Za rijeke u Hercegovini se manje izdvaja od onih u Bosni

Za rijeke u Hercegovini se manje izdvaja od onih u Bosni

Vlada Federacije BiH izdvojila je 300.000 KM za sanaciju donjeg toka rijeke Trebižat te vodopada Kravica i Koćuša. Cilj projekta je očuvanje prirodne baštine kako bi se poboljšala turistička ponuda.

U proteklih deset godina, Federalno ministarstvo okoliša i turizma uložilo je tri i pol milijuna KM u rekonstrukciju i sanaciju toka Trebižata. Ove godine planira se uložiti dodatnih 300.000 kako bi područje uz donji tok rijeke te vodopada Kravica i Koćuša postali turističko središte ovog dijela Hercegovine.
"Ove godine novac će biti uložen u izgradnju recepcija, informacijskih pultova i rasvjetu staza kako bi turisti tijekom sezone i noću posjećivati područje Hercegovine", rekla je Edita Đapo, federalna ministrica turizma i zaštite okoliša.

Do sada su dovršeni brojni projekti poput rekonstrukcije mostova, izgradnje vidikovaca, vodovoda te sanacije staza.

Međutim, u Turističkoj zajednici Županije Zapadnohercegovačke nisu zadovoljni obavljenim. Ističu kako se za rijeke u Hercegovini manje izdvaja za razliku od onih u Bosni.
"Nisam siguran da je u sanaciju tokova rijeka u Hercegovini išta uloženo. Vrlo su problematični tokovi rijeka Krupe, Bregave, Lištice, a da ne govorim o Neretvi. Korito Neretve je jako devastirano, pa je rijeka samo malo čistija od Bosne", rekao je Grgo Mikulić, predsjednik Turističke zajednice ŽZH-a.

Ministarstvo ističe kako i dalje planira izdvajati sredstva za održavanje prirodne baštine. Zbog blizine Dalmacije, klimatskih uvjeta, ali i religijskog turizma, ministrica Đapo ističe kako Mostar, Čapljina, Stolac te Počitelj imaju potencijal postati važna turistička središta u Hercegovini.

Naša tv

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari