Vjenčanje na Kuli

Amerikanac John Matijašević, podrijetlom iz Ljubuškog, i Julijana Tomas, iz Ljubuškog, prvi su mladenci u povijesti koji su sudbonosno DA izrekli na tvrđavi hercega Stjepana ponad Ljubuškog.

John je nakon devet mjeseci veze na tvrđavi zaprosio Julijanu te je kuma dala ideju da se tu i vjenčaju, a Davorin Medić, predsjednik Općinskog vijeća, također je dao isti prijedlog. Grad je stoga mladencima izišao u susret jer su na kuli, koja je još uvijek u procesu restauracije, imali u planu organizirati ovakva vjenčanja.

Ritual starine i noviteta

Idilično vjenčanje proteklo je kroz ritual starine i noviteta. Mladence je podno tvrđave dovezla kočija upregnuta konjima, a na ulaznim vratima čekali su ih dubrovački dobošari, bubnjar i stjegonoša. Podno kule klesao se kamen, a u šetnji do matičarskog stola i ljubuške mažoretkinje dale su svoj obol ambijentu. Pred pedesetak uzvanika, u kasno predvečerje mladenci su sklopili brak pred matičarkom Ružom Bošnjak.

Nevjestom iz Hercegovine naročito su bili oduševljeni Johnovi roditelji kojima je to oduvijek bila “tajna želja”. Nakon ceremonije vjenčanja, mladi bračni par je s uzvanicima nazdravio šampanjcem, a gosti su se častili hercegovačkim specijalitetima u aranžmanu hotela Hum i ljubuških pčelara.

Vjenčanje kao turistička ponuda

“U organizaciju svadbe uključio se kamenoklesar Veselko Miličević, ljubuški pčelari, mažoretkinje te vinarija Hepok, od čega smo ujedno napravili i promociju ljubuškog gospodarstva, a stigli su nam i Dubrovčani u tradicionalnim nošnjama, dobošari. Ovo su amaterski koraci, a bitno je da ovaj brand zaživi i da se vjenčanje na tvrđavi nađe u turističkoj ponudi Ljubuškog”, kazao nam je Medić dodavši da je najvažnije da su mladenci i gosti zadovoljni. “Ovo prekrasno vjenčanje pokazatelj je da će priča zaživjeti. Možemo to nazvati spojem obrta, kulture, gospodarstva i turizma koji zasigurno ravnodušnim neće ostaviti one koji to dožive”, zaključio je Medić.

Crkveno vjenčanje iduće godine

Mladenci su zadovoljni i s osmijesima nakon zakuske napustili su tvrđavu koja će im kažu zauvijek predstavljati osobito mjesto, a koje će također redovito posjećivati kad stignu iz Amerike gdje uskoro odlaze. Crkveno vjenčanje najavili su za svibanj iduće godine.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari