MUP ZHŽ rasvijetlio obraz ministra Borasa

ljubuski.info

Sektor kriminalističke policije MUP-a rasvijetlio je kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. st. 4. KZ-a FBiH, a za izvršenje navedenog kaznenog djela osumnjičen je T. B. (51) iz Ljubuškog.

Naime, u ponedjeljak 7. prosinca oko 17:50 h T. B. (51) je telefonski prijavio da ga je, u hodniku ispred Gradske vijećnice u Ljubuškom, prvo verbalno a potom i fizički napao ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdravko Boras.
T. B. (51) je odbio u ponedjeljak dati Izjavu o navodnom napadu, s obrazloženjem da osjeća zdravstvene tegobe kao posljedicu navodnog udarca, te je u skladu s tim zatražio pregled u Domu zdravlja Ljubuški, odakle je upućen na pretrage u SKB Mostar.

U utorak 8. prosinca T. B. (51) je dao Izjavu u svojstvu svjedoka u kojoj je ponovio navode iz telefonske prijave – izjavio je da mu je prethodne večeri, u hodniku ispred Gradske vijećnice u Ljubuškom, ministar Boras zaprijetio riječima “Ukopat ću te” i da ga je potom šakom udario u trbuh, te je naveo da je opisanom događaju svjedočio veći broj građana, pri čemu je poimence naveo četiri građanina.

Nitko nitko nije vidio navodni fizički napad niti čuo prijetnje ministra Borasa

Postupajući po prijavi policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a pozvali su u službene prostorije MUP-a četvoricu građana za koje je T. B. (51) naveo da su svjedoci navodnog napada, te su od njih uzeli Izjave, a također su uzeli Izjave od još četvorice građana, za koje se naknadno saznalo da su se u navedeno vrijeme nalazili u hodniku Gradske vijećnice u Ljubuškom, a uzeta je izjava i od ministra Borasa.

Svih osam svjedoka u svojim su Izjavama naveli da su se u vrijeme navodnog verbalnog i fizičkog napada nalazili u hodniku Gradske vijećnice, ali nitko nije vidio navodni fizički napad ministra Borasa na T. B, niti je čuo da je ministar Boras istome prijetio.

Također, izvršen je uvid u medicinsku dokumentaciju Doma zdravlja Ljubuški i SKB Mostar, te su u svojstvu svjedoka saslušani liječnik Doma zdravlja Ljubuški i liječnica SKB Mostar koji su izvršili klinički pregled T. B., a temeljem iskaza liječnika i uvida u medicinsku dokumentaciju utvrđeno je da na T. B. nema vidljivih ozljeda ili znakova traume.

Temeljem svega navedenoga utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je T. B. (51) prijavio da je počinjeno kazneno djelo propisano zakonom u Federaciji, iako je znao da to djelo nije počinjeno, odnosno uvrđeno je postojanje osnova sumnje da je T. B. (51) počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. st. 4. KZ-a FBiH

Uprava policije MUP-a ŽZH podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. B. (51) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. st. 4. KZ-a FBiH

Inače, za navedeno kazneno djelo zapriječena je novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Izgleda da ja boras ukopao,i to dobro

Samo po zakonu.Bitno je da okrivljenik laže i za laž ga optužiti po zakonu.
Pojedini segmenti ovoga teksta i obrazloženja kako se opisuje tok događaja nisu podležni kriterijama povijesničara ali povijesničari neće moći zaobići niti ignorirati mnoge situacije i događaje.

Ta nije se drugo mogli oocekivati, cekali deset dana da se oglase ali dzaba debeli borase letis brzo brojis zadnje u mupu i ti i ovi poslusnici oko tebe u prvom misecu iduce godine bit ces kuci svaki dan mores se posvetiti krmenjim za sto i jesi alu su krmenja puno bolja no sto si ti baj baj

uzas,ovo nema ni u sj koreji,jos ce napadnuti odgovarat.

E moj narode.Ovo je rukopis iz 1948.godine.Neka svjedoci mirno spavaju.Ako se može spavati obraza zakrpljenog flekom. Dobro došli u komunizam.

Sramota iako ja osobno nisam drugo ni očekivao pa ubojstva nisu htjeli rješavati a od nekih je prošlo više od dvadeset godina

Čini se da je slučaj privukao -eminentna imena iz svjetske forenzike! Na slici ,čini se je -gospodin Arsen Lupino sa posljednim čudom tehnike, lupom! Svoj dolazak ,najavio je jedan od ljudi iz samog svjetskog vrha forenzike-bivši ministar u vladi -Republike Hrvatske Primorac.Zato,je li šaka poletjela ili nije -I da li policija građane bije? Pustimo bablje priče,vrijeme je za stručnjake!Zadnja vijest -svoj dolazak su najavili CSI New Work te Csi Miami! Ministarstvo turizma u vladi ZHŽ je zadovoljno načinom kako se situacija odvija !

Smjena mu je vec napisana nemere ga ni nevenko vise spasiti

Ljubuški ima jedan problem a to je grijeh vladajućih struktura.Tamo se uz šefa Nevenka nalaze pomagači iz vlastite stranke uz podršku ovakvih kao ministar nasilnik .Kad odu ovakvi onda će i Ljubuškom biti bolje.

Vidite kako je UDBA radila do 90' godine.
Cila partijska organizacija sada se nazivaju HDZ:
Diže ruke na dugme, svidoče na dugme, čine krivokletstvo na dugme.... itd, itd.
Cila ta partijska organizacija a danas sa nazivom HDZ će se ispoviditi i primiti Tjelo Kristovo za Božić i usput ako treba čovika nevino poslati u zatvor.

a šta ste mislili da će drugo biti, vrana vrani oči ne kopa

Narode, vidite dokle je došla ta policijska diktatura i strahovlada. Oni će te napadati, a ti ne smiješ ni prijaviti napad. Tako je i na sudu u Širokom Brijegu. Županija ti nanese materijalnu i nematerijalnu štetu, a Sud napiše da je Županija u nedostatuku pasivne legitimacije. Znači, Županiju ne možeš ni tužiti. Koja banda, koji zločinački sustav!

I ovaj portal radi za udbaše samo brišete komentare koji vam ne odgovaraju

Naravno policija cenzurira ovaj portal,ovo nije ni Rankovic radija sta udba u ljubuskom radi

Pa ovo je bradvicin portal a portal je slika njega, pun ne istine i izmisljotina

Ovaj portal je jedino svjetlo u gradu tame

Poenta je je li udario građanina T.B. ili nije ako je zna se šta slijedi svjedoci sve se zna

tako je,ajde sad riješite ubojstva iz 1992

Nikad udba jača nije bila........narode moj šta dočekašmo zašto u rat odošmo?

pošto predpostavljam da su svi u ovom slučaju katolici,i dotični tb i ministar,a i svjedoci,radi pravde i istine,nek pred općinom donesu raspelo i bibliju,i nek se zakunu na istinu.pravo i pravda su dva različita pojma,bar me tako pouči odvjetnik palameta.al sa bogom se ne da igrat.

Slika korisnika Tihomir Bradvica

Odličan komentar!
Spreman sam otići samo pred biskupa i to učiniti!!
Jer se pred općinom to ne radi!
:·) Naravno odmah!

Tihomir Bradvica

a dali je biskup Bog ili čovjek kao ja , pa možda biskup ne može biti sudac zato jer to nije svojim poslanjem, svi oni koji pozivaju na sud biskupov ili sud ovozemaljski su bogohulnici

Bilo bi dobro da saznamo imena i prezimena svjedoka koji su vidili a nisu vidili, pa da raspravimo zbog čega svjedoci nisu vidili to što su vidili, molim lipo!

"rasvijetlio obraz" naši stari su znali reć:Bog ti pame prosvitlija,rasvitlit se more trg,ulica itd a obraz se more umit,oprat ili osvitlat. I na kraju ima još jedna stara izreka "nije lice sve što ima obraze"

Naslov je vrsna igra riječi, milicija u svojim priopćenjima obično rasvijetli kazneno djelo, a što su sada rasvijetlili, pametnome dosta!

ako tuzitelj bude B.Culjak a sudkinja K.artukovic jer ovo je rukopis v.d komesara M.Madunovica on nade svjedoke ako treba a one koji su stvarni svedoci uvjeri da nisu nista vidili

zupaniskim tuziteljstvom vlada presednik skupstine zzh a:misetic sova tako da ce ovaj t.b biti osudjen barem uvjetno

MUP ZHŽ rasvijetlio obraz ministra Borasa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari