Nisu dopuštena hodočašća ako se odnose na Gospina ukazanja vidiocima

ljubuski.info

Poljski biskup mons. Henryk Hoser, koji je proljetos bio papin izaslanik u Međugorju, u intervjuu za portal Aleteiu 7. prosinca kazao je kako je službeno organiziranje hodočašća u Međugorje dopušteno, a u razgovoru za "Il Giornale" dodao da je "situacija ipak složenija".

Govoreći za Aleteiu, nadbiskup Hoser je, između ostaloga, kazao: Danas biskupije i ostale institucije mogu službeno organizirati hodočašće u Međugorje. To više nije problem. Pobožnost Međugorja je dopuštena. Nije zabranjena i ne treba se obavljati u tajnosti.

Također je kazao kako dekret Biskupske konferencije nekadašnje Jugoslavije, koja je prije rata na Balkanu, savjetovala da biskupi ne organiziraju hodočašća u Međugorje, više nije relevantan.

Međutim, dan nakon objave intervjua, iz Vatikana je objavljeno kako je biskup Hoser umirovljen, a zatim je dao još jedan intervju, za talijanski Il Giornale, u kojem je kazao da je stanje ipak nešto složenije.
Točno je što sam kazao, iako je možda malo pretjerano u tonu. No, točno je da se u Međugorje mogu organizirati službena hodočašća bez ikakvih problema, pod uvjetom da su duhovne naravi i da se ne odnose na Gospina ukazanja vidiocima, objasnio je mons. Hoser.

Također je istaknuo da biskupi mogu organizirati hodočašća kako bi se vjernici molili za Gospin zagovor, no to ne znači da postoje odobrenja za molitve koje su povezane s Gospinim ukazanjima.

Problem vidioca još nije riješen, pojasnio je nadbiskup zaključivši: Oni se obrađuju u Vatikanu. Dokument je u Državnom tajništvu i treba čekati objavu. I dakako, potrebna nam je prosudba Pape koji je mogao proučiti izvješće povjerenstva kojemu predsjeda kardinal Camillo Ruini.

Glas naroda

Ali preko 40 000 ukazanja, nemojte to radit. Nije moguće da vidioci lažu a tako dobro zarađuju.

Ako vjernici daju darove zashto se vi ljuborno osjecate zbog toga.
Bog je Omnipotent na svakom mjestu i svugdje.

Biskup se malo zaletio i zato je penzioniran . To su ipak "Vatikanska posla"!...Medjugorje je nadraslo naklapanja o pojavljivanju , ili ne pojavsljivanju Gospe ! Papa je na muci , jer on zna da dolasci u Medjugorje ne zavise od odluke Vatikana , niti hodocasnicima neko treba da dozvoli , ili zabrani hodocasce . Vatikan ,jednostavno , treba da odluci jesu li ( po mjerilima Crkve ) ukazanja u Medjugorju autenticna , ili nisu . Vatikan moze zabraniti svecenicima da ne smiju organizirati hodocasca u Medjugorje i nikom vise . Crkvu ne cini Vatikan , kardinali,biskupi i svecenici - Crkvu cini vijernicki narod , kome niko ne moze da zabrani da dolazi bilo gdje da se Bogu moli ! Ukratko , kad bi Vatikan i proglasio nistavnim ukazanja u Medjugorju , hodocasnici bi i dalje dolazili ! Strah od takve odluke spopada samo - neznamlice ! A ako Vatikan proglasi medjugorska ukazanja autenticnim , ne treba od toga praviti senzaciju , niti tu odluku tumaciti kao milost . Ono sto je bitno jeste da ce hodocasca u Medjugorje trajati , bez obzira na odluku Vatikana ! Odluci Vatikana ne treba ni pljeskati , ni zvizdati...sustina ostaje : moliti - pa i u Medjugorju !...

antuka
malo sii mi božićno raspokoženje pokvarija
istina papa je u muci želi narodu pomoći
a nemože jer narod nesluša papu nego sekte
i vračare antuka dobr braniš svoje kolege
fratrine koji su i boga i svoj narod izdale
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Nije tako , izbjeglice !... Nije , duso ! Imamo Papu koji je "super star" , ali - ne odlucuje Papa o svemu . Mijenja ponesto , a to ponesto se nagomilavalo stoljecima - i Papa cini sto moze . Nisam ja nikakav franjevacki advokat , njihov problem je biskup Peric - pa ga Franjevci slusaju , ( Perica ) , onoliko koliko - m o r a j u ! To je stri sukob izmedju Franevaca i Petrovaca o podjeli zupa - koji...
koji "tinja" stoljecima...Isus je , po predanju , rekao : "Petre - ti ces biti stijena moje crkve" ! Petrovci su zato uvijek zupnici , po tom pravilu , osim akonema dovoljno Petrovaca . A biti zupnik , nije samo propovijedati , nego i - brojiti pare ! Mislim , ipak , da ima dosta neutemeljenih napada na Franjevce . Svi Franjevci - posebno oni koji upravljaju , nisu sveci !... Ostali su poslusnici ! Taj Franjevacki red je nastao prije 7-8 stoljeca , a Crkva je stoljecima starija od Franjevackog reda . Oni su , dakle , mladji - a mladji treba da slusa !... Po normativima svete matere Crkve ! MOLI , RDI i SUTI !...to je zlatno pravilo svete matere Katolicke crkve ! Ko ne slusa - ode iz Franjevackog reda ! Primjera imamo dosta .

e moj narode kako vas sekte zavode
sve u namjeri da vas nestane
navukli na sebe abete svetoga franje
a vi im sve virujete i njima se klanjate
i neslušate riči svetoga oca pape
pa nemoj te se čuditi zašto nas nestaje
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

ti i trebaš nestat i ti i takvi

za tebe od izbjeglice
niti si odlučija kada ću se roditi
niti možeš odlučiti kada ću nestati
samo bog zna naš čas opraštanja
od ovoga zemaljskoga života
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

“Cirkus Kolorado”

hoćeš li crni hoćeš crni rado
da te izbjeglica vodi u cirkus kolorado
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Bog Vam prosvjetlio pamet,jeste li kršćani ili????? Niste normalni kako možete tako govoriti
Obratite se dok Vam nije kasno
Molite Gospa je u Međugorju Moli sinko moli

mando mando samo moli
možda i tebi tata oči otvori
jel tsk il ne tak "Božić dolazi"

Izbjeglice.Ukazao mi se u snu fra.Lovro Šitović i zbori onako tiho sa sjetom kako tebi " Božić ne dolazi " . Kaže da je u tebi previše zloće i pakosti. Ali možda se i spasiš po Božjem milosrdju.

pratrik i ja sam sanja da sam maru ljubija
mada znam da ta mara nezna tko sam ja
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Izbjeglice.Uzalud ti trud.Sa nama su fratri stotiinama godina.Preživiše svakojaki zulum.Obraniše katoličanstvo.I narod im vjeruje.Pape prolaze kao vlakovi.Fratri i narod ostaju kao jedno tijelo.Pati.

pa ko ti brani moj pratriče ovo je vrime demokracije moreš virovati u svoie fratrine
ili vile vukodlake vištice i vračare
samo da znate pratriče uzbjeglica papi viruje
jel tak il ne tak " Bižić dolazi"

Ja mislim da je osoba koja se potpisuje kao izbjeglica dobar covjek ali treba imati mozga pa njegovu ironiju razumjeti ali kako nas je najvise bez mozga ne cudim se vise nicemu

Jure.Ti vjerojatno dobro poznajeß izbjeglicu.I obadvojica imate i previše mozga.Tako da mi maleni vas teško razumijemo.Ali vas zato dobro osjećamo.Jel tak uigrani pljuvači.

O “vozanju” poniznih rimokatolika u Međugorju je dosta pisano. Vicki se ukazuje Gospa po narudžbi, dolijeće i odlijećem to može samo vidjeti Vicka stiče se dojam da se Gospa igra skrivača sa vjernicima, Večernjak piše o ozdravljenjima, ponekad kip prosvijetli, ostavljaju se tajne za prapetra, sami Isus Krist, milost i slava, ukazuje se Vicki. Na veliko se izrugiva rimokatoličanstvo, iskorištavaju se slijepi često bolesni vjernici. Naravno da su stari iskreni vjernici, koji stalno ponizno vjeruju u Boga jer su to nasljedili od svojih starijih, kritični na ta izmišljena čudesa. Poslije rata i promjena mnogi komunisti su počeli dolaziti u crkvu, poneki nisu bili ni kršteni niti su znali Očenaš, deset Božjih zapovjedi i Vjerovanje. Probili su se u prve klupe, fratri su ih prihvatili kao izgubljene HDZ-ovce, pomogli su im da prigrabe civilnu vlast. Za takve je vjera pokazati se u crkvi teatralno kravataški zalizano, vjerovati u teatar i šou kojeg izmišljaju Međugorčani. Takvi ne priznaju ni Svetog Oca Papu. Njihova vjera jest novac, čine sve da dođu do njega, često se služe vražjim obmanama.
Božić dolazi, dočekajmo ga u miru otvorena srca i čiste duše.

Ma tko ce vas pitat , narod ce raditi što hoce a ne da vi govorite šta treba, dosta vas više

samo moj narode nezaboravite
narod je osudija sina božijega
jel tak il ne tak " Božić dolazi"

Tocno kao sto ti sudis fratre

e da sam ja papa samo dva sata
bio bi im pola kraći pasić oko stomaka
a i hodali bi u kožnim sandalama
a ne u bosovi cipelama
posla bi ih u etijopiu ili afriku
da tamo ljude obraćaju
kako su se zavitovli takvi bi i bili
orginal franjevci a ne duplikati
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Svako dobro IZBJGLICI i podrška portalu za Božićne i novogodišnje blagdane. Božić Ddolazi a i nova nam godina. Pozdrav i svako dobro čestitija , siromašnima i onima dobre volje.
Vjeruj u boga i našemu Papi.

Izbjeglice. Evo mi uživamo u demokraciji. Malo u Medjugorje pa Dubrovnik i Split. I to sve sa našom Marom. Hvala Sinu Božjem.A vi kako je "tamo".

Svako dobro IZBJEGLICI ma gdje bio.A i kao povratniku po zagovoru fra.Lovre Šitovića.Našeg zaštitnika.

Fra Lovro Sitovic , ljubusak - bio je musliman - Alendar iz Gornjeg grada . Kasnije presao na katolicku vjeru.... Kad je vec tako , navratite u Gornji grad i raspitajte se - u kojoj kuci je rodjen ! To bi bilo korisnije , nego da samo znate - ko vam je zastitnik , nego i gdje je rodjen . ...

Pa moj Ivane sa Humca imaš li ti ikakva drugog posla osim komentariranja po portalima?

Stankec.Nemam u mirovini sam.A volim se pričati.

Stankec.Šta ti radiš na portalu.Koja su tvoja posla.

Besposlen pop kozliće krsti

Misliš mujezin zapise piše za kozliće.A Muha prepisuje iz biblije.

A da mi svi zapivamo jednu našu
Ustaše se ustaše se curice u zoru....

I ja se pridružujem čestitkama za Božić našemu prvaku u komentarima
IZBJEGLICI i da mu Bog podari zdravlhe i sreću. A onima koji ga ne razumiju također Sretan Božić i nova godina.
IZBJEGLiCE vrati nam se zdrav i živ.
Bog je jedan a sve ostalo je prolazno.
I fratri i hodze i misionari i razni propovjednici svjetski.
I Bog bez njih može a oni bez boga ne mogu.

Ja sam obicni gar.ib

Tak je i nema dalje!

Sve čestitke samoproglašenom šampionu portala IZBJEGLICI. U idućoj godinu mu želim da više komentira hodže , mujezine , rejse itd.koji su nu ipak bliži i o njima više zna .

neka sve moje zemljake pa i tebe pratriče
u ovo božićno vrime tatina ljubav obaspe
i neka vas obdari darom razuma
da možete raspoznati fratrinu i fratra
da vas nezavode sekte i vračare
da se iz vaši srca mržnja izlije
a ljubav ulije i da ljubite sve ljude
bilo koje vinere jer svi smo mi od jedne
stvoriteljske ruke i svima nama isti je tata
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

IZBJEGLICE.Šampione.Sve je dobro rečeno da je iz srca.To su samo tvoje floskule i šuplja navlakuša.

pratriče tko u ljubav sumnja
taj tatu nije upozna
niti u njegovom srcu ljubavi ima
jel tak il ne tak "Bižić dolazi" pratriče

Pozdrav iIZBJEGLICI i puno sreće i zdravlja, blagostanja i ljubavi u ove predstojeće blagdane.
I poruka za sve, nema privatnih vjerskih ukazanja "tacno u podne".
Nije djevica Marija kaubojski film pa da će se ukazati kad se to Vickii ceifne ili kad dodje oveća skupina iz Poljske i
Italije. Isto vrijedi za sve religije.
Religije nisu put do vile sa bazenom na 4 kata već skrušena i iskrena molitva i dobročinstvo koje bi nas trebalo voditi u blaženstvo nebesko.
Pozdrav svima a pigotovo IZBEGLIICI
ubogima, malima, čistima a provjerenim.

Izbjeglice.Ja imam oca a ti vjerojatno tatu.Božić meni dolazi.Hvala Isusu što je preko njega spasenje.

Goste.Vidim da si čovjek velikog srca.Ali nemoj se upuštati u dociranje drugima.Teologija ti nije jaka strana.Ponašaš se kao svjedok na sudu.

Gledaj Patrik. Mene teologija i ne interesira. Jer vjerovanje nije nužno i teologija. Jer naše majke i bake nisu znale o teologiji, bile su neuke, nepismene, nisu čitale a ni pisale.
Ali su bile vjernice i čistoga srca pomagale, molile, patile i nisu se trpale u prve crkvene redove. Dakle Patrice, Sretan ti Božić i ući ti svoju Teologiju i dalje. A ja ću pomagati i moliti se.
A ti ući. Jer vidim da malo znaš.
Pozdrav IZBJEGLICI i portalu.

Goste.Ovo što si napisao može se svesti pod "budite svi kao djeca ".Vaše je kraljevstvo Božije Ostavi babe po strani.Ovde imamo izbjeglice sa daljeg istoka..

pratrik jesu li amerikanci domorodci
ili su oni iz evrope došli
ili sa istoka ili sa zapada
ili sa sjevera ili sa juga
sve su to pratriče naša braća
sve su to pratriče božija dica
jel tak il ne tak "Božić dolazi"

Izbjeglice.U pravu si da smo svi djeca Božja .Ali Bog podrazumjeva da je dijete čisto u srcu.Jer to je dijete.I ono ima oca a ne tatu.I ima Mariju a ne Maru.Jesi li ti dijete.

O Patriče moj. Sto vise pokušavaš se izvuci-to se dublje zakopavas.
Zapetljaš se u priču pa se ne znaš izvuci.
Dijeliš izbjeglice na one sa istoka ili zapada ili ti sjevera. Pa valjda je i Isus bio prognan. Ne osudjuj kalvariju prognaništva, jer blago siromašnima i čistima , njihovo je kraljevstvo nebesko.
Pozdrav IZBBEGLICI-PROGNANIKU-POVRATNIKU i čestit Božić svima.

Izbjeglice i Goste.Fra.lovro Šitović je izjavio što joß kao mladji ne ostah u Dalmaciji.Davno bih spoznao bogatstvo duše franjevačkog reda.Ali nije nikom kasno za obraćenje.

Patriče,razgovor sa tobom je igra gluhi telefona,iliti bacanje bisera...

Nisu dopuštena hodočašća ako se odnose na Gospina ukazanja vidiocima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari