Dodaj komentar

Dragan Čović: "Treći entitet je samo sinonim"

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako je priča o trećem entitetu "samo sinonim za ustavnu ravnopravnost Hrvata i kako mu ne treba pridavati neki drugi značaj, posebno u kontekstu podjele BiH".

Upitan znače li nove teritorijalne jedinice i zadiranje u Republiku Srpsku, Čović je rekao kako "teritorij uopće nije prioritet".

"O granicama ne trebamo govoriti kao o nečemu što dijeli. Ovo je više pitanje psihološke potrebe da se ljudi osjećaju ravnopravnima. Unutarnje granice ne dijele, već spajaju BiH", naveo je Čović.

Ponovio je kako jedino kompromis može izvući BiH iz sadašnjeg političkog stanja i da je ovo što sada rade sve stranke - pogrešan put.

Prema njegovim riječima, isto važi i za način na koji se žele izvršiti ustavne promjene, s obzirom da je HDZ BiH svim strankama u BiH ponudio prijedlog koji se sastoji od formiranja tri razine vlasti - državne, entitetske i lokalne, dok bi BiH bila razdijeljena na četiri ili pet funkcionalnih regija koje bi imale svoju izvršnu i sudsku vlast, i koje bi bile multietničkog karaktera.

[swf file="flash/dragan_covic_pobjeda_2010.flv" params="width=460&&height=300"]

"Naravno da bi u pojedinim jedinicama neki narod bio u većini, ali bi one zadržale svoj multietnički karakter i donijele osjećaj ravnopravnosti svim narodima u BiH", rekao je lider HDZ BiH.

bitno.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
8
5
6

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari