(2. dio) Ta famozna "spec kasa" još u ladici Vesne Ćavar

ljubuski.info

Unatrag nekoliko godina protiv Zorana Galića, bivšeg ravnatelja policije ZHŽ, podnijete se desetine kaznenih prijava županijskom tužiteljstvu. Podnosile su ih osobe, koje su imale uvid u njegov nezakonit rad, ali nikada, baš nikada, Galić nije bio optužen, točnije on je ispao nevin i nedodirljiv.

Kaznene prijave su imale dvije temeljne mane, a to je da su dospjele u Tužiteljstvo ZHŽ i na ruke Vesne Ćavar, kod koje je Galić uvijek bio čist, kao suza iz vatrenog hrvatskog domoljubnog oka i nevin kao malodobno dijete, kojeg se ne smije dirati. Sve to potvrđuje dokumentacija. Druga slabost ovih prijava je ta što su bile anonimne, pa tužiteljstvo u mnogim slučajevima nije ni provodilo istragu ili je ona bila nakaradna. Glavna tužiteljica Vesna Ćavar zna da su ove rečenice točne i nije ih potrebno dokumentirati. Tako su nalozi o neprovođenju istraga ili konačne odluke bile vješane po oglasnim pločama i onaj anonimac, koji se trudio biti dobar, nikada nije dobio povratnu informaciju da bi uputio žalbu na konačnu odluku ili tražio istragu od strane Federalnog tužiteljstva. Ali uz to niti Galić se nije predavao.

Sam sebi upisivao izvanredne sate

Tako je 2013. godine Županijsko tužiteljstvo zaprimilo prijavu protiv Zorana Galića kojom se tereti da je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 383. st. 2. ZKP-a. Prijava ga tereti da je pod osnovanom sumnjom tijekom 2010.,2011. i 2012 godine protupravno sebi upisivao izvanredne sate čime je navodno stekao protupravnu imovinsku korist, višu od 20.000 KM za tri godine. U prijavi je stajalo da izvanredne sate imaju djelatnici, koji rade u operativi i na terenu i policijski službenici, a nikako ne može ravnatelj policije.  Glavna tužiteljica stigla je odmah nakon prijave u MUP da obavijesti svog prijatelja Zorana Galića o prijavi, kažu u policiji. Nakon toga je ističu sve "posušeno" i predmet čami i čuči u ladici Vesne Ćavar. Ako je ovaj predmet vrijednosno mali, dokumenti pokazuju da se posušuju i puno veća kaznena djela i ne provode istrage u najtežim kaznenim djelima.  

Ta famozna spec kasa -  Galić sam sebe nagrađivao

Sredinom 2014.godine Županijskom tužiteljstvu podnijeta je kaznena prijava protiv Zorana Galića kojom se sumnjiči da je prisvojio gotovo 100.000 KM iz spec kase tijekom 2010., 2011. i 2012. godine kad je bio ravnatelj policije. Inače spec kasa je namijenjena kako bi se isplaćivale nagrade za rasvijetljena kaznena djela.  Kazano je kako je Zoran Galić sačinjavao službene zabilješke u koje je unosio neistinit sadržaj, te je navodno lažno prijavljivao da su na temelju njegovih informacija rasvijetljena kaznena djela, te  da mu se isplate nagrade. Baš bi bilo zanimljivo saznati kako ravnatelj policije ili policijski službenik postaju informatori. Ali još bi bilo zanimljivije čuti što neki izvan zakona govore o Galiću ili Madunoviću ili nekoj drugoj policijskoj mangi. Inspektori u Ljubuškom kažu da je i to poznato. Prijavljeni su i njegovi tadašnji najbliži suradnici Milenko Madunović i Miroslav Galić uz navodnu sumnju da su pomagali Galiću. Opet izvor iz policije kaže da Vesna Ćavar nikada nije pokrenula  istražne radnje, te predmet, kao i mnoge druge protiv ovih osoba, drži i dalje u ladicama.

Kakvo je sada stanje u spec kasi od kada je otišao Galić? Valjda puno bolje, logično bi bilo, ili možda nije?     

Glas naroda

brat od zoke bobina žiža onbi ko bajagi dolazija do neki informacija o kriminalnim radnjama a ovaj bimu u zdogovoru isplaćiva novac koji bi posle dijelili eto ti toje tako sinko moj

menije sredija 20 kazni za promet akoje 150 daš 100 i uredu ali zato moraš dolazit pit u kavić narednu godinu dana i potrošit 5 iljada maraka pati toje kazne štosi njemu platija izađu nanos sve čovik može riješit zatvor pritvor nema šta nemere ima kaže nekog gore u sarajvu sviša i naviša kolije to damije znati

Joj,pravopisa,pa kako si ti mogao polozit test za vozacku dozvolu?

Tko ce stati na rep ovoj Cavar i ostalim koruptivnim u pravosudju

Gđa.Ćavar štiti kriminal treba je uhititi.

A taj isti Galić je montirao otkaze policajcima za 30 KM ili 50 KM, naravno uz pomoć Vesne Ćavar.

Stvarno ste smiješni.

ovi tužitelji zamijenili uloge oni štite velike hriminalce a od države plaću drpaju

Zorane samo naprijed

Ovaj što piše o specijalnoj kasi izgleda da je bio BLAGAJNIK, Zorane MIŠEVI digli nos,

Isto tako radi u graničnoj policiji potpuni kaos vlada, uništio je graničnu policiju, ne može će vjek vjerovati da se takav čovjek može nalaziti na čelu granične policije.

Tek je poceo cistit granicnu policija od lopova i neradnika.GOTOVI STE

Stvarno ovaj Zoran Galic i ekipa oko njega su tolko zla napravili da mi nije jasno da su jos na slobodi

U Tužiteljstvo ŽZH dolazi SIPA sto posto pa vi tužitelji radite i dalje što vam HDZ naredi

tuziteljice vesna da ti ne bude hercegovina tesna

to se zove KASICA-PRASICA

Zasto neko iz tužiteljstva ovo ne demantira,nije u redu da,se ovako pise i govori glavnoj tužiteljici..ima onaj glasnogovornik koji to moze fino da pojasni..

gost slazem se s vama bojim se da i u nas bude ko u splitu vasa je moc ali nasa je noc

Ovo bezakonje koje vlada u zzh moze sam drzavno tuziteljstvo sprijecit ovo vise nema smisla kradu di god stignu

Sto reci na ovo nego sodomora i gomora u MUP-u ŽZH i ovo samo moze dragi Bog spasiti na način da ove sve na celnim pozicijama posalje u proslost i na neka druga zaslužna mjesta.

Pa ovaj Galić je pravi kleptoman.Hoće ukrast od kile krumpira do Tuarega.Ovo majka više ne rađa.Štetočina ober klase.Sretna je kuća koju zaobiđe.

Pa ovog Galica je dosta vise covijek je tolko u kriminalu da to vise nemoze zdrav mozak shvatit samo se pitam dokad ce ovo gospoda iz drzavnog tuziteljstva gledat sklopljenih ruku

Ccccccccccccc.boze sacuvaj

Neka J. Matić rekne svoja saznanja o spec. kasi, e neće dok ga istražitelji ne prisile.
PS
Nije čovik kriv, ali je znao za nezakonitosti koje nije prijavijo, i to je kazneno dijelo, seljačka država kao i njeni političari i drž. službenici a svi u službi tzv. hr. političke mafije, koja dobije izbore ili na prevaru ili na politički inžinjering, ili zato što je ovaj narod totalno politički nepismen ilitiga zaostao...
naš narod http://static.hr.n1info.com/Picture/6017/jpeg/ljudski-nojevi-7.jpg ....

Uopće nije upitno da će Galić biti uhićen.Samo se ne zna kada će točno biti uhićen.
Na sinoćnjem iftaru održanom u restoranu Kod Kule u Semizovcu u organizaciji njegovog potrčka Zijada Svrabovića,bio je vidno utučen.
Što li ?

Kazu da ce mu ovo ljeto bit posebno vruce a drug mu Mate sprema docek u Zenici jebiga stara je to raja kolko su samo nociju proveli skupa u Galica kaficu i sema napravili

Kad je doček u Zenici?

(2. dio) Ta famozna "spec kasa" još u ladici Vesne Ćavar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari