Dodaj komentar

Branitelji protiv revizora

Nezadovoljstvo braniteljske populacije u ZHŽ-u sve je veće. Nakon što su prije nekoliko dana fizički zapriječili ulaz u zgradu Ureda obrane u Širokom Brijegu, kada ih se skupilo dvjestotinjak, u drugom okupljanju je njihov broj bio znatno veći.

Došli iz svih općina

Na svojevrstan prosvjed, zbog nezakonitog izvođenja iz stečenih prava, pristigli su branitelji iz svih općina županije. Razgovore s njima obavili su i županijski ministar za branitelje Mladen Begić, načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević.

Braniteljska populacija kroz sve udruge proistekle iz Domovinskog rata složna je zaustaviti masovno obespravljivanje i diskriminiranje pripadnika HVO-a. Kako su istaknuli u svom priopćenju, neće dopustiti nikakvo djelovanje revizorskom timu koji nije legalan i koji nije izabran sukladno Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz braniteljsko-invalidske zaštite.

"Ne samo da nećemo dopustiti njihovo nezakonito djelovanje nego ćemo tražiti i sankcioniranje članova revizorskog tima br.3, kao i onih koji su im davali naloge za rad", ističe se u priopćenju.

Braniteljska populacija oštro osuđuje i izostanak reakcije predsjednika Federacije Živka Budimira i federalnog ministra branitelja Zukana Heleza. Oni su sustavno ignorirali sve dopise upućene od Ministarstva branitelja ZHŽ-a i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a, zajednica podružnica ZHŽ vezanih uz rad revizorskih timova, naveli su u svom priopćenju pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a ZHŽ-a.

Zaštita prava

Braniteljske udruge složne su u zaštiti prava svojih pripadnika koji su na legalan način stekli prava iz braniteljsko-invalidske zaštite. Stoga traže ne samo ukidanje provođenja kontrole zakonitosti nego i revizije i sve branitelje vratiti u stečena prava iz kojih su nezakonito izvedeni. Braniteljska populacija svih udruga obvezuje sve pomoćnike općinskih načelnika službi za pitanje branitelja, šefove grupa i odsjeka Federalnog ministarstva smještenih na području Zapadnohercegovačke županije da izvijeste braniteljske udruge na tom području o bilo kakvim događanjima i promjenama u njihovim uredima.

Miro Bošnjak [ Večernji list ]
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
8
4
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari