Dodaj komentar

Zbog zataškavanja kaznenih djela Vesna Ćavar s Miroslavom Galićem zbija redove!?

ljubuski.info

Vesna Ćavar, glavna tužiteljica Tužiteljstva ZHŽ, zajedno s načelnikom Odjela kriminaliteta MUP-a ZHŽ Miroslavom Galićem, želi ustrajati u teškom bezakonju i zataškavanju kriminala u ZHŽ. Susreti tužiteljice Ćavar i matematičara Galića su postali sve češći, što navodi na zaključak da su ovih dvoje "umjetnika" u stvaranju i zaštiti kriminala došli do konsenzusa kako u svemu treba ustrajati.

Osim što je Galić matematičar, on je i fizičar, doznaje se iz obavijesti sa Županijskog suda u Širokom Brijegu. Ali, njemu slabo idu "stupnjevani redovi i diferencijalne jednadžbe", jer je njegov slučaj diferencijalno riješen i nalazi se na najvišem stupnju kriminalne obrade. Znaju se i pomagači koji su mu pomogli nezakonit ostanak u MUP-u ZHŽ. A kako su mu pomogli i tko su oni, je zacijelo posebna priča.

Međutim, slučaj Miroslava Galića je završen do detalja i samo je pitanje vremena kada će FUP i SIPA morati otvoriti Pandorinu kutiju na relaciji MUP ZHŽ - Tužiteljstvo ZHŽ. Nema te politike i političara, koji to može spriječiti. Šteta zbog kriminala Miroslava Galića je višemilijunska i utvrđena je samo ona izravna, a neprocesuiranje kriminala od strane Tužiteljstva ZHŽ dovelo je do štete, koju će biti teško izmjeriti. 

Gotovo godinu dana smo smo pisali o samo nekoliko prašnjavih ladica Vesne Ćavar. Cjelokupni kriminal je zataškan nalozima za neprovođenje istraga, a zbog anonimnih prijava iste "se nisu mogle poslati na adrese pošiljatelja", dokazi nikada nisu izuzimani, dokumentacija je filtrirana i, u mnogim slučajevima, radi se o krivotvorinama. Vesna Ćavar "zna se" nije poduzimala ništa, a tako ni drugi tužitelji poput Kristine Nogalo i Mladena Hrstića, protiv kojeg je podignuta kaznena prijava. Nogalo nije procesuirala niti kriminal Mate Šimića. Kada je objavljen dio dokumentacije vezan za taj slučaj o 36 ukradenih i prekucanih motora, s čijim se otkrićem Zoran Galić hvalio do nebesa, tužiteljica Ćavar je u PU Grude i isposlovala zatvaranje svih ladica.

Evo djelića kriminala koji trese MUP objavljenog na više internetskih portala:

Što se iza brda valja?

Zbijanje redova s Miroslavom Galićem i kriminalnim strukturama u MUP-u ZHŽ je za Vesnu Ćavar potreba, iz razloga dugogodišnjeg zataškavanja kazneneih djela. Politika je u sve uključena, ali, kako smo kazali, samo je pitanje vremena procesuiranja pomagača Miroslava Galića i njegova odlaska iz MUP-a ZHŽ. 

Intervencije Vesne Ćavar prema županijskoj politici su logične, ali ista često komunicira s federalnim tužiteljicama i tužiteljima. Spisi predmeta su siromašni materijalnim dokazima, isti se filtriraju, ne poduzimaju se potrebite radnje, odugovlači se sa provođenjem istraga. Uz to se namještaju kaznena djela čime se želi pokazati nedodirljivost i nadmoć, a pisanje bilo kakavog demanta ne dolazi u obzir zbog straha od dokumentaciju za koju znaju tužitelji i glavna tužiteljica. Lažna nadmoć i strah od istine su stanje u MUP-u ZHŽ i Tužiteljstvu ZHŽ.

Ako su se zbili redovi, a sve curi kao šuplja kanta, postavlja se pitanje, koji su novi potezi Vesne Ćavar i Miroslava Galića na sprječavanju zakonom predviđenih posljedica, zbog nedvojbenog kriminala i njegovog zataškavanja, koji razara ZHŽ i Hrvate? Nove runde razgovora će se održati ovog tjedna, procesi istrage se nastavljaju, a u njima je i glavna tužiteljica Ćavar, koja ne zna, i svakako zarobljena kriminalom u MUP-u ZHŽ, nema snage niti, za sada,  ne želi iz njega izaći. Miroslav Galić je tek vrh ledenog brijega kriminala u ZHŽ... 

nastavlja se...  

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
9
7
2

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari