Dodaj komentar

Konobar iz BiH opisao sezonski posao na hrvatskoj obali

ljubuski.info

Iako radi šest dana u tjednu, smjene traju 8 sati, a prekovremeni posao je plaćen, odnosno, prema dogovoru sa šefom, novac za prekovremeni rad dobit će na račun kad se vrati kući

Andrej K. konobar je iz Banje Luke koji je početkom svibnja počeo raditi na šanku jednog restorana u Istri tvrdi kako su uvjeti rada puno bolji nego u gradu iz kojeg dolazi. Od prvog radnog dana je prijavljen, a plaća mu iznosi 1100 eura, no u nju nisu uključene napojnice, a osim toga ne plaća smještaj, kao ni hranu.

“U stanu sam s dva dečka, svatko ima svoju sobu i totalnu privatnost. To ne plaćamo. S obzirom da radim u restoranu, mogu jesti što želim i kad želim”, ispričao je konobar.

Iako radi šest dana u tjednu, smjene traju 8 sati, a prekovremeni posao je plaćen, odnosno, prema dogovoru sa šefom, novac za prekovremeni rad dobit će na račun kad se vrati kući. Andrej je izračunao kako je do sada na račun prekovremenih sati već zaradio jednu dodatnu plaću.

“Ponekad radim dvokratno, ujutro od 7 do 11, pa onda navečer. To vrijeme između je moje vrijeme koje sada koristim za plivanje”, otkrio je, priznajući da voli raditi noćnu smjenu jer tako može duže spavati.

“Nema ostajanja do jutra, kao u nekim barovima kod nas. Ljudi su fini, dođu pojesti, nešto popiti i odu”, objasnio je te dodao kako je nedavno zbog privatnih obaveza morao otići kući te da je dobio dva slobodna dana bez ikakvih problema.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
7
7
2

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari