Tužiteljstvo ZHŽ u lancu kriminala i pravosudne korupcije

ljubuski.info

Odmah nakon što se glavna županijska tužiteljica Vesna Ćavar vratila svojim radnim obvezama, nakon siječanjske prometne nezgode, silom posla morala je "zasukati rukave", jer je Tužiteljstvo ZHŽ zahvatio novi val kaznenih prijava, neslužbeno se doznaje iz ove pravosudne institucije. Većina njih je vezana za kriminal unutar MUP-a ZHŽ i policije s kojom je upravo Vesna Ćavar zataškavala najgore oblike kriminala.

Priznanje koje je dobila od Zdravka Borasa istakla na vidnom mjestu u svom uredu.

Prema neslužbenoj informaciji, podignuta je kaznena prijava protiv Joze Marića i Rajka Muse, bivših policijskih službenika, nakon čijeg se nereda u povjerenstvu za promicanje dogodilo krivotvorenje potpisa pokojnog Ivice Šimunovića. Vještak je utvrdio kako se radi o krivotvorini Joze Marića, sud je donio pravomoćnu presudu, ali ni to nije bilo dovoljno za optužnicu Tužiteljstva ZHŽ.

Tko je i postoje li usmeni nalogodavci ovog kaznenog djela, trebali bi reći bivši policajci Marić i Musa, čiji rad MUP pretvara u tvornicu krivotvorenih dokumenata i kriminala. Veliki broj osoba koje su nezakonito dobile čin biti će degradirane, poput Stanislava Nižića zvanog Biža, koji s mjesta pomoćnika načelnika kriminaliteta postaje obični inspektor. Zbog nezakonitog čina Nižić i ostali su nezakonito postupali, sve njihove radnje u proteklom razdoblju su ništavne, a policiji slijedi niz novih kaznenih procesa sve dok se ova "kriva Drina" ne ispravi, doznaje se iz policijskih redova.

Unutar MUP-a cijeli nered se veže za sadašnjeg ministra Zdravka Borasa.

U zataškavanju kriminala sudjelovalo je više policijskih inspektora, a hijerarhijiski iznad njih je stajao Miroslav Galić i njegov mentor Zoran Galić.

Upravo s pravomoćno osuđenim kriminalcem Galićem, Vesna Ćavar je godinama štitila kriminal svakog oblika fingirajuci istrage s lažnim i netočnim tumačenjima zakona. U sve je uvukla tužitelje Borislava Čuljka i Mladena Hrstića. Iz istraga koje se vode protiv ovih korumpiranih tužitelja je jasno kako su postali dio hobotnice ali su nastavili skrivati kriminal koristeći veze u Federalnom tužiteljstvu i VSTV-u. Protiv svih osoba u lancu zaštite kriminala započela je široka istraga, a u Federalnom tužiteljstvu je pred pokretanjem postupak suspenzije troje tužitelja iz ZHŽ na čelu s Vesnom Ćavar.

Sllijedom bliske suradnje s kriminalcima poput Miroslava Galića i ostalih, tuziteljica Ćavar se boji kako bi netko u istrazi mogao propjevati, doznaje se iz krugova bliskih Vesni Ćavar, ali izvori tvrde kako nije niti potrebno pjevati zbog laičkih propušta u radu policije i Tužiteljstva ZHŽ.

Tužiteljstvo za sada procesuira kolatelarne žrtve kriminala. Podignute su optužnice protiv više osoba, ali ih Vesna Ćavar ne objavljuje na službenim stranicama tužiteljstva. Tako nije objavljena optužnica podignuta protiv supružnika Spajić iz Radišića, podignuta zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti osobe prijetnjama po život.

Uz Vesnu Ćavar, zbog skrivanja kriminala se vodi više istraga protiv drugih tužitelja.

N.B.

Glas naroda

na šta spade ova pravnica
jadna ne bila ima li išta u tvojoj glavi
kud ćeš u tal s kriminalcima?
Bože sačuvaj nas od kuge glasa i rata, ali i od ove biti nova tužaljke
tužna li si moja vesna

Čiraš B.Čuljak ima šuru kriminalca a i sam je kriminalac jer tko moze imati toliku imovinu,20 apartmana u Baskoj V,Aldi ,stan u Zg i tri u Mostaru itd nego [ * neprimjereno * ] a dok mu žena tajkunica radi u Domu zdravlja Široki kao da joj je za koricu ljeba.I KATOLICI su dakako.

Nebi hrstic nikad bio tuzitelj da nije taje sto nije proso u mostaru natjecaj svi su znali pitanja i odgovore

Ako ga i izbace , Malisic ce dati izostatke, nema brige ....

Eto kao da je i sad Tuzitelj, bobo je ikona za preradu stocarskih [ * neprimjereno * ] i davanje potpisa za uzalduno kretanje [ * neprimjereno * ]a, i ostale kompanije iz oblasti zivotinjskog carstva .

Dajte,ostavke i kući dosta ste se ogrješili u svom narodu,zloća vam nema kraja,a gospođa i Dz isto kući biće manje trača i bahatosti,svakako ništa nezna radit!!!

A naučila posao od svog mentora Ljiljanka Naletilića, koji je i stvorio ozračje kriminala u Tužiteljstvu ŽZH a Vesna samo to isto nastavila uvidjevši da se kriminal i nezakonje dobro isplati. To što su u MUP-u Ljubuški radili Boras, Marić i Musa "među ostalim" tek je zagrebeno po površini kriminalnih djela ali valjda će se nekad počet sa provođenjem zakona pa će i oni doći na red.

A šta je s Madunovićem vezano za krivotvorenje potpisa, on je tada bio komesar, njemu treba složit kaznenu za Zlouporabu položaja i ovlasti, znao je za nalaz vještaka a ipak je dodijelio činove i oštetio proračun

Kad će Bradvica odgovarat za pečat u staračkom domu i 20 milja kamata zbog neznanja u upravnom odboru,,,

Hrsticu ne brini, trazi se dostavljac u Malisica lagan poso a plata na vrijeme...

Hrstić je Mališićev igrač tako kažu i igra sasudijom šaravanjom sve dogovaraju

Supruznici Spajic rade bolje nego ikad

Što je komentar želio reći?

Da ministar krade naše novce i ždere tamo po čitav dan ja bi ti dati odgovor na komentar i dole na baginu mostu. U ribljem restoranu tamo gdje. je zaposlio kći Nikice Pilatića

Odakle su ti Spajići?

A joj Paponja jedva čeka 10 mj brzo je to uhh pomesti u ćošu neki u Zenicu a neki kući pa ne se upirati prstom onaj ti je bio u HDZ-U

koji bradvica budi konkretan imenom i prezimenom nemoj nas sve prozivat-nije pošteno udri po krivom

Pošto se u zadnje vrijeme ja sve češće na ovom portalu navodim kao taj koji je krivotvorio potpis Vjekoslava Šimunovića na spornim zapisnicima, moram objasniti neke stvari. Vještačenje koje je vršio vještak Franić, vršeno je s ciljem utvrðivanja dali je na spornim zapisnicima potpis Vjekoslava Šimunovića, a ne tko je eventualno vršio krivotvorenje. Vještak je utvrdio da na zapisnicima nije potpis Vjekoslava Šimunovića i u nastavku nalaza (navodim po sjećanju) piše da je ostala pismena vezano za promicanje za predsjedatelja povjerenstva Vjekoslava Šimunovića potpisao Jozo Marić, što je i istina. Ali razlika je u tome što sam ja tu stavio svoj potpis a ne krivotvorio potpis Vjekoslava Šimunovića i što je takav potpis legalan. Ja sam dobrih godinu dana vjerovao da je pok kolega Šimunović stvarno potpisao te zapisnike. Kasnije su uzimani rukopisi od mene i Rajka Muse i to od strane djelatnika F MUP-a, u cilju vještačenja dali je netko od nas dvojice krivotvorio potpis (a kasnije i od još nekih policajaca). Do danas ja neznam rezultate tog vještačenja, ali pretpostavljam da ja nemogu biti naveden kao krivotvoritelj jer znam da to nisam učinio (ali poznajući praksu kod nas nebi me puno začudilo da se i to desi). I još nešto, u ovom slučaju nitko nije krivotvorio potpis mrtvog čovjeka. U vrijeme kada su zapisnici potpisani, pok kolega Šimunović je bio živ i nalazio se u bolnici. Ne mjenja nešto bitno, ali je manje morbidno.

bravo majstore sve se sazna svaka ti čast glavom i bradom-čitalac
takvih ljudi trebamo

tko je taj Hrstic uopce , je li u Vortexu?

jest jest,nosi crvenu narukvicu protiv uroka i samo se [ * neprimjereno * ]no smije, misli pozitivno to je taj..

HaHaHa...koji smrad od portala i koji jadni komentari.... pa dedera uzmite raditi nesto,ima posla,samo bi se svak j....da mu ne udje...!

sta je bola Juka?? drzavni dzabalebarosu...

Vi N.B. a da se predstavite punim imenom kad već navodno tvrdite da pišete istinu ?!

glupi su vam komentari, moj je najbolji ...

Šta je uredniče, skidaš komentare koji ti ne odgovaraju. Ali nema veze, ja ionako više ne komentiram. Lijep vam pozdrav.

Tužiteljstvo ZHŽ u lancu kriminala i pravosudne korupcije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari