja je trudna, koja ima vambračno,ko se rasta i sasta...,grad tame; sodoma i gomora.Ako vako nastavi nestat će.Nitko neće da gleda svoj posa,samo nek susjednu krepa krava...

U pravu ste potpuno

Nije bitno ko s kim spava, ni ko gdje ide, ali nas treba brigati ako netko radi protiv zakona, ugrozava fizicki druge, kr.a.de i tako. Tu treba viriti i prijaviti.

Nije tvoje da viriš i špiuniraš druge to ima tko da radi i zato je plaćen,zato ima zakon i policija,a jedan si od" trač baba" koji vode beigu o tuđem životu a ne o svom.Pusti ljude,ako rade što netriba to će doć za naplatu

nasilje -valjda su im roditelji zna se pa prosipaju silu

Dijete se može oduzet roditeljima ako ne odgajaju dijete kako treba.

Vjerojatno, a ko je taj da kaže ili odredi kako treba ili netreba.

Deca su se uvijek čačkala i uvijek će!
Ti bi sad oduzimat djecu ma vidi vidi

Čačkanje ili šiljkanje je jedno a drugo je povreda da se mora ić na hitnu i u bolnicu.

U Tite je bija popravni dom za take stvari.

Za maloljetne delinkvente postoje popravni domovi.

Meti isprid svojih vrata jarane

Pa ja sam npr odrastao u ranim 90ima,na selu, i svak od nas ekipe je kad tad imao skrpljenu glavu. Normalno je bilo ratovati kamenjem, ovim onim, sve manje ozljede su se sanirale bez znanja roditelja, koljena uvijek krvava. Kad bi netko završio na šivanju ili u gipsu išlo bi mu se u posjet i branilo bi ga se u idućim nekim pohodima... Onda su se nekad pojavile i žene i playboyi i to i onda nam bitke više nisu bile zanimljive. Tada je bilo bitnije ko će skočit s višeg drveta, pravit se dasa i sl. Ko se ne sjeća prve cigare? Sad to nekom zvuči kao pretjerivanje ali je to tako bilo, i ne bi mijenjao te dane ni za kakav život u pamuku.. Bilo je slučajeva sa 20 konaca sa kupanja i slično, i divljenja ožiljku kasnije. Mašnicu ko nije imao nije ni vrijedio.. Nitko nije fasovao tetanus od kukaca (ko ne zna šta su kukci nek pita starijih), niti se smjelo pojaviti roditeljima kukajući jer bi još dobili razloga da kukamo nego se stiskalo zube i jedva čekalo novi dan. Vi svi ko da ste zaboravili kako je biti dijete, šta sve djeci padne na um, i kako je to dobro vrijeme bilo. Tvrdite da treba oduzimat, zatvarat, otimat djecu, pa zato vam i ispadaju takva kad pravite [ * neprimjereno * ]e od njih. Ja se ne sjećam da su se ikad nama roditelji uplitali u "dičija posla" niti se itko tužio roditeljima. A instagram generacije roditelja svoju djecu odgajaju mobitelom i virtualnim svijetom igre, pogotovo u doba korone bez fizičkog kontakta. Pa budite pošteni pa recite bi li se mijenjali za današnje odrastanje? Ja bi osobno volio da moje dijete ima djetinstvo još šarenije i veselije nego ja, a zatvoreno u kući neće ga imati nikako.

Da se nadovežem, poštovalo se starije, učitelji i profesori su bili autoriteti, (bilo je i među njima iznimaka), nikad se nije sjedilo u klupi kad ulazi netko u razred, bio si sretan starijem otić po loptu pa možda i zaigraš. A danas? Ajde što su nam učitelji [ * neprimjereno * ], nisu svi, ali selekcija je stranačka, ali djeca mogu šta hoće, samo prava se traže, a ako mu kažeš nešto opsuje ti boga slatko ko da ga sotona napravio. Ima roditelja danas koji su stvarno primjer,po djecu vidiš kakvi su, pa samo osnovno da ubaci papir u kantu je rijetkost, ali 90 posto ne odgaja svoju djecu nego mediji, youtube i raznorazni reality freakovi. A to što se djeca pokečkaju to je standardno i svakodnevno. Ja sam svom najboljem prijatelju i kumu u djetinstvu dvaput razbio glavu,slučajno, šta sad?

Tako je pajdo ovo danas su pamuk djeca

ovo danas sve umjetno hibridno odgojeno na serijama i američkim modernim filmovima

Uvijek je bilo razvijenih glava. Nije bilo djeteta ni muškog a ni ženskog da nisu u životu barem 2, 3 puta mašni nosila na glavi. Nebi niko djecu onda imao po vašem. To šoranje nam je izgradilo karakter i tako i treba biti. Kad vidim ove muške danas ko tetkice, uske gaće, ženske frizure, Bože sačuvaj. Nemamo svijetlu budućnost.

Puna mi glava ožiljaka. Dobro su naši starci u pameti, nije bilo mobitela da zovnu dokle si, gdje si, skim si. Dođi kuću u 3,4 po ponoći oni budni na balkonu, a ujedno i sretni što smo došli živi i zdravi. Šta sam puta mater na poso ispratilo, ja iz diska ona na rađu.
Nikad više 90' tih.
Ovo sad je pamuk generacija

Nije ni čudo da su djeca takva kad čitam ove pojedine komentare. Odgoj mora biti takav da nema mjesta nasilju, jer ako se ne stane na put djeci nasilnicima, što možemo očekivati od njih kad odrastu? Zato treba biti nula tolerancija za nasilje u školi, među vršnjacima, u društvu.

Ajde ne serendaj, nisi ti sa Romeom Primorcem i Huškom odrastao. Krivi pogled i pleska ti je bila za garantirana.

E moj 15 ako si se tih i takvih neandertalaca tada bojao, tek si sada za pleske i to da se sam pleskaš barem triput dnevno.

Je Romeo žestok bija di je moga, ali ga Mrčo pripeja žicom za Lucin bajam krivija se ko šetak, nije ga poslje smija pogkedat.

Pa imali iko da nije išuta i pripeja nečim jadnog oniku,tako isto i jadnog huleta.

Ama ženska glavo kakvo nasilje, u igri se glava razbije.. razbije se i na nogometnom terminu, a kamoli u čakarovim docima. Eto ti svog baletana odgajaj da bude pravo muško, pa kad ga s 25 udari život onda se pitaj što ga tješi frend koji nikad nije igrao tjelesno.

Pa frend ga tješi da ga utješi, donosi mu smjeh.

aahaahhaah baletana dobaaar

Osveta najbolji lijek nek vidi decko da nije bog , sve iz kuce polazi kakvi roditelji takva i djeca ,nepoznajem u ovoj prici nikog nego kazem opceni2to da puno ima neodgojene djece ,Stace jadni kad su nezadovoljni svojim zivoto pa lijece zivce na mirnoj djeci .

Neodgojena djeca na kraju izmlate mater i ćaću.

95% ljudi u Ljubuskom su ograniceni u svakom pogledu samo sto se tice gledanja u tudja posla tu odnose medalju.

u kojem pogledu?

u pogledu sa kule HS!

kakva je ovo vijest,pa prije dica gađala kamenjim i nije se dolazilo kući bez razbijene glave

Sa ovom osobom predhodno se ne slazem .Tako se ne odgajaju dica ako ga je udario nenamjerno postoji kultura i izvinjenje ,a ako je bilo namjerno onda je to do odgoja i ne postoji osveta kao sto ova osoba kaze .Losi roditelji losa dica.MOJE MISLJENJE

Slabo ti je misljenje,manje gledaj sapunice.

.......dicija posla

Za ovog iz devedesetih što kaže da je: ako je tebi normalno bilo normalno bacati se kamenjem, dobivati ožiljke a da se roditeljima nisi smio požaliti...vidim da i nisi imao roditelje...jer u normalnom društvu roditelju se uvijek može obratiti i normalan roditelj brine za svoje dijete..a ne prepušta mu da brine sam o sebi...ti očito nisi primjer zdravog razuma! A za ostale komentatore koji pišu u vezi ovog članka da se roditeljima oduzmu djecu ispada da sve što pogrešno naprave djeca da roditelji ne pričaju s djecom ali to nije tako! Najlakše nekog okriviti! I reć roditelji ne valjaju! Svaki normalan roditelj savjetuje svoje dijete najbolje što zna! A što se tiče šturog novinskog članka tko će znati koliko možda neko dijete trpi nasilje pa uzvrati udarac...djeca nisu svjesna posljedica..a ima mogućnost da dijete nekog udari jer je nasilno i voli biti vođa...nitko ne voli nasilje ali da institucije kao škole vode brigu o djeci u školi ne bi dolazilo do ovakvih okršaja!

Ajde moja Džuli ne manitaj, nisi smio roditeljima na oči jer si znao da si uradio što se ne smi, a ne što imaš problem ili što si neodgojen. Šta ćeš im se žalit jer znaš da si kriv. Garant ti je netko lutku ošiša na ćelavo kad si bila mala. Nego reci ti svom sinu da se on mami povjerava, nađi mu i curu, ljubi majka sina svoga.

Bravo Julie, svaka rjec je na mjestu,vidi se da si pametna i obrazovana,al tko ce divljacima nesto dokazat...Pozdrav za tebe

Ja uopce nisam nikad gledala sapunice niti ih gledam ja sam o svojoj dici vodila racun tako da nikad nisam imala problema ni ukom pogledu.Da se svak stara o dici kako triba nebi doslo do ovoga,c
Vec gurni mu kruva i Poli salamu u ruku pa nek ide i nek radi sta oce.Zato vrime ti gledas sapunice.

Inače mi kućni odgoj ne dopušta da se izražavam poput tebe! A vidim da tebi treba dodatna literatura da bi razumio što želim reći! S neandertalcima nemam volje raspravljati kad je to za njih kvantna fizika pa to ovaj iz devedesetih ne bi razumio! Svako dobro! Doviđenja!

Svasta nacita I procita,dica su se uvijek tukla I za 10mn.opet skupa,a tko se od nas nije tukao...a sad krivite roditelje.Svasta

Mozda si se nasa uvriden zbog Poli salame zato sto je najjeftinija ,sta ces ako nemores nesto bolje kupit zao mi je

Zasto skreces sa teme,i pricas o salami Poli eto neka ti uzivas uz sunku ili neke druge slicne proizvode,bogata si osoba,mislim da zivis samo zato da bi jela i ponizavala druge.I dalje se hrani tako zdravo,al lupni glavom o zid ,mozda ti mozak proradi.....9526

Jeste udareni u mozak čuli dica se uvik tukla...zar vam nije jasno da ovo nije normalno jer je dite na hitnoj završilo...a nekima do šprdanja

Tao je slazem se....

Maloljetnik s povredama glave završio u hitnoj pomoći
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari