Ne prihvatiti odluku Općinskog vijeća o poskupljenju vode!

ljubuski.info

Udruga mladih Agape u Ljubuškom na gradskom trgu ispred zgrade Općine izvela je performansu s čatrnjom kao reakciju na odluku Općinskoga vijeća da se poveća cijena vode. Mladi aktivisti iz udruge Agape donijeli su čatrnju, kantu te simbolične natpise kako bi izrazili svoj stav. S obzirom na ionako tešku situaciju u kojoj se nalaze žitelji ove općine, ovakav novi udar na džepove građana izazvao je brojne reakcije pa se tako na trgu okupio i veliki broj Ljubušaka koji će, po svemu sudeći, plaćati najskuplju vodu u regiji iako grad leži na tri rijeke.

Ljubušaci zgroženi

Iz udruge Agape navode kako ih je ova odluka zatekla usred priprema uskrsne humanitarne akcije za pomoć jednoj ljubuškoj obitelji, zbog čega ih je ova odluka još više zgrozila i obeshrabrila za bilo kakav humanitarni rad.
"Ova odluka ne poštuje građane Ljubuškog i sabotira sav rad da se pomogne socijalno ugroženima", kazala je Glorija Granić, članica udruge, te dodala kako, usporedbe radi, u susjednim Grudama cijena vode je 1,30 maraka s PDV-om po m3, Širokom Brijegu 1,17 maraka, u Mostaru 1,27 maraka, u Sarajevu 1,40 maraka, dok je kod nas nova cijena, iako i ona stara nije premašivala cijene u susjednim općinama, čak 1,79 s PDV-om.

Performansom s čatrnjom na satiričan su i zanimljiv način skrenuli su pozornost kako se žitelji općine Ljubuški, po svemu sudeći, trebaju vratiti starim načinima skupljanja kišnice jer cijenu vode neki jednostavno neće moći platiti.

Odluku ne prihvatiti

"Ovaj mehanizam je, sudeći po posljednjim događanjima u Ljubuškom, ono što će rado prigrliti građani, ako se ne usude drugim sredstvima boriti protiv odluke o poskupljenju vode izglasane na Općinskom vijeću prošli petak. Naime, jasno je da se bez vode ne može, stoga najlakši i najbrži način da se zakrpaju rupe nelegalnih štetočina u vodovodnom ljubuškom sustavu jest - poskupiti ionako najskuplju vodu u županiji - onima koji redovito plaćaju?! Dakako, ono što bi bilo smisleno i nimalo nemoguće jest - odluku Općinskog vijeća ne prihvatiti", poručuju iz udruge Agape.

Idu topliji dani i iz udruge Agape kažu kako se iskreno nadaju da će biti što više kiše te mole građane Ljubuškog da prigrle ovaj prijedlog, budući da će im uskoro svaka kap kiše postati bitna, sudeći po najnovijim odlukama Općinskog vijeća općine koja obiluje vodom. Nažalost, ovaj prijedlog vrijedi samo za ljude koji žive na selu, a stanari u zgradama morat će smisliti neko drugo rješenje.

Dnevni list

Glas naroda

Draga udrugo zašto sada govorite, a prije izbora se prešutno podržali HDZ BiH? Vama je bitan samo novac kojeg dobivate za vaš "aktivizam" da je vama prioritet opće dobro javno bi prozvali i HDZ jedan i drugi i HSP i svaku vlast poimenice, a ne biste se krili iza kukavičluka. Na kraju krajeva osnujte svoju listu i iziđite na izbore.

Možda bi oni to radili da sami nisu članovi tih stranaka ili da im roditelji, članovi uže obitelji nisu ostvarili velike dobiti preko tih stranaka.
Bili bi oni još konkrentiji kada sami ne bi imali koristi od stranaka.
Reakcija je trebala, ostaje pitanje što ste ustvarii htjeli s njom postići?
Ovo je samo još jedna u nizu vaših reklama.
Htjeli organizirati humaniratnu akciju za Uskrs, što ste čekali Veliki tjedan da nam to najavite ili ste imali najavu poskupljenja vode prije nego mi obični smrtnici?

Puno se pitanja na vas postavlja, a svaki vaš rad ima iza sebe koji repić.

Što ste dobili od prosvjeda za rodilište, osim potpisa?
Tako isto ništa niste dobili niti postigli ovim performansom, osim reklama vas kao udruge i pojedinih njenih članova.
Ako već nešto mislite onda pozovite narod na ulicu.

dava odnija tebe i gape,balavurdija,hahahahahaha

Poznajem ti komentar dragi ravnatelju parkova nikica. Baš je u tvom stilu primitivne [ * neprimjereno * ]e. Tko te izabrao takvog neukog i mutavog

Ekipa iz snova hodza najveci neradnik u gradu sve dica tajkuncica i hdzekana sad glume opoziciju tate najbolje pajde s lucicin direktori glumine banke pola ih dobilo posa priko adz veza i sad su oni nesvrstani puuuu [ * neprimjereno * ].

upozorili su da ce poskupiti voda i da je ionako najskuplja i da su protiv toga .a sta ste vi napravili ,osim sto pposete zajedljive komentare pod laznim imenima .podrska mladima iz agapea.

koje b.u.d.a.le.sin.e,ajme majko,vrag odnija vas i gape,he he he

Priđite u Široki tamo je najjeftinija voda.

Oni bar nešto rade a ne šute ko vi miševi jedni uhljebljeni.Sad će te još reć da su neprijatelj hrvatskog naroda.ZNA SE ko je neprijatelj i ko je ubija Ljubušake 1992

Oni nešto rade?Mame i tate rade za njih.Nisu ovo sigurno djeca koja rade po kafićima,buticima i ostalim privatnim radnjama za sitne pare.Oni se nemaju kada naslikavati.Šta radi ovaj čupavi sa njima .

šta bolan u Široki ne šalji tu bagru ovamo imamo i mi svoje lenkure.

Sin od nike vucica koji je potpisiva ugovore koji su unistili komunalno slika se na catrnji. Glupani jedni. Sram vas bilo.i

Iskompleksirana mladež ili ti al-gapovci. Imaju o sebi veliko mišljenje al-gapovci. Pokušavaju kopirati Živi Zid iz RH ali im nikako neide, jer u mreži nemaju nikog sličnog Sinčiću. Čudi me od Jole da se upušta u ovakvu smijurliju po gradu.

Plaćat ćemo vodu kao sat parkiranja.Nevenko Barbarić je grobar Ljubuškog.NEVENKO ODLAZI I DRPISLAVIĆE SVOJE POVEDI.

Za građane Ljubuškog od Kim Jong-ila!!!
JOŠ MALO PA NESTALO ale,ale,ale,ale...

https://www.youtube.com/watch?v=4_4_rzKKqKI

Odvoz smeća niko i ne spominje i njega puno više plaćamo nego cijela bih

Svaka čast, Agape! Ne obraćajte pažnju na negativne komentare. Ponosna sam što ste dio našeg grada. Više ste humanih i korisnih stvari uradili zadnje dvije-tri godine, nego cijela općina zadnjih dvadeset.

Misliš

Sigurna sam.

Eh da još nije bilo naplaćenih troškova!

Ne prihvatiti odluku Općinskog vijeća o poskupljenju vode!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari