Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ održati će prosvjed pred sjedištem Vlade ZHŽ

ljubuski.info

Sindikat djelatnika MUP-a Zapadnohercegovačke županije je organizirao i održati će prosvjedno okupljanje pred sjedištem Vlade ZHŽ u Širokom Brijegu, u srijedu, 30.11.2016 godine s početkom u 11 sati.
Jedan od glavnih razloga održavanja prosvjednog okupljanja je višegodišnja diskriminacija djelatnika MUP-a od strane Vlade i resornih ministarstava, u ulozi našeg poslodavca, a glede iznosa osnovne plaće koja se isplaćuje djelatnicima MUP-a u odnosu na osnovnu plaću uposlenika u javnim ustanovama, uposlenika u županijskim upravnim organizacijama - zavodima, ravnateljstvima i agencijama (koje se isplaćuju iz proračuna ZHŽ ili iz fondova u koje je uplaćivanje zakonom obavezno) te uposlenika kod ostalih korisnika proračuna u ZHŽ. Javnosti je vjerojatno manje poznato da je osnovna plaća uposlenika MUP-a u bitnom iznosu manja od uposlenika navedenih kategorija. Primjerice, ionako skromna plaća čistačice u MUP-u za cijelih je 90 KM manja od plaće čistačice u nekoj javnoj ustanovi, unatoč identičnom poslu koji one obavljaju. Kod poslova većeg stupnja složenosti za koje je predviđena i veća plaća, razlika je kudikamo veća.

Jedno od osnovnih načela nediskriminacije na radu je načelo da isti poslodavac za posao istog obujma i stupnja složenosti djelatnicima isplaćuje istu plaću.

Iz jednog navedenoga (ali nikako i jedinog primjera - navođenje ostalih, nažalost, nije primjereno ovom obliku komunikacije), vidljivo je da je tvrdnja o diskriminaciji točna i opravdana. Dodatnu sol na ranu predstavlja neshvatljiva činjenica da u našem slučaju višegodišnju sustavnu diskriminaciju svjesno provodi država (županija) putem svojih tijela vlasti, a koja bi trebala biti brana diskriminaciji i koja bi istu trebala sustavno iskorjenjivati, gdje god da postoji.

Ukoliko ovaj prosvjed ne urodi plodom, odmah se pokreće procedura generalnog štrajka i trajat ce do ispunjenja naših zahtjeva.

Stoga građane Županije molimo za razumijevanje i podršku, te se unaprijed ispričavamo za moguće kratkotrajne smetnje i zastoje u svakodnevnim aktivnostima tijekom održavanja prosvjednog skupa.

Svako nastojanje na uspostavi zakonitosti i transparentnosti rada svake vlasti i vlade, koja mora biti odgovorna svojim građanima i pod njihovim nadzorom, u Vašem je kao i našem interesu.

Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ

Glas naroda

Samo nek strajkaju. Kad je prosvjeta strajkala nitko im nije dao podrsku. I oni su govorili kao i ostali da nemaju drugog posla. Bas me zanima na sta ce liciti taj prosvjed. I tko ce sudjelovati. Jer svi su zaposleni preko veze i imaju kupljene diplome. Da mi je viditi te hrabre s pendrecima i pistoljima.

Ima li ovaj Sindikat predsjednika, tko je on/a ? Vidim da nema hrabrosti da potpiše priopćenje.Možda je ovo odvlačenje pozornosti grđana od drugih "vrićih" tema!

...ima ime i prezime i zahtjeve...Ime mu je VJEKOSLAV MARKOTA I ČOVIK IZGLEDA NEŠTO POKUŠAVA...Samo traže šta je njihovo....

Ako nema nikakvog imena ios čelnika sindikata, članak miriše na 'patku'

Ima predsjednika KLEPTOMANA naj veću lopinu među policajcima

Pa sta bi oni .povecanje placa.zasto. mozda za nerad.

Oooooooooooooooooo....Strajk...Hahahaaha

Ahahahahahahhhhhhhhhahaah, baš me nasmija .
A tko će nas paziti ako oni štrajkaju

hoce platiti nocni...prekovremeni...izvanredni rad...doprinose....

Svaka cast Markoti i podrska za strajk.Ministar i cjela vlada nista ne poduzimaju za djelatnike,samo oduzimaju i novac i sva prava.Policajci nemaju uniforme sto je osnovno,a gdje neka baba jace zakaslje zove se policija.Neka je sram cjelog vrha.STRAJK svakako!...

Podrska Markoti! Strajk u sto vecem broju.

Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ održati će prosvjed pred sjedištem Vlade ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari