Dodaj komentar

Zoran Galić trebao biti uhićen, nakon dojave pobjegao u Hrvatsku!?

ljubuski.info

Po nalogu Tužiteljstva BiH u ponedjeljak, 8. srpnja lišeni su slobode pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet trošarinskih proizvoda, zloporaba položaja ili ovlasti i drugih kaznenih djela.

Navedenu istragu Tužiteljstvo BiH provodi sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.

Istragom je, pored drugih osoba, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u razdoblju dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

"Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, jučer u popodnevnim satima nezakonito prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi", ističu iz Tužiteljstva.

Također, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznata osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo kazneno djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužiteljstvo BiH, s domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identificiralo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedenu osobu.

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a provodi se uz izravnu podršku EUROPOL-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
4
6
1

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari