HDZ BiH "pere" obraz preko Crkve

ljubuski.info

Udruga 'Hrvatska žena' iz Livna, koja se našla na udaru zbog 100.000 KM koje je dobila od države jer je predsjednica u rodbinskim vezama s dužnosnicom HDZ-a BiH Borjanom Krišto, donirala je donirani novac.

Naime, dugogodišnja predsjednica Udruge Hrvatska žena Livno Tihana Krželj, koja je zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Herceg-bosanske županije i članica Žena HDZ-a BiH, nevjesta je Borjane Krišto, a udruga se našla na udaru jer je samo prošle godine inkasirala 100 tisuća maraka od Vijeća ministara.

Novac je, kako su objavili pojedini mediji, Udruga dobivala redovito i dok je Krišto bila predsjednica FBiH.

No, kako je, nakon medijskih napisa o doniranom novcu, priopćeno iz Župnog ureda Livno, Udruga Hrvatska žena donirala je 100.000 maraka za obnovu crkve u Livnu.
"Ovo je dobar primjer da svatko u svom djelovanju može učiniti nešto više za zajedničko dobro i na korist svih nas. U vrijeme najvećih kriza, nastajala su najveća djela. U ovo vrijeme krize uspjeli smo potpuno izgraditi i urediti crkvu u Guberu na ponos i radost mještana i svih nas. To je najbolji odgovor na krizu. Pozitivno htijenje i lijepa riječ dovoljni su da nas kao zajednicu učine hrabrima i snažnima kako bismo ostali časni i ponosni svjedoci svoga vremena", naveo je župni ured.

Glas naroda

Kako netko može dobiti novac za neki projekt i onda isti darovati. Mislim da bi vlada BiH dotičnu udrugu trebala posjetiti i da vrati sav novac koji je dobila,ove i proteklih godina..Naravno da i u ovom slučaju vidimo da su crkva i politika u sprezi. Još će dotična dobiti kakvu nagradu,kao humanitarka,a ovi bi dobili moj ku... da se nije digla prašina.

ovde [ * neprimjereno * ] uhvaćen u lopovluku postaje humanitarac

Jad i jedani i drugi,samo maloum u ovo moze povjerovati..

loše "vađenje" iz pat pozicije...ako je novac uplaćen na osnovu projekta, mora i bit potrošen kroz taj projekat...jer zamisli ironije, franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci aplicira i dobije za svoj projekat samo 1.000 KM a sad ova udruga donira novac za obnovu crkve od 100.000 KM... hebe lud zbunjena :)

Znaci i crkva krade sirotinji,i uzima mozda nekoj djeci ukradene pare,zasto ne podjele sirotinji,ili ne uplate nekom za lijecenje.pojedini ili podosta crkvenih vjerodostojnika je ima vec 25god,ogrezlo svim oblicima kriminala.sramite se.

Crkva ne krade sirotinju , jer Crkvu cini vijernicki narod , dakle bas ta sirotinja , - a ne KLER !... Upravo taj vijernicki narod daje pare , izkojih se formira budzet . Onda KLER , koga ne bira Crkva , dakle - vijernicki narod , uzima dio para iz kase , raspolaze parama , ili ih uzima na nacin koji nije legalan . Posao Klera je samo da - pronalazi validne razloge - i to je to ! U tome im pomazu - politicari !

pa vidite da petljaju samo nešto uvjek da se izvuku kao nisu oni za to znali, petljaj čoviću doći će i tebi kraj

Ukradi pa daj meni, bit će ti sve od Boga oprošteno. U potpisu, vaš provincijal.

Tako je crkva u Hrvatskoj branila Sanadera na sve moguće načine dok mu konačno nije došao neslavni kraj. Crkva može samo izgubit i ovo malo vjernika, braneći lopine.

Treba nevjesta malo datii i Muftiji iz Livna .

Da župnik nije Debeli Perić?

Valjda misli da ce joj Bog oprostit lopovluk

svi koji narod kradu dabogda im trebalo za karcinom to je gospocka bolest

štaćemo ljudi glasat za kradeze pa svi u njemačku ili glasat zase i ostat ovde

tribalo je prije izgradit fabrike
pa poslije samostane crkve i đamije
ali izgleda i popopadija i fratrine i ođže
u mutnom love jel tak il ne tak

Da to je ono najtužnije čiji projekti prolaze?
Sad kad se digla frka kao donirala crkvi pa nije ona za crkvu pravila projekt.
E dobra ona NARODNA
"Zemljica se klela raju , da se tajne morat znaju"

Zslosno,pa nismo valjda takve ovce da pop... ovakvu pricu jer ispada da se crkvi nesmje uplatit direkt novac to je cirkuz a jos veci ako crkva spasava nekoga..

U Italiji je prošle godine jedan biskup odbio novac koji je mafijaška organizacija pokušala darovati crkvi jer je smatrao da se radi o "prljavom" novcu.To je ono što bi i naše crkvene starješine trebale napraviti za neke donacije a ne prodavavati maglu katoličkom puku.

A ovdje u Francukoj je , juce na sudu bila supruga jednog predsjednickog kandidata , zato sto je bila "fiktivno" , dakle lazno zaposlena . Kao , bila u sluzbi svoga muza , a na poslu je niko , nikada nije vidio . Za takve "poslove" joj je drzava isplatila , preko muza , - MILION eura , bruto ! ...
.
Njen muz je nastavio predsjednicku kampanju , kao da se nista nije desilo . A i on ceka sudbeni dan za ovaj problem , i jos za primanje mita , naprimjer - "darovano" mu je odijelo , vrijedno 48.000 Eura . Eura , eee !...
..
Vidite , dragi moji - ne desavaju se takve stvari samo vama ! Takav je sistem : Covjek je nevin - dok ga ne osude ! A u tom vremenu sudjenja - advokati "uzimaju svoje" , sasvim legalno ...Dok predmet - ne zastari !

pitanje,,bi li dalo da se nije otkrilo??

"Ne reci lažna svjedočanstva!"

Ovog župnika treba prijaviti pod hitno u RIM ali, da ga pozove na ispovijed, Papa, i upoznati Papu kako i fratri lažu za političarke? Sramota a Uskrs ide ???

fratrine prave matanove dvore
a vjernici po brdima boga traže
biskupima draži što su više crkve napravili
neg ono koji su ljude obraćali
ako se svećenički život pretvori u graditelja crkava
mislim da je svećenik promašio svoja zvanja
bolje jednu dušu spasiti nego katedralu napraviti
jel tak il ne tak moji fratri moji građevinari

JAO VAMA,
gradite crkve od kamena a Kristovu živu crkvu uništavate!

Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima, sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli. Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Obilazite morem i kopnom da pridobijete jednog sljedbenika. A kad ga pridobijete, promećete ga u sina paklenoga dvaput goreg od sebe.

Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Namirujete desetinu od metvice i kopra i kima, a porpuštate najvažnije u Zakonu: pravednost, milosrđe, vjernost. Ovo je trebalo činiti, a ono ne propuštati. Slijepe vođe! Cijedite komarca, a gutate devu!

Jao vama, prismoznanci i farizeji! Licemjeri! Čistite čašu i djelu izvana, a iznutra su pune grabeža i pohlepe. Farizeju slijepi! Očisti najprije nutrinu čaše da joj i vanjština bude čista.

Jao vama, pismozanci i farizeji! Licemjeri! Nalik ste na obijeljene grobove. Izvana izgledaju lijepi, a iznutra su puni mrtvačih kostiju i svakojake nečistoće. Tako i vi izvana ljudima izgledate pravedni, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.

HDZ BiH "pere" obraz preko Crkve
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari