Dodaj komentar

Za smrt pješaka 5 mjeseci zatvora

Općinski sud u Ljubuškom pravomoćnom presudom oglasio je krivim 21-godišnjeg Matu Brnadića iz Vrućica, zbog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) mjeseci.

Brnadić je na Novu Godinu 2010. u mjestu Bobanova Draga, općina Grude, upravljao vozilom "Golf" iz pravca Gorice u smjeru Gruda krećući se brzinom od 73 km/h, dok je na tom dijelu magistralne ceste brzina ograničena do 60 km/h. Kada je opazio grupu pješaka uz desnu ivicu kolnika, Brnadić je vozilom prešao na lijevu kolničku traku, a u tom trenutku nije primijetio pješaka Jozu Spajića (rođ. 1989.) koji je prelazio cestu, te ga je vozilom udario i odbacio u kanal van kolnika, uslijed čega je Jozo Spajić zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Nakon provedenog postupka i svih izvedenih dokaza, od olakotnih okolnosti na strani optuženog sud je našao da ranije nije osuđivan, da nije bio pod utjecajem alkohola iako je bila Nova Godina, da je cijeli događaj duboko pogodio samog optuženog, da se iskreno kaje što je i ispoljavao suzama na samoj glavnoj raspravi, da je u vrijeme prometne nezgode imao nepunih 19 godina, dakle da je riječ o mlađoj punoljetnoj osobi kao i njegovo korektno držanje pred sudom. Osim navedenog sud je cijenio i odnos obitelji optuženika prema obitelji pok. Joze Spajića i njihova nastojanja da izraze svoju sućut i žaljenje zbog ovog nesretnog događaja. Sud je posebno imao u vidu i odnos optuženika prema žrtvi ovog kaznenog djela odnosno činjenicu da je više puta išao na grob pok. Joze Spajića, molio se za njega i zapalio mu svijeću. Sve te okolnosti u svojoj ukupnosti te u vezi sa doprinosom pješaka za nastanak prometne nezgode koji je bio pod utjecajem alkohola - 1,42 promila u krvi, zaslužuju da ih se cijeni kao osobito olakotne okolnosti zbog kojih je sud izrekao kaznu zatvora optuženom u trajanju od 5 (pet) mjeseci.

Općinski sud u Ljubuškom
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
5
6
7

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari