Dodaj komentar

Rupe na cesti: Idući tjedan se može očekivati povremena sanacija kritičnih mjesta

O stanju prometnica na području općine Ljubuški teško je reći nešto novo, manje-više svatko zna da one nisu u zavidnom položaju i da im je potrebna hitna rekonstrukcija. Osim u prigradskim naseljima, ovaj problem je vidljiv i u samom središtu grada. Jedan od primjera je Ulica Leopolda Mandića, gdje je rupe u duljini ceste od nekoliko stotina metara teško prebrojati na prste obje ruke.

Ogorčeni građani

Potaknuti pozivima čitatelja koji su ogorčeni zbog ovakvog stanja, kontaktirali smo Ivana Hercega, pomoćnika načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, koji nam je kazao kako je općinsko vodstvo upoznato s ovim problemom, ali je za tehničko održavanje gradskih prometnica zaduženo Javno komunalno poduzeće Ljubuški.

"U dogovoru s njima već idući tjedan može se očekivati privremena sanacija kritičnih mjesta", kazao je Herceg, dok se konkretni popravci, odnosno asfaltiranje, mogu očekivati tijekom idućeg mjeseca, ukoliko to vremenske prilike budu dopuštale. Herceg ističe kako su tijekom prošle godine uspjeli implementirati dio sredstava za 2007. i 2008., ali su se nadali da će uspjeti implementirati dio sredstava za 2009., tako da u prošloj godini nisu uspjeli realizirati sve planirano. Podsjetimo kako je u prošloj godini izvršena sanacija ceste prema Metkoviću, za koju je Herceg tada najavio kako će potpuno biti rekonstruirana tijekom ove godine.

Iako je pokrpan sredinom rujna, na putu za Metković od nedavno su se pojavile nove rupe

Planovi za 2011.

Govoreći o ovogodišnjim planovima rada, pomoćnik općinskog načelnika kazao je kako je tvrtka "Putovi Grude" dobila općinski natječaj za sanaciju prometnica na području općine Ljubuški u iznosu nešto većem od milijun maraka, a dinamika izvođenja radova dogovorit će se s općinom Ljubuški, koja je i investitor radova. Vrijeme i mjesto izvođenja radova bit će uskoro poznati.

Sami građani Ljubuškog kažu kako je stanje na cestama ravno katastrofi. Neki od njih u šali su nam rekli kako trebate biti dobar slalomaš kako biste izbjegli sve rupe koje vam se nađu na putu, a poseban izazov predstavlja vožnja u noćnim satima kada je vidljivost manja, pa vam se automobil odjednom nađe u velikoj rupi. Isto tako, stanovnici Ulice Leopolda Mandića negoduju i zbog prometovanja velikih kamiona koji, osim stvaranje velike buke, pridonose širenju ovih rupa.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
8
7
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari