Dubravko Grgić nedvojbeno najbogatiji zagrebački Hercegovac

ljubuski.info

Nema dvojbe, Ljubušak Dubravko Grgić najbogatiji je zagrebački Hercegovac, a da je tome tako potvrdilo je i posljednje izvješće tjednika Lider koje ga je uvrstilo na vrh ljestviće najimućnijih stanovnika Hrvatske.

Grgić je inače po odlasku iz rodnog kraja u Zagrebu završio Pravni fakultet, no na početku studija nitko nije mogao ni pretpostaviti kako će daleko dogurati pošto je na prijemnom ispitu bio predposljednji.

Tijekom studija Grgić je stanovao u jednom zagrebačkom hotelu, a po završetku studija zapošljava se u odvjetničkom uredu svojeg oca Mirka u Ljubuškom. Otac se uglavnom bavio naplatom autošteta od osiguravajućih kuća, a svoje usluge nije naplaćivao unaprijed već po završetku postupka radeći na postotak.

Na Grgića izvršen atentat

Do rata je u njegovom uredu radilo 15-ak odvjetnika u prostoru od tisuću četvornih metara. Taj vrlo unosan posao Grgići su radili do početka devedesetih nakon čega sa skupinom dioničara Grgić sudjeluje u osnivanju Euroherc osiguranja. Premda su imali problem s priznavanjem zelene karte, istu tvrtku, s istim sastavom dioničara osnivaju i u Hrvatskoj, a Euroherc ubrzo uspjeva preuzeti klijente drugih osiguravajućih kuća pošto su u startu davali 50 posto popusta.

Tvrtka ubrzano raste i proširuje se kupnjom Jadranskog osiguranja. Početkom 2000-ih od Miroslava Kutle kupuju Mediteran osiguranje, a par godina kasnije i Atlas osiguranje od Hrvoja Petrača. U 2005. godini Grgić postaje predsjednik koncerna Agram koje je već tada imalo prihode od skoro tri milijarde kuna. No, događaj koji mu je zasigurno obilježio život odvio se 1999. godine u Ljubuškom kada je na njega pokušan atentat. Nakon toga s obitelji seli u Zagreb, gdje nakon života u stanu s obitelji odlučuje kupiti kuću na Tuškancu izazivajući lavinu negativnih reakcija u javnosti zbog dvadesetak stoljetnih stabala srušenih tijekom gradnje.

Nekretnine vrijede 12 milijuna eura

Uz Grgića je svo to vrijeme bila njegova supruga Mladenka, Hercegovka koja je odrasla u Slavonskom Brodu. Par se upoznao u Zagrebu gdje je i ona studirala pravo, a roditeljskim stopama krenulo je i njihovo troje djece. I oni su naime završili pravo te svi rade u obiteljskoj tvrtki u kojoj je Mladenka izvršna direktorica za međunarodne štete i predsjednica NO Euroherc osiguranja. Strast prema luksuzima obitelj Grgić ni ne pokušava skriti, voze se u skupocjenim automobilima, a javnost se svojedobno bavila njihovim luksuznim jahtama, posebice jahtom Aqgram vrijednom 50-ak milijuna eura.

Procjenjuje se da Grgić danas posjeduje nekretnine vrijedne oko 12 milijuna eura.

Premda se politički deklarira kao ljevičar politički je blizak i s lijevima i s desnima, a njegova oca Mirka povezuje se s bivšim komunističkim sustavom. U medijima se spominjao i zbog navodnih poreznih utaja koje su se pripisivale njegovom Eurohercu, ali ništa od toga nije dokazano. Protiv njega je tijekom sukoba s Hanfom i Antom Samodolom dignuto stotinjak prekršajnih prijava zbog nepravilnosti u njegovom poslovanju, no ni sa time se ništa nije dogodilo. Dapače, Grgićevo bogatstvo procjenjuje se na oko 200 milijuna eura.

Glas naroda

Hvalite me usta moja kad neće niko drugi.
Koga briga što je on ili bilo tko drugi bogat?
Drago mi je da je uspješan poduzetnik.

Vidi molim te, kaže; "..nije vođenje parnica naplaćivao unaprijed"!
Meni je uzeo novac unaprijed i ovim riječima izjavio: "Dati ćeš mi toliko i toliko unaprijed, koliko god budem puta izlazio na sud ti mi nemaš više ništa plaćati. Niti ću ti uzimat procenat od naplate štete."
Dobro se sjećam, sreli smo se slučajno u zgradi ljubuškog Suda, jedna mi ga sutkinja pokazala i tiho rekla da mu ponudim svoj predmet.
Na mene ostavio lijep dojam, krenuli smo pješice do njegova ureda, otključao, sjeli i potpisali taj ugovor o zastupanju.
Razočarali su me Grgići, iz Suda mi javljali da se on ne pojavljuje na ročištima, niti se pojavljuju njegovi odvjetnici. Ja sam navraćao u njegov ured, tamo ga više nisam mogao zateći a tajnica svaki put zapisala i obećala prenijeti poruku…..
Utom uskoro zaratilo, ipak se u ratu jedne prilike hvalio kako je i meni dosta pomogao…

Ako taj gospodin Grgić još ima poštenja neka se obrati uredništvu, tamo ću ostavit svoje podatke!

Koliko si naivan bio tad ajde more se razumit ali da misliš da njega tangiraju ovakve objave,ili da on to čita i da će te kontaktirat,je dičinjasto i zato je dobro da ti podatke samo redakcija zna.Iako ni to nisi triba otkrivat.

To je bilo davno dobro je da si živ koliko imaš godina Dubravko je kralj Osiguranja napravio je bogatim Petra Milana Benku i ti likovi laju na njega

Mišaš Dubru i ćaću mu Mirka pokojnog, govoriš šta bilo.

Čovjek je od biznisa a pomogao je svakom Ljubušaku koji mu je trebao

Ispada sad da je Grga pun ko Džajić.

Očigledno,samo bi i nami bilo bolje da se brinemo kako svoj novčanik napunit a ne da gledamo u tuđi.Od toga nam neće bit bolje.

Tako je, tko mu se god obratio za pomoć pomogao je. Neka ga Bog čuva i cijelu njegovu obitelj

Koliko Ljubušaka radi u Dubravka ni adz ih nije uspio toliko uhljebiti zato svaka čast

Svi bi s tuđim parama pomagali i Pablo Escobar a i Staljin je bio dobročinitelj

Kad je stari Grga ženio Munibu viljuškar iz Trgocopa im bio kum...

Nemaš pojma nije stari Grga već pokojni Luka nisi ti Ljubušaka vidio

Zato mu caci ostavaljaju poklone po grobnici sve po zasluzi

A Violeta, mislim da je Kava jaci

Je mozda u šahu

Da je bog dao vise ovakvih LJubusaka svima bi nam bilo bolje. Znam da ce sad u komentarima biti puno napada na obitelj Grgic a to je ocekivano od nas jer sve mozemo oprostiti osim uspjeha.
Ja od srca zelim da budu zivi zdravi i jos uspjesniji

Dubravko osvaja Austriju Njemačku Italiju BiH i Hrvatska su davno pokorene

Sloboda je najveće bogatstvo tko je ima ništa drugo.

Miro Sabljic je za Dubravka Grgica - Grof !!!

Stari Grgić je bio u onome sistemu i radio je za udbu i bio je jedan velki gad do srži a svoju ženu Vidu tj.Dubravkovu majku je gledao sa Munibom i smijao se kako zaviriva u svaki kontejner u Ljubuškom i da bi govorio;tamo joj je i mjesto.Pokojna Vida je bila dobra žena a on je bio haj*an koji vjerovatno gori u paklu..

Dok je Pok. Mirko stari Grgic bio ziv i hodao je po gradu po kafanama nikada se nije krio ni od koga pa se pitam gdje ste vi bili da mu kazete u lice to sto sada pisete

A tko mu je smio što reći ili inače bi ti bilo degenečenje od Markice i takvih ili Zenica..

Ne mogao si reci sto si htio starom Grgi 91/2 nije bilo Zenice ni Markice nego svi vi koji blatite Grgice i ostale uspjesne niste imali za to hrabrosti,odvaznosti. Takvi ste nitko tko je uspjesan vama nije dobar

Grgića nije stvorila politika već znanje to neka znaju Džajići Ševe i ostali adz proizvodi

Čuj 91/92 god.hahaha pa mogao si tada svakog komunističkog [ * neprimjereno * ]u nogom u guz*icu nabiti.

Kokom.unjare su dan danas na vlasti, samo su se 90-ih kobiva nazvali rvati, njihov identitet i moral je "use nase i podase" a odglumit će što goć triba...

Jeli to onaj što je na tv-u govorio da je bio udbaš-doušnik?Džaba mu sve....

Kod njega se skoro niko nije zaposlio da nije imao neku vezu.Sve po babi i stricevima.Tamo vam nije bilo potrebno znanje.Samo si trebao bit podoban.A to je da znas slusat i radit sta ti se kaze.Pogledajte malo kakvi su ljudi na direktorskim mjestima.Bez fakulteta i znanja jezika.Samo podobnost je bitna.Ljubuski..Zagreb..i ostalo.Pametnom dosta.

Privatnik da zapošljava preko veze to samo ima u tvojoj bolesnoj glavi

klimoglavci i bezdušnici tj partizanija!

Moja glava je cista ko suza.Pa di god se oces zaposlit zreba veza.

Ima Njemačka

Zlatno dijete komunizma

Dzaba je svakome pare kad moraš podzemlju vjecno blago onom malom ako zahvali didovima za zaradeni novac na koji način on to zna svoju sposobnost latite se vi polja i sadnje kumpira tu su pare rode

Kad se sitim onog starog Marinovića što je radio u njega zlo mi dođe, imao prometnu nezgodu i on mi govori nema dokaza da je šteta nastala u toj prometnoj i da ih tužim a ljigo zna da mi je plaća bila 500 DM 97.g. I dok sam izlazio iz njihove zgrade koja je bila priko puta Duvanjske prilazi mi njihov drugi ljigo iz Studenaca i nudi mi 200 DM kao to oni daju kod takvih prometnih nezgoda. Šteta bila preko 500 DM, eto to su ti [ * neprimjereno * ]vci...

Isti slučaj i kod mene, 97 razdužio auto na Cernu i taj ljigo studenčanski uzme sebi pare od ostatka moje police a ko biva ne vraća se to... ja mlad, neiskusan, prevaren, priko vrata u suzama...ne bi valjalo da danas sretnem tog jazavca sa četri osnovne a i to mu je neko sredio kao i vunkciju u Grge.

najveći gospodin u HR.a i šire

U-d-b-a-š

To bogastvo je stvoreno na tuđim suzsma.Znsm o čemu pišem i kazna će nekad stić i to kad se nebude niko nadat.

Tako je gosp.meni nikad nije isplatio otpremninu za mirovinu

Dubravko Grgić nedvojbeno najbogatiji zagrebački Hercegovac
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari