Dodaj komentar

Srbijanci najavili istragu diploma s FABUS-a

Prema pisanju srbijanskog portala uskoro će uslijediti istraga oko štancanja diploma na fakultetu FABUS iz Sremske Kamenice. Naime, prozvodnja diploma s ovog fakulteta i u Srbiji je dobila svoju aferu i sve je više na udaru medija, koji traže da se cijeli slučaj istraži od strane države, točnije prosvjetnih inspektora.

Blic.rs doslovno navodi:

..."Tako se čekalo da naš list objavi priču o štancovanju diploma političarima na Fakultetu za uslužni biznis (FABUS) iz Sremske Kamenice, da bi prosvetni inspektori konačno proverili kako se tamo stiču diplome. U prosvetnoj inspekciji takođe odgovaraju da je broj inspektora mali, da su propisi loši, ali i da se radi na njihovim izmenama.

- Srbija će ove godine dobiti prvi zakon o prosvetnoj inspekciji, koji će omogućiti efikasniju kontrolu svih, a pogotovo visokoškolskih ustanova. Sada sve fakultete i visoke škole kontroliše samo osam prosvetnih inspektora. Takođe, svi opštinski i gradski prosvetni inspektori pripadaće Ministarstvu, a ne više lokalnim samoupravama, koje ih sada finansiraju i tako vrše uticaj na njih - objašnjava Velimir Tmušić, načelnik republičke prosvetne inspekcije...", osobito političara i onih

Veliki broj, osobito političara i državnih službenika, u Srbiji, BiH i Makedoniji su kupovali diplome na ovom fakultetu, kako bi zadržali službujuće položaje. Na fotografiji je diploma političara Mile Banike, koja je podigla puno medijske prašine, a čitateljima je prilika da bolje upoznaju kako izgleda ova diploma sa ovog "prestižnog" srbijanskog fakulteta i kako u Srbiji funkcionira visoko školstvo s pipcima i u hrvatskoj Hercegovini.

Ćirilica je "IN", zar ne!?    

 

blic.rs
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
7
5
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari