Na snagu stupile izmjene Zakona o oružju i streljivu u ZHŽ

ljubuski.info

MUP ZHŽ obavještava građane ove županije da je dana 20.2.2021. godine stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu.

Ovim izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu uredit će se više pitanja, a za građane je najvažnije što će se urediti pitanje zamjene oružnih listova koji su izdani u SFRJ i u HR HB, a koji do sada nisu zamijenjeni.

Naime, čl. 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i streljivu propisano je da Fizičke osobe koje posjeduju oružne listove koji su izdani u SFRJ i u HR HB, a koje nisu zamijenili za nove isprave u zakonskim rokovima, mogu se zamijeniti u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog Zakona, a uz zahtjev za zamjenu isprave o oružju moraju priložiti dokaze o ispunjavanju općih uvjeta iz čl. 12. i posebnih uvjeta iz čl. 13. Izuzev točke b) istog članka.

Pozivamo građane koji posjeduju oružne listove koji su izdani u SFRJ ili u HR HB, a koji te oružne listove nisu do sada zamijenili za nove isprave, da se jave u mjesno nadležnu Policijsku postaju te kod referenta za oružje podnesu zahtjev za zamjenu isprave o oružju, poručili su iz MUP-a ŽZH.

MUP ZHŽ

Glas naroda

jeli ovo mukte ili novi harač
dali se zadržavaju prava ili se gube možda prava ljudi koji imaju dozvole za oružje
držanje
nošenje
jako šturo napisano-samo radi reda-TOMSON

trebace drzavljanstva rodni listovi nalazi krv mokraca ct i t d

A štaće ovi sa P.T.S.- imaš mirovinu vrati lovačku,u lov sa strelom i kopljem.
Novi Harač od Dobročinitelja- Kradezea.
Ponovno za njih glas.

A cula sam sa se potezu pistolji u specijalnoj policiji mupa zhz i to policajac na zapovjednika. Sta ima po tom pitanju, radi li osta potom unutrasnja kontrola.

To im je jedini stres što su kao specijalci doživjeli unazad 15 godina....... Ha ha ha

Na Vegara neko poteza?

tamo je svaki drugi psiho

Na snagu stupile izmjene Zakona o oružju i streljivu u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari