Dodaj komentar

Unatoč zabrani - nova zapošljavanja u EP HZHB i HT Mostar

ljubuski.info

Vlada FBiH na prvoj sjednici u travnju ove godine donijela je odluku o moratoriju na zapošljavanja u državnoj službi i javnim poduzećima, a krajem kolovoza i produžila moratorij do kraja 2015., no sama Vlada gotovo na svakoj sjednici prekrši ovu odluku zbog potrebe zapošljavanja stranačkih kadrova koji su izuzetak. Od donošenja ove odluke zaposleno je na desetine stranačkih osoba u javna poduzeća.

Na sjednicama Vlade Federacije donose se pojedinačne odluke o odobravanju zapošljavanja za pojedina javna poduzeća, a jučer je doneseno nekoliko njih.

Tako je Vlada odobrila Elektroprivredi HZHB i HT-u Mostar da zaposle nove ljude, iako je i sam federalni premijer Fadil Novalić prilikom zadnje rasprave sa sindikatima koja se ticala umanjenja plaća kazao kako imaju previše zaposlenih. Zanimljivo će biti ispratiti ove prijeme na radna mjesta ako se zna da u zgradama spomenutih poduzeća više nema slobodnih stolica za sjedenje.

Daleko od očiju javnosti

Nisu iznimka HT i EP, do sada je na svakoj sjednici doneseno po nekoliko sličnih odluka, a upućeni kažu kako nije ostalo niti jedno poduzeće u Federaciji da se u njega već nije uguralo po desetak novih kadrova.

Samo na jednoj sjednici Vlade u srpnju donesene su odluke da se omogući zapošljavanje na čak 100 raznih mjesta u poštama, telekomima, elektroprivredama i drugim javnim poduzećima.

Javnost je ogorčena ovakvim postupcima Vlade jer se nova zapošljavanja uglavnom "završavaju" daleko od očiju javnosti, a odluke o odobravanju novih zapošljavanja ne objavljuju se nakon sjednica Vlade.

Vanja Bjelica-Čabrilo [ Dnevni list ]
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
2
4
4

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari