Dodaj komentar

Milanović u Tomislavgradu: Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava

ljubuski.info

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u subotu u Tomislavgradu kako se iz Hrvatska ''ne trabunja o hrvatskome svijetu'' i podjeli Bosne i Hercegovine, i najavio da će se Zagreb nastaviti zauzimati za ravnopravnost sunarodnjaka i prestanak njihova preglasavanja.

''Mi ne trabunjamo ni o kakvom o hrvatskom svijetu kojega se netko treba bojati. Ne trabunjamo o ruskom i srpskom svijetu, ne kolčimo, ne postavljamo međe i granice'', rekao je Milanović, koji je sudjelovao na 32. obljetnici utemeljenja brigade kralja Tomislava Hrvatskoga vijeća obrane.

Nije lijepo slušati

''Bez Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane danas ne bi bilo slobodne BiH koju poštujemo, za kojom ne posežemo, ali u kojoj za Hrvate tražimo jednaka prava kakva su propisana u Daytonskom sporazumu koji se ne poštiva. Hrvati u BiH su zaslužili da se poštuju njihova prava'', istaknuo je.

Ocijenio je štetnim što se iz bošnjačke javnosti u BiH Hrvatsku naziva agresorom, te ponovio kako su Hrvatska vojska i Hrvatsko vijeće obrane najzaslužnije što je Bosna i Hercegovina država u današnjim granicama.

''Nije lijepo slušati svaki drugi dan o nekom udruženom zločinačkom pothvatu ili o tome da je hrvatska vojska bila okupatorska'', rekao je Milanović.
Komšić

Izrazio je očekivanje da će se prestati s preglasavanjem Hrvata od brojnijih Bošnjaka u Bosni i Hercegovini kao što je to slučaj s nametanjem Željka Komšića za hrvatskog člana držanog vrha te zemlje.

''Vjerujem da će vrlo brzo Hrvatska biti u stanju pomoći Hrvatima da izmjenama Izbornog zakona dobiju svoja prava. To je simbolička stvar i važna je. Sada je vrijeme da se to bez straha kaže'', dodao je.

Najavio je kako će se zauzimati da pripadnici Hrvatskoga vijeća obrane u Republici Hrvatskoj ostvare jednaka prava kao i pripadnici Hrvatske vojske ističući da suborci iz BiH nisu zadovoljni svojim statusom.

''To je nešto što će Hrvatska država morati preuzeti na sebe'', rekao je Milanović.

Odlikovanje Brigadi

Na središnjem gradskom trgu prije obraćanja hrvatski predsjednik s izaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeće za poginule hrvatske branitelje u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski predsjednik prošle godine je odlikovao Brigadu kralja Tomislava odličjem Nikole Šubića Zrinskog. Njezini pripadnici sudjelovali su u nizu vojnih operacija, uključujući i oslobodilačke operacije koje su prethodile Oluji i nakon nje koje su dovele do oslobađanja Hrvatske, okončanja rata u BiH i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Bljesak.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
2
9
6

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari