Dodaj komentar

Za pomoć pri stambenom zbrinjavanju ZHŽ obiteljima poginulih branitelja isplatila 339.992 KM

ljubuski.info

Briga o braniteljima i obiteljima stradalih i nestalih branitelja pri vrhu je liste prioriteta Vlade Zapadnohercegovačke županije, zbog čega su i u Proračunu za ovu godinu osigurana značajna sredstva za ovu populaciju.

Među ostalim Vlada je osigurala sredstva za financijsku pomoć prilikom stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih i nestalih branitelja, a ukupan iznos od 339.992 konvertibilnih maraka danas je isplaćen, potvrdili su iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije.

Od navedenog iznosa 50.000 KM uplaćeno je na račune članova Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Ljubuški, zatim 60.000 KM članovima Udruge udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata- Ljubuški.

Članovima Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Grude uplaćen je iznos od 50.000 KM, a članovima Udruge obitelji poginulih branitelja Široki Brijeg 100.000, dok je preostali iznos od 79.992 KM uplaćen na račune članova Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu podružnica Posušje.

Prema riječima ministrice financija i dopredsjednice Vlade Zapadnohercegovačke županije Blagice Leko, sve isplate su izvršene sukladno ranijim Zaključcima Vlade Zapadnohercegovačke županije o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ZHŽ za 2024. godinu u svrhu financijske pomoći pri stambenom zbrinjavanju obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata ZHŽ Mladen Begić naglasio je kako se, kada je riječ o izdvajanjima sredstava za pomoć prilikom stambenog zbrinjavanje sve radi u dogovoru s Udrugama.

-Ponosan sam na činjenicu što je Vlada ZHŽ nastavila s programom pomoći prilikom stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih i nestalih branitelja. I ove godine sredstva za isplatu su raspoređena po prijedlogu nadležnih općinskih organizacija odnosno Udruga“, kaže Begić, zaključivši kako se Vlada ZHŽ brine i nastavit će se i u narednom razdoblju brinut i za ostale kategorije branitelja kroz druge vrste pomoći.

Inače, u Proračunu Zapadnohercegovačke županije za ovu godinu na stavci tekući prijenosi braniteljima planirano je ukupno 2.870.000 KM, među ostalim tu spadaju sredstva za novčanu egzistencijalnu naknadu, kao i tekući prijenosi za braniteljske udruge.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
4
5
8

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari