Komesar Brkić o djelatnicima nepravomoćno osuđenim na zatvor

ljubuski.info

Policijski komesar MUP-a ZHŽ Ivan Brkić očitovao se na naš upit o dvoje nepravomoćno osuđenih djelatnika Ingrid Miloš i Marija Bašića zbog lažiranja sjednice iz 2016. Bašić i Miloš na sudu u Lubuškom dobili su po sedam mjeseci zatvora.

U prethodnom odgovoru MUP-a ZHŽ naveli su da u ovom slučaju čekaju pravomoćnu presudu, te smo slali ponovljeni upit zašto je u pojedinim slučajevima bila suspenzija, primjerice nakon pljačke Turčina i bez presude, dok se po pitanju Miloš i Bašić nije poduzelo ništa.

Očitovao se potom komesar.

Brkić podsjeća da je na dužnost policijskog komesara imenovan 31.03.2022. godine, a da se radi od događaju iz 2016., tj. naslijeđenom problemu.

Od prvog dana na ovoj dužnosti zauzeo sam stav da se dosljedno postupa u skladu s odredbama čl. 114. Zakona, tako da sam donio i nekoliko rješenja o suspenziji policijskih službenika za koje postoje osnovi sumnje da su učinili kazneno djelo ili težu povredu službene dužnosti i ako se, uzimajući u obzir prirodu kaznenog dijela ili teže povrede službene dužnosti kao i okolnosti pod kojima je učinjeno kazneno djelo, odnosno teža povreda službene dužnosti, može osnovano vjerovati da bi štetilo interesima službe ili internom postupku. Obzirom da razbojništvo spada u red težih kaznenih djela, smatram opravdanim suspendirati sa zadataka i dužnosti koje obavljaljaju policijske službenike osumnjičene za izvršenje ovako teškog kaznenog djela. Što se tiče policijskog službenika Marija Bašića mogu reći slijedeće. Činjenica je da nakon saznanja da je protiv imenovanog pokrenut kazneni postupak isti nije suspendiran, iako je mogao biti, a razlozi mi nisu poznati. Međutim, mišljenja sam da suspenzija imenovanoga nekoliko godina nakon saznanja za sporni događaj, i nekoliko godina nakon što je protiv njega pokrenut kazneni postupak, ne bi doprinjela interesima službe, zaključuje u svom odgovoru Brkić.

hercegovina.info

Glas naroda

I moj je stav da je tovo sve nasledjeno zato im nemere mi ništa. Jedini legalan da se suprostavi je duhovni prvorodjenac

A jesi Komesare potkovan intelektualno, svaka cast, koje obrazlozenje u odbranu doticnih djelatnika. Mora da su nezamjenljivi na njihovim radnim mjestima!?. Ko da nitko nista nezna, ocito i njih stoji stranka, a ko nije slizan sa strankom, osudjen i suspendiran i prije optuznice.

Nazalost ispastaju oni ni krivi ni duzni.Zna se cije je to maslo bivši ministar i njegov pomocnik nek ih je stid i stamota. Vratit ce im se sve prljave rabote.

Šta ti radi Igor Marić štiti kriminalce odnah ga smeni

Svaka čast

Ovo znači rado šta hoćeš, ne može ti niko ništa.. Onda kaže moraš se zvikat na ulazu i izlazu.. Kome, čemu...

Sta si poduzeo I sta su ostali poduzeli kad ste ti I bivsi komesar Galic pijani razbili sluzbeno auto......niko nista on smjenjen a ti postao komesar a auto koje je razbijeno ko j.....e.Zato nam I je ovako sto si gori bolje napredujes.

poduzeto je poduzeto je pajdo uskoro će se sve znati kad ko Bidonu banu iz Sarajeva

Odakle je ovaj Brkić?

Komesar samo obični poslušnik politike sve ih pita na ručkovim ni ti smije i jednu odluku donit to svak zna jer završiti ko i bivši ministar

bježite djeco odavde dok je vrijeme , nema sa ovima pravde i napretka

Čim završi školska godina bježite koliko vas noge nose od ovog udbaško komunističkog kalifata.

pobiga davno, i nevracam se nikad. Ponajviše radi zatucanog mentaliteta i polupismenog naroda. Da sam barem prije..

gledajte velikog polupismenog komesara i kaže da suspenzija ne bi bila u interesu službe a djelatnik čini kriminal

čovjek čini kriminal i on treba dobiti kaznenu prijavu

mup zhž je leglo kriminala

Svaki policajac koji uzima mito ili ga traži milom ili silom triba bit doživotno udaljen iz službe , a svaki građanin takovu rabotu triba prijavit.

Da Tužiteljstvo i policija radi svoj posao još bi ih bilo. Policija istrage zataškauje i tužiteljstvu dolaze predmete koje policija nije provela tako što ključne dokaze zataškuje kako bi se okrivljeni oslobodili. Sve ih treba smijeniti u policiji i u tužiteljstvu.

Komesar pravi diskriminaciju oko okolnosti udaljavanja policajaca na suspenziju na način da prioritet za suspenziju imaju oni policajci kojima baš ništa nije dokazano, a sa druge strane na službi ostaju oni kojima je krivica dokazana i izvšena jedna od presuda.
Ovo me sve više podsjeća na "Đuru i kućne čarolije" ili "Top listu nadrealista", baš da se čovjek zamisli da li je ovo moguće.

Skolovana mladosti ima li vas da se okupite a da niste umoceni u HDZ,osnujte stranku pa na izbore,jedino se vi mozete oduprjeti ovoj vladajucoj oligarhiji, jer jutros smo vidjeli da ni od branitelja vise nema nista,obicne nule su postali,ovoliko komentara zadnja dva- tri dana na izbor Bebeka za ministra a danas svi u misijim rupama, branitelji su otisli u povjest.

Ne mogu vjerovati što sam pročitao, “suspenzija ne bi doprinijela interesima službe”.Pa zato ti i je služba na nikad nižim granama, a za vrijeme i nakon tvog mandata će biti i na još nižim granama jer ovo što radite je obična prostitucija jedne institucije.Pa šta je interes službe? Da joj rade osuđenici za kaznena djela i tako šalju poruku običnom čovjeku o floskuli kako su svi jednaki pred zakonom.Sramotne riječi i razmišljanje za prvog čovjeka uniformirane policije u Županiji.
Što onda očekivati od običnog policajca kad im šef govori ovakve nebuloze.Ostavke odmah!!!

Čuj ne bi doprinilo interesima službe??? A u interesu službe je držati tog čovika na mistu šefa krima di postoji opravdana mogućnost da počini neku novu malverzaciju. Čudna neka logika. Mora da je i ovaj diplomu stekao u Travniku

Brkić je zaštitinik kriminala unutar i van MUP-a, jedini trag koji će taj čovik ostavit u MUP-u je rakijanje sa Ilijom Lasićem i onim Šakotom

Prvi školovani komesar koji nije kupio školu završio regularno sve . Najveći mu je krimen što nije pokvarena osoba .

Itekako je pokvaren, zna on to dobro, glumi poštenjaka a u stvari ne radi ništa.

Kupio je novinarstvo.

Tko nije za HDZ nevoli rvacku

Šta je sa ta dva milicajca jesuli dobili bar otkaz.Ili primaju još plaću.

Zvali su iz čitluka jutos osvanuli kodnjih na radnom mjestu

Šta je loše u suspenziji? Plaća ide i dalje. Sudstvo sporo, godinama riješava predmete a ti doma sa plaćicom i laganoo.

Za vrijeme suspenzije zaposlenik ima pravo na 70% plate koju je ostvario u mjesecu koji je
prethodio suspenziji.
Ako zaposleniku bude izrečena disciplinska kazna za lakšu povredu službene dužnosti, ili bude
oslobođen, ima pravo na razliku do punog iznosa plaće iz stava 3. ovog člana.

Komesare,koliko imas Ljubusaka na kolegiju Uprave policije????Niti jednog...ej,niti jednog...

Ovo mu je sigurno sastavljao podparol Damir Čutura ili prijatelj načelnik i član neovisnog policijskog odbora Ivica Pavković koji se tuče sa svojom policijom po Bosiljnoj a on ga štiti i nije ni otvorio istragu...sramota

Damir Čutura je invalid rada, ali u podmuklosti je prvak svijeta.Znaju to dobro njegove kolege, posebno posušaci.

Zna to svatko...ulizica i glumi poštenjačinu...nek se preispita koga je primio u policiju na zadnjem natječaju i po čijim naredbama

Nemoj ga vrlo plesti...morat će odmah na toalet

Nema osobe s kojom se nije posvađa u Mupu
Brkicu odmakni to od sebe
Nema s kim kave popit
Pogresno ti vodi uoravu policije

Kaže komesar za Marija Bašića da nakon saznanja za pokretanje kaznenog postupka isti nije suspendiran iako je mogao biti, ali vrh je kraj rečenice kada kaže “razlozi mi nisu poznati”.
I ovaj čovjek to javno kaže, prvi čovjek uniformirane policije u Županiji.Pa kome bi trebalo biti poznato?Možda poreznoj upravi ili društvu za zaštitu životinja?Nevjerovatno je to koliko neuki ljudi mogu srozati instituciju!!!

On kolegij pravi sa Ilijom Lasića, Šćepom, Šakijem, Gagrom uz rakiju. Šta će njemu kolegij policije kad ima takvu ekipu

Komesare kad će biti rezultati istrage tuče policajaca međusobno u Posušju?
Jedan portal ti visi nad glavom i objavit će eksplicitne snimke ukoliko uskoro ne objavite rezultate istrage.
Zna se da su se prilikom tuče optuživali međusobno tko je kome koliko uzeo.
Očekujemo hitan odgovor!!!

Kako ovdje nisi komesare Brkiću otvorio istragu...prijatelj Pavković te bira u neovisnom pa zato

Dok je David bio ministar samo je Široki napredova.Jeli tako komesare i damire cutura .Ljubusake ste mnozili sa nulom

Govoriš neidtinu...je muž Bruno od dotične nepravomoćno osuđene Inge Miloš...poslao ga u Posušje dva tjedna svom prijatelju Pavkoviću...promjenio pravilnik i vratio ga u MUP

Dakle komesare stavio si svoje privatne interese ispred interesa institucije kojoj si na čelu.Za to se u civiliziranim i osviještenim društvima sudski odgovara.

Citiram...zauzeo "stav" i "dosljedno"...ne ide u istu rečenicu sa trenutnim stanjem u MUP-u

Komesar Brkic će biti smijenjen i procesuiranju zajedno sa Milanom Galicem.

Bariša je doveo Brkića i pleše kako mu rekne

Ja ne znam ništa i pravim se lud

Komesare prijateljski savjet, ako imaš trunku obraza i karaktera reci nešto u svoju obranu jer je ovdje izneseno previše loših stvari o tebi, ili se izjasni u nekom drugom mediju.U protivnom znat ćemo da si “razoružan” i da priznaješ krivnju.

Kao prvo politika je komesara stavila dotični nije ni imao uvijete da bude pa su mijenjali zakon.ali tako nam je kako je

ajmo branitelji demostracije
šarić nek nas gonja
narod nek se smije
dezerteri nek se uhljebljuju i njihovi sinovi
pa nisu branitelji budale,nek narod iziđe,branitelji će doć na čelo kolone
nije lako pokrast HDZ na izborim mirnim putem,mislim njima dat da ne kradu-pošteni izbori

Komesar je dobar dečko

Komesar Brkić o djelatnicima nepravomoćno osuđenim na zatvor
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari