Dodaj komentar

Kriju se podaci o obavezama hotela Bigeste

Zvonko Jurišić, premijer Vlade Zapadnohercegovačke županije, održao je sastanak s ravnateljem Agencije za privatizaciju Antom Markićem, v. d. direktoricom hotela Bigeste Zrinkom Čuvalo, te direktoricom društva za reviziju REVIVA d.o.o Ivankom Brkić, na kojem se razgovaralo o privatizaciji tog ljubuškog hotela.

Na sastanku je rečeno kako je početna bilanca hotela Bigeste dovedena u predzavršnu fazu, te da je procijenjena vrijednost imovine koja će ići u bilancu 3,860.000 maraka. Međutim, iz početne bilance je izuzet dio zemljišta koje pripada hotelu Bigeste, a na kojem je Općina Ljubuški prije nekoliko godina napravila trg.

Sud taji podatke o parnicama

Među onima koji potražuju novac od hotela je i sama Općina Ljubuški.

“Vrijednost zemljišta koji je uzela Općina je oko 170.000 maraka, a potraživanja Općine od hotela su nešto više od 300.000 maraka, tako da ćemo se probati dogovoriti da ide jedan za jedan”, kazala je Brkić.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić je kazao kako je zaključak da se izuzme dio zemljišta iz početne bilance.

“Nije nam namjera tužiti Općinu, nego da se probamo dogovoriti”, kazao je Jurišić, dodajući da će Vlada, ukoliko ne dođe do dogovora, ipak tužiti Općinu Ljubuški.

Ivanka Brkić je upozorila i na nemogućnost dobivanja potrebnih informacija o parnicama koje se vode protiv hotela, odnosno oglušivanje Općinskog suda na upite od sadašnje Uprave hotela. Istaknula je da još uvijek nisu utvrđene sve obveze ovog hotela prema dobavljačima.

“Važno je da hotel nema bankarskih kredita. Što se tiče dobavljača, puno njih se još uvijek nije javilo, premda vjerojatno imaju pravomoćna rješenja”, kazala je Brkić.

Pitanje starog hotela

Osvrnuli su se i na prostor starog hotela koji pripada hotelu.

“Prvi kat su prostori koje još uvijek koriste izbjeglice, dok su na drugom katu stanovi koje su pojedine tvrtke dodjeljivale svojim zaposlenicima za stanovanje”, kazao je Anto Markić.

Dodaje kako će načelnik općine morati riješiti pitanje dviju obitelji koje žive u starom hotelu. Također je odlučeno da se zbog bespotrebnog daljnjeg nagomilavanja troškova struje odjavi svih šest brojila. Razmatralo se i pitanje djelatnika ovog hotela. Rečeno je da se 15 njih odazvalo na posao, dok će ostalim biti uplaćene otpremnine. Također im je priznat i staž do 5. svibnja 2000.

Jurišić je preporučio da se bivšim zaposlenicima, ukoliko postoje sredstva, isplate otpremnine.

Marija Medić [ Dnevni list ]
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
7
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari