Dodaj komentar

Za kulturne projekte u Ljubuškom 115.000 KM, najviše samostanu na Humcu

ljubuski.info

Za kulturne projekte koji će se ove godine realizirati u Ljubuškom izdvojeno je 115.000 KM. Taj iznos naveden je u javnom pozivu za dodjelu proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture za 2024. godinu, koji je ovih dana okončan nakon što ga je u veljači raspisao ljubuški gradonačelnik Vedran Markotić.

Odabrani projekti

Najveći iznos - 17.000 KM odobren je Franjevačkom samostanu Humac za četiri projekta: po 5000 KM za nabavu opreme za Dom sv. Ante, opremanje potrebnim materijalima, tehnikom i namještajem Franjevačke knjižnice, nabavu namještaja i rasvjete u Franjevačkom muzeju Humac i 2000 KM za izradu postolja za kipove u Galeriji "Majka".

Po 10.000 KM dodijeljeno je Udruzi "Intro" za Ljubuški Jazz Fest 2024. te Udruzi "Ljub Fest Ljubuški" za Beer Fest Ljubuški. Udruga "Intro" ove godine organizira 5. Ljubuški Jazz Fest, i to od 22. do 29. kolovoza.

Ljubuški jazz festival prvenstveno je edukativnog karaktera. Njegova srž, ključni, najširi i najobuhvatniji dio su sedmodnevne radionice. Tu su i dva koncerta, na početku koncert otvaranja festivala i na kraju koncert zatvaranja, koji izvode polaznici radionica, odnosno seminara.

Ove godine na otvaranju će nastupiti Dino Dvornik Tribute Band iz Zagreba, a potom počinju jednotjedne radionice. Za radionice imamo oko 65 polaznika, s njima će raditi sedam predavača, držati im majstorski seminar - individualnu i skupnu nastavu. Koncertom polaznika seminara festival se završava, njime polaznici pokazuju što su naučili tijekom sedmodnevne radionice, a i predavači će se uključiti i uklopiti u program održavanjem svojih koncerata.

Predavači su iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, a polaznici iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije. - I dosad smo se prijavljivali na javne pozive i svaki put imali potporu Grada, zahvalni smo na tome, ova praksa je jako dobra za sve koji se bave kulturom u Ljubuškom - kaže nam Ivana Zrimšek Šaravanja iz Udruge "Intro".

Udruga likovnih umjetnika "Šipak" dobila je 6000 KM, točnije po 2000 KM za tri projekta: "Opremanje prostorija ULU 'Šipak' (nabava ormara)", "Nabava grafičke preše" i "Nabava umjetničke opreme i repromaterijala".

Hercegovačka kulturna baština Bilig dobila je 5000 KM za četiri projekta: po 1000 KM za projekte "Grafička priprema i tisak godišnjaka Bilig broj 6", "Organizacija predstavljanja godišnjaka Bilig broj 6 i knjiga Udruge HKB Bilig u 2024. godini" i "Izložba fotografija članova udruge" te 2000 KM za projekt "Tisak knjige dr. sc. Ante Čuvala zavičajne tematike Proboj".

Po 5000 KM dodijeljeno je još četirima korisnicima: HKD Napredak - Podružnica Ljubuški za projekt "Napretkovi ljubuški dani", Domagoj Nižić za "Ljubuški Teatar Fest", Nikica Šiljeg za "Ljubuška rukometna priča od 1956. do 2024.; 68 godina ljubuškog rukometa" i Udruga Plesni klub Paganini za dva projekta - "Organizacija međunarodne smotre mažoretkinja u Ljubuškom" i "Realizacija gostovanja Ljubuških mažoretkinja".

Najviše ih dobilo 1000 KM

Po 4000 KM pripalo je za projekte HKUD-u Antas Mucić i HKUD-u Studenčica, Mislavu Ramljaku 3000 KM, po 2000 KM Mati Grbavcu (dva projekta), Udruzi Zvirićka hrvatska zajednica, Udruzi "Vojvoda don Ivan Musić", Klubu kulture "Libuša" (dva projekta), Udruzi Libussa, Klubu navijača "Sinovi Ljubuškog".

Po 1000 KM dobit će veći broj korisnika za svoje projekte.

Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
6
3
1

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari