Karamarku sam pisao program HDZ-a, a Brkiću pomogao zadržati diplomu

ljubuski.info

Jutarnji list u broju od ponedjeljka objavio je dijelove istražnog iskaza uhićenog informatičara Franje Varge koji se od uhićenja u aferi SMS nalazi u istražnom zatvoru, a u kojem osim o svom odnosu sa Zdravkom Mamićem govori i o suradnji s bivšem predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zamjenikom Milijanom Brkićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem.

U iskazu istražiteljima koji su ga ispitivali zbog sumnje da je izradom lažnih SMS-ova u slučaju Mamić odgovoran za sprječavanje dokazivanja Varga je, među ostalim, kazao kako je suradnik FBI, ali i Karamarkov čovjek od povjerenja. Za Karamarka je, navodno, pisao dio programa HDZ-a, vodio neke istrage vezene za članove HDZ-a, a dao mu je i dokaze da je HDZ zbog APISA na izborima zakinut za nekoliko mandata.

Varga tvrdi kako je pomogao da Brkiću ne uzmu diplomu

Zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću Varga je, kako je kazao, istraživao jednu njemu blisku osobu, a kazao je i da mu je pomgao da mu ne oduzmu diplomu istraživši profesore koji su odlučivali o Brkićevu slučaju plagiranja diplomskog rada i na e-mail im poslao rezultate te istrage.

Kazao je i da ga je savjetnik predsjednice Republike Vlado Galić tražio da pomogne Brkiću oko diplome, ali i da je preko servera prijetio bivšoj predsjednici Povjerenstva za odlulivanje o sukobu interesa Daliji Orešković kako bi tijelo kojem je bila na čelu odlučila protiv Karamarka.

Varga je kazao da je novac koji je dobio od Mamića u aferi SMS utrošio na kuću, ali i da ga je Todorić sam angažirao, dok je on lagao da je napravio naručeno, a zapravo je cijelo vrijeme igrao kompjuterske igrice.

Veza sa Zagrebom - Blaž Curić

Brkićevog kuma, koji je također u istražnom zatvoru jer je Vargi dojavio da je pod mjerana, Blaža Curića, opisao je kao čovjeka za vezu sa Zagrebom.

Bivšega policijskog informatičara Vargu sumnjiči se da je u postupku koji se vodio protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara na osječkome Županijskom sudu izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća, a po kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

Osim toga tužiteljstvo tvrdi kako je Varga, prije izrade pisanog otpravka osuđujuće presude, protiv koje se može podnijeti žalba Vrhovnom sudu, izradio novu lažnu korespondenciju o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika kako bi je predao Zdravku Mamiću s namjerom da je on iskoristi u žalbenom postupku.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Jutarnji list

Glas naroda

Nije ovo promil od onoga sta radi HDZ

Doce i on u Medjugorje

Sve sto je inace normalno u Hrvatskoj i na Balkanu je nenormalno i to je nazalost postalo pravilo.Opet nasi Hrvati iz BiH u glavnoj ulozi u necasnim ulogama.A Brkic i slicni daleko im kuca Oni samo nanose stetu Hercegovini i pravim Hrvatima.I onda ocekivati da nas neko uvazava.Eto dodje Mamic,Kutle pa mogu i drugi nazalost....

Rezervna država kad zagusti.
Ili tamo ili vamo . Svejedno.
Zna se da ne nabrajamo.

Ljudi moji dali je ovo moguće sramota pa kakav smo mi to Narod šta ostavit naraštajima pa šta mladi mogu očekivat odnas mismo niko i ništa pa ovo se sve vrti oko nekih pokradenih para. Pa sva područja zagadjena sport politika kultura tko je kriv i imali nade za bolje sutra

Zbog puno manje grijeha se raspalo Rimsko carstvo

Ko te pita . Hercegovci krema u Zagrebu .
Nekad bili siromašni pošteni i ponos i dika Hercegivine.
Znalo se kad neko završi fakultet i postane cijenjen i ugledan doktor ili profesor .
Danas hercegovci u ZG ko Dejvid Coprefild.
Majstori prevare. Čista iluzija.
Čiri bu-ćiri ba.
Mamici, Medići, Kutle, Lucici, Bandici,Glavaši
Nestalo mi tinte nek neko nastavi dalje.

Karamarku sam pisao program HDZ-a, a Brkiću pomogao zadržati diplomu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari