Dodaj komentar

Jučer se na sjednici HDZ BiH Ljubuški pio "Kiseljak"

Jučer se na sjednici HDZ BiH Ljubuški pio "Kiseljak"

"Ništa nova, ništa nova", riječi su jedne stare hrvatske šansone, koju izvodi pjevačica Radojka Šverko. Slušajući ovu pjesmu dobiva se jedan sasvim jasan dojam da se ništa ne mijenja. Ništa nova, ništa nova ili bolje rečeno ništa se promijenilo nije. Tako i naš Ljubuški pjeva ovu prelijepu šansonu zahvaljujući jednoglasnom izboru starog, novog predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški. Dakle, OO HDZ BiH Ljubuški jednoglasno je bez i jednog glasa protiv, bez suzdržanih glasova, odlučio da u iduće 4 godine orkestrom općinskog vijeća ravna kiseljački maestro Tihomir Kvesić.

Tihomir Kvesić, poznata je osoba u Ljubuškom, ne zbog funkcije koju obnaša, već zbog načina njegovog studiranja paralelno sa političkom karijerom i obvezama u stranci, kao vijećnik i predsjednik kluba zastupnika HDZ BiH, rada u županijskoj skupštini ŽZH. Nitko se ne sjeća, kažu izvori iz njegove stranke, kada je i kako Tihomir Kvesić uspio stići položiti veliki broj ispita iz menadžmenta u Centru za poslovne studije u Kiseljaku. Uspjeh je za njega tim veći.

Zanimljiva je činjenica da je bio nositelj na listi HDZ BiH Ljubuški na proteklim lokalnim izborima. Na toj isti ispred njegova imena nije označena titula tj. oznaka o visokoškolskoj izobrazbi i diplomi, kojom se uostalom koriste svi drugi kandidati za funkcije ili nositelji lista. Ovakvim ponašanjem izostavljanja titule ispred imena i prezimena na listi stavljena je jedna velika mrlja o načinu završetka tog studija, te su se ponovno pojavile u dijelu njegove stranke HDZ BiH, kao i kod većine ljubuške javnosti, priče o tome da mu je tu diplomu „poklonio“ i „donio na kućna vrata“ jedan od najbogatijih ljubušaka, Ivan Ševo.

Fakulteti, milijuni, osiguranje

Priča i ne bi bila toliko zanimljiva kada ne bi bilo „zanimljive“ pozadine Centra za poslovne studije u Kiseljaku, koji je barem po onome što se zna, u vezi sa Ivanom Ševom, a na papiru je vlasnica njegova majka Mila Ševo. Ta veza još je i šira (a time i važnija), jer je Centar za poslovne studije u Kiseljaku osnivač Central osiguranja. Koliko je Central osiguranje financijski jako i to u startu, obzirom na to da je tek nedavno počelo raditi na poslovima osiguranja, vidljivo je na svakom koraku, agresivne reklame od Sarajeva, Mostara, Širokog Brijega, Ljubuškog, poslovni prostori na elitnim mjestima, te kupovina dvadesetak tehničkih pregleda. Central osiguranje glavni je sponzor našeg rukometnog kluba Izviđač. Po svemu ispada da su fakultet i sveučilište Tihomira Kvesića u Kiseljaku izrazito visoko profitabilne organizacije, koje ulažu milijunske iznose i osnivaju osiguranje, koje u startu postaje jedna od moćnijih financijskih institucija u zemlji.

Sveučilište u Mostaru "ne spaja kraj s krajem"

S druge strane Sveučilište u Mostaru, koje je jedino javno sveučilište na hrvatskom jeziku, u koje se kunu sve političke elite HDZ BiH i pozivaju čak i RH za pomoć održanja, jedva financijski spaja kraj sa krajem. Kako je jedna visokoškolska privatna ustanova uspjela, od studiranja i školovanja studenata uz sve moguće troškove, biti financijski osnivač osiguranja zaključak možete donijeti sami.

Stranka, koja podcjenjuje narod

Opet se vraćajući na početak priče početi ćemo ponovo pjevušiti šansonu "Ništa nova, ništa nova". Tihomir Kvesić samo je jedan mali dio velike priče o onom što nam već dugi niz godina radi „naša stanka“ HDZ, za koju smo početkom devedesetih svi mi plebiscitarno glasovali, nadajući se da je to stranka koja će nas izvući kao nekad Mojsije Izraelce preko Crvenog mora.

Stranka u koju smo se nekad svi kleli nije nažalost ponudila nešto novo, nešto potpuno drugačije i različito od komunizma. Ponudila nam je nažalost korupciju, kriminal, zakonske propise prilagođene vladajućoj partiji –oligarhiji, pa tako kroz „mutne vode“ financijskih tokova stvara oligarhe, koji su iznad naroda. Oni su oligarsi koji preziru i podcjenjuju narod, koji ih, bog zna iz kojeg razloga, na izborima bira. Oligarsi koji pokazuju jednoumlje i socijalnu neosjetljivost prema Hrvatskom narodu, gore od svojih prethodnika, komunista.

Osjećaju prijezir prema istinskim hrvatskim braniteljima, iako to nikad javno neće reći, a to su pokazali i šutnjom prilikom uhićenja  istinskih hrvatskih branitelja u Orašju. Šutjeli su o tome Nevenko Barbarić, Ante Mišetić Sova, Tihomir Kvesić, zajedno sa svojim "velikim vođom" Draganom Čovićem. Isto tako će i šutjeli bude li uhićenja branitelja u našem kraju. Jednostavno, ta priča njih ne zanima jer nije vezana za financijski element pranja novca, zaštite kladionica, borba za „bijeli kruh“.

Barbarić, koji razara Ljubuški, se pokazao starim gazdom

Izborom Tihomira Kvesića od strane općinskog odbora za predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški stavljena je točka na i za bilo kakve promjene u stranci HDZ-a BiH. Nevenko Barbarić je pokazao da je i dalje najveći manipulator, koji najbolje poznaje psihološki profil ljudi u HDZ BiH Ljubuški. Povukao se kratko i pustio je mjesec dana  ambiciozne pojedince unutar mladeži HDZ BiH (Vedran Markotić, Ivan Jelčić, Ivan Krajević), da se ispušu, kao mjehur ili istope, kao sapunica, da bi na kraju jednoglasno, bez osvrtanja na rezultate i analizu proteklih lokalnih izbora, svi glasovali za njegovog pulena, koji ga najbolje sluša. Svi članovi općinskog odbora slušajući manipulativni glas Nevenka Barbarića glasovali su jednoglasno za Tihomira Kvesića.

Jer revolucije unutar vladajuće oligarhije nema, niti će je biti, pa nam ne ostaje ništa drugo nego u danima i godinama koje slijede gledati sjaj u očima i osmjeh na licu nakon tretmana dimljena, našeg starog, novog predsjednika. Limuzina prije nekoliko mjeseci nije uzalud kupljena, jer se u ovakvom omjeru snaga unaprijed sve zna. Ništa nova, ništa nova.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
2
6
9

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari