Širokobriježanin Vlado Galić, u aferi rušenja Andreja Plenkovića?

ljubuski.info

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je prokomentirala upletenost svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Vlade Galića u tzv. 'aferu SMS'.

Kako je kazala Kitarović, poznato joj je kako je Galić u više navrata kontaktirao Franju Vargu, glavnog aktera afere, opisujući ih tek kao 'privatne kontakte', no u nastavku se ipak ogradila izjavivši kako ne želi davati izjave u ime svog savjetnika.

U pretrazi hard diskova na računalu tog bivšeg policajca pronađena je i spremljena i lažna SMS prepiska koja je trebala dokazati da je premijer Andrej Plenković korumpiran, odnosno da je primio određeni iznos mita. Predsjednica je ostala 'kratka' po pitanju pojašnjenja tih navoda.

Tko je Vlado Galić?

Galić je široj javnosti predstavljen sredinom prosinca prošle godine, kad ga je predsjednica Grabar Kitarović imenovala svojim savjetnikom za obranu i nacionalnu sigurnost.

Vlado Galić rođen je 1965. godine u Širokom Brijegu, a diplomirao je rudarstvo 1991. godine na zagrebačkom Rudarsko - geološko -naftnom fakultetu. Od 1991. godine bio je dragovoljac Domovinskog rata, a zbog tih zasluga je, uz one obnašanja dužnosti u MORH-u i OS RH, zaradio je višestruke nagrade i odlikovanja.

Od lipnja 2006. godine pa do oslobađajuće presude u studenome 2012. godine bio je član odvjetničkog tima generala Ante Gotovine pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu.

Problematična akcija 'Kameleon'

Mrlja na inače blistavoj karijeri njegovo je djelovanje u sklopu Sigurnosno - informativne službe gdje je, kao načelnik, u drugoj polovici 1990-ih, provodio akciju 'Kameleon', tijekom koje su nadzirane neke nevladine udruge i organizacije, među kojima i HHO.

Iz spomenutih razloga protiv Galića je pokrenut stegovni postupak zbog sumnje da je narušio ugled MORH-a. Postupak koji nikad nije temeljito i do kraja obrađen, pošto je zbog odugovlačenja s procesom otišao u zastaru.

Njegova je zadaća pak, prema poslovniku SIS-a, bila nadzor osobe i institucije koje pokazuju interes za pripadnike HV-a. Slučaj je završio kada se na suđenju u Haagu pokazalo da su se podaci o ubijenim srpskim civilima i broju spaljenih kuća, koje je navodno prikupljao HHO, pokazali netočnima pa ih je sud odbio uvrstiti u dokaze. Dakle službeno, Galićev je obraz čist.

Inače, na mjesto savjetnika za nacionalnu sigurnost Galić je imenovan nakon što je dosadašnja predsjedničina savjetnica Maja Čavlović imenovana za predstojnicu Ureda za nacionalnu sigurnost.

Ministar o rušenju Plenkovića

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kušćević izjavio je novinarima, uoči početka sjednice Vlade, da postoje mnoge političke silnice koje bi htjele srušiti Vladu i premijera Andreja Plenkovića, ali u tome neće uspjeti.

Na pitanje brine li ga fabriciranje dokumentacije kako bi se rušio premijer Plenković, Kuščević je odgovorio:
Naravno da to nas to ne brine, mi radimo svoj posao časno i pošteno od samog početka, a HDZ-u i hrvatskoj Vladi je u interesu da se svaki detalj što prije razjasni.

Tih silnica nema u HDZ-u, to je čvrsta i stabilna stranka, ali imamo na političkoj sceni raznih populista, raznih nazovi desničara, ljudi iz svakog političkog spektra koji bi htjeli srušiti Vladu, ustvrdio je.

Za zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, kojega mediji povezuju sa svim ljudima koje se spominju u toj aferi, Kuščević je kazao kako vjeruje da je živ i zdrav, nedavno su bili na Predsjedništvu stranke i viđaju se najmanje jednom tjedno.

RTL

Glas naroda

Nazalost opet Hercegovci u nekim aferama u Hrvatskoj.Juce Ljubusak,Grudjanin danas Sirokobrizanin.Nesto se desava ili smo bas uvik mi Hercegovci krivi...1389

Šta je 1389?

Šta ovaj dođe Juri Galiću? Enes Ormanu? Ili Đuri Pucaru-staron?Politika je nasljedna i prelazna (sa oca na sina ili na svojtu)Nećemo doživit korektno vođenje države i u njoj (zaslužene)vođe.

On Juri dođe rođo,hercegovačka veza!

Voli čovik da kopa rudu?

Jel to dolazi iz Sirokog zaobilazi u ŠIROKOM luku. Banda

Mafija upravlja Hrvatskom

Nemože Rudar bit Obavještajac ili Kontraobavjestajac zato se Ide u Školu zato su vam rezultati ovakvi dokaz je ono od prije nekoliko godina kad je iz Vazduhoplovstva u Katar prešlo sedam mladi vrhunski Ratni Pilota a da službe nisu znale. Neoprostivo propust za službe Srecno Hrvati

krajnji domet im je prisluskivanje i pracenje novinara i 'elitnih' prostitutki

Prostitucija najača obavještajna služba za šaku jada otkriješ sve vojne Državne tajne svaka čast dame.

hercegovci u prljavom poslu po običaju

Interesantno je kako se o hercegovcima uvijek pišu negativne stvari i kako se u tome gušta.Nemam ništa protiv, nek se piše kao i za druge.Ali tako isto ima u Zagrebu vrlo poštenih i cijenjenih hercegovaca koji ostvaruju hvale vrijedne rezultate pa se o takvim ljudima ne piše ništa.Kao dokaz ovoga imate činjenicu da je prošle godine godišnju nagradu hrvatskog Sabora za znanost dobila časna sestra Marija Pehar iz Ljubuškog, inače profesorica na KBF- u u Zagrebu.Ove godine istu tu nagradu dobio je Ivo Lučić, opet iz Ljubuškog.Dakle dvoje visoko cijenjenih znanstvenika, hercegovci, oboje sa titulom doktora, ali o njima i njihovim vrhunskim rezultatima niti riječi u medijima.Je li to pošteno???

Pošteno je!

Ma svi smo mi vrsni i izvrsni, zato nam je kako je i zato smo na svim svjetskim listama gdje jesmo. Citav svijet je protiv nas, USA, EU, muslimani, masoni samo su nam srbi prijatelji. Toliko se novaca satralo u sveopćoj grabeži da ti mozak stane, ne može nama nitko pomoći a kamoli sami sebi, plebiscitarno smo uvlakači i hopovi, svatko na svom nivou. Zanimljivo je pratiti ovaj "puzajući državni udar" uporedo sa "ustankom" Herceg-Bosne i tko su sve akteri.

hercegovina je olićenje lopovluka i nerada i licemjera udbaša vjernika
sve smo sami sebi krivi
hercegovinu raseliše udbaši i kradeze lopovluk
više je hosovaca i hrvackih boraca za slobodu ubio kradeze neko srbi-članak preuzet iz sedam dnevno
adeze je terorističko udbaška lopovska tvorevina-sanader ratni profiter

Širokobriježanin Vlado Galić, u aferi rušenja Andreja Plenkovića?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari