Dodaj komentar

Beznađe se može nadvladati

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić poručio je u nedjelju kako je svetkovina Uskrsa temelj kršćanske vjere te da taj blagdan zauvijek posjeća kako se Krist žrtvovao da bi ljudi svojim djelom svjedočili dobro i ljubav prema bližnjemu.

U propovjedi tijekom svečane Uskrsne mise u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova, kardinal Puljić je pozvao vjernike da se još jednom prisjete pravog značenja Kristove žrtve i hrabro o njoj svjedoče.

Prisjećanje na Kristovu žrtvu, kakao je kazao vrhbosanski nadbiskup, posebno značenje i vrijednost ima u vremenu poput današnjeg kada među brojnim ljudima prevladava beznađe jer teško žive suočeni s iznevjerenim obećanjima, prenosi Fena.

"Mi živimo u vremenu kada mnogi doživljavaju urušenu nadu. Mnogi su beznadni jer ih je srušila muka, tjelesna ili duhovna i strašno je pasti u vlastiti mrak. Čovjek iz tog mraka teško izlazi i zato mu je potreban uskrsli Krist da mu donese nadu jer život ima smisao", kazao je kardinal Puljić.

Odgovor je to, kako je poručio vrhbosanski nadbiskup, i na jačanje mržnje koja proizlazi iz toga da se ponekad vlastita vjera tumači napadima na drugu vjeru.

"Beznađe se može nadvladati samo snagom vjere koja svoje pouzdanje stavlja u Boga, ne u ovo ljudsko, kvarljivo, potkupljivo, kriminalno", kazao je Puljić.

Apsurdnim je nazvao to što se u suvremenom društvu više novaca ulaže u širenje zatvora umjesto u suzbijanje kriminala, jačanje morala i odgajanje čovjeka kao i to da zakoni štite čovjeka.

Bit Uskrsa stoga i ostaje u otkrivanju dimenzije istinskih vrednota, dostojanstva čovjeka i njegove zaštite i to ne nametanjem vjere nego zračenjem njene energije i ljubavi prema životu, poruka je kardinala Puljića koji je kazao i to kako će BiH biti blagoslovljena bude li u njoj više duha Božjega.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
6
6
5

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari