Dodaj komentar

Stvoreni preduvjeti za prodaju UTTP Bigeste

Na 57.sjednici Vlade ŽZH raspravljalo se o Nacrtu Zakona o inspekcijama ŽZH koji bi trebao stvoriti uvjete za učinkovitije djelovanje županijskih inspekcija na teritoriju ŽZH.

Nacrt je usvojen s određenim izmjenama i proslijeđen u daljnju skupštinsku proceduru.

Predsjednik Vlade ŽZH dr. Zvonko Jurišić kazao je kako će usvajanje ovog Zakona u Skupštini zasigurno dovesti do izmjena i dopuna Zakona o državnim službenicima koji se trenutno nalazi na ocjeni ustavnosti na Ustavnom sudu F BiH.

Usvojena je početna bilanca stanja i pograma privatizacije u UTTP Bigesta Ljubuški od 2 095 000 KM, čime su se stvorili svi preduvjeti za raspisivanje natječaja za prodaju.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o privremenom financiranju ŽZH za razdoblje siječanj – ožujak 2009. koji će biti u visini tromjesečnog prihoda 2008., odnosno 15 688 130 KM.

Donijeta je i Odluka o odobravanju plaćanja otpremnina bivšim djelatnicima OTP Lištica s.p.o. Široki Brijeg u ukupnom iznosu od 153 320, 48 KM. Otpremnina će ići za 125 radnika, s time da će radnicima koji imaju više od 20 godina radnog staža biti isplaćeno 1285, 26 KM, a onima do 20 godina 1136, 60 KM. Novac je osiguran od prodaje imovine u procesu privatizacije, s time da je jedan iskorišten za plaćanje obveza prema mirovinskom osiguranju a drugi dio za otpremnine. Isto tako dana je suglasnost o sklapanju ugovora o beskamatnom zajmu od 50 000 KM, između OTP Lištica (zajmodavatelja) i Agencije za privatizaciju ŽZH (zajmoprimatelja).

Iako je ova sjednica Vlade bila još u nepromjenjenom sastavu, Jurišić je kazao kako će se već ovih dana pristupiti razgovoru oko rekonstrukcije Vlade, te kako u narednoj rekonstruiranoj Vladi neće biti ministara iz NS RzB odnosno sadašnjeg ministra gospodarstva Žarka Karačića.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
2
3
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari