Dodaj komentar

Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić

ljubuski.info

"Po nalogu Tužiteljstva, KS, a po okončanju pretresa u gospodarskom društvu Operator - Terminali FBiH, pripadnici FUP-a slobode su lišili Hermedina Zornića i Slavena Zeljku zbog kaznenih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju. Nakon kriminalističke obrade u FUP-u osumnjičeni će biti predani u nadležnost Tužiteljstva KS", priopćeno je iz Tužiteljstva KS.

Kako su naveli, oni se sumnjiče da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator - Terminali FBiH bez raspisivanja natječaja.

Većina bez uvjeta za posao

"Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni", istaknuli su.

Ranije su revizori u svojem izvješću upozorili na nezakonita zapošljavanja kao i nezakonitosti pri javnim nabavkama.

Gospodarsko društvo Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, raniji naziv "Terminali Federacije" d.o.o. Sarajevo, je osnovano Odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine sa osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U 100% su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u revizorskom izvješću, tijekom 2022. godine društvo je izvršilo prijem 15 novih zaposlenika, dok je u istom razdoblju s 12 zaposlenika prekinut radni odnos (tri sporazumni raskid, tri zbog odlaska u mirovinu, tri zbog isteka ugovora o radu, jedan kao neplaćeno odsustvo, jedan na osobni zahtjev i jedan zbog smrti radnika).

Revizori i stranke

"Prijem u radni odnos na određeno vrijeme nije vršen u skladu sa Zakonom o radu, koji nalaže obvezno provođenje procedure javnog oglašavanja u javnim poduzećima čiji je osnivač Federacija, kanton ili općina, već su primjenjivana izuzeća shodno Uredbi o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH", navodi se u izvješću.

Zeljko je bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Hercegovačko-neretvanske županije kao i član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Na Općim izborima 2022. godine, Zeljko je bio nositelj liste HDZ-a za županijsku Skupštinu.

Zornić je dugo godina bio član SDA, a 2014. godine se našao na listi ove stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo. Za v.d predsjednika uprave Operatora- Terminali imenovan je još 2014. godine, nakon toga je imenovan i za predsjednika.

U travnju je Vlada Federacije BiH ponovno Zornića i Zeljku imenovala za vršitelje dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
7
2
6

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari